Decibullz laat van zich horen na migratie naar BigCommerce

Dit bedrijf voor gehoorbescherming en koptelefoons heeft naar zijn klanten geluisterd en de overstap van WooCommerce naar BigCommerce gemaakt.

Decibullz Laptop Hp3919

30%

toename van inkomsten

80%

snellere laadtijd van de site

2.000

winkellocaties waar Decibullz-producten te koop zijn

Het succesverhaal van Decibullz

Als turncoach op Olympisch niveau had Kyle Kirkpatrick een heel specifiek probleem. Hij wilde naar muziek luisteren terwijl hij atleten trainde, maar had een koptelefoon nodig die op zijn plaats zou blijven zitten, ook als hij aan het rennen was of salto's deed op de trampoline.

Na jarenlang zoeken naar een product dat geluidskwaliteit combineert met flexibiliteit en mobiliteit, en na talloze merken te hebben getest, realiseerde Kyle zich dat dat product gewoon nog niet bestond. Dus hij besloot het zelf te maken.

Kyle begon te brainstormen en experimenteerde met verschillende soorten plastic. Hij raadpleegde audiotechnici, materiaalspecialisten en topatleten om honderden ontwerpen, formules en prototypen te ontwikkelen en te testen, met als doel een eenvoudige en betaalbare, op maat gegoten koptelefoon te creëren.

Nadat hij vrienden en familie zijn koptelefoons uitgebreid had laten testen, zette Kyle groots in op zijn bedrijf en verkocht hij zijn auto om zijn eerste octrooi aan te vragen. Met een octrooi in handen en na maandenlang werken met leveranciers in binnen- en buitenland, lanceerde Kyle in februari 2012 officieel zijn eerste koptelefoon - 's werelds eerste thermo-fit koptelefoon op maat.

Vandaag de dag worden de koptelefoons en gehoorbeschermingsproducten van Decibullz verkocht via meer dan 2.000 verkooppunten in Noord-Amerika en wereldwijd via e-commercekanalen en internationale distributeurs.

WooCommerce kon de groei van Decibullz niet aan

Zoals verteld aan BigCommerce door Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

Ik werk nu twee en een half jaar bij Decibullz. Ik voelde me erg aangetrokken tot de rol en het bedrijf vanwege de geweldige kans om met een uniek team van mensen samen te werken om ambitieuze doelen te bereiken.    

In 2014 waren we op zoek naar een e-commerceplatform dat mee kon groeien met ons bedrijf, en dat het mogelijk maakte om de site aan te passen en te integreren met onze ERP en de andere systemen waar we al op vertrouwen. We kenden BigCommerce, maar dachten dat een platform als WooCommerce — dat 'gratis' en open source is — ons meer flexibiliteit zou bieden.

Eind 2017 werd echter duidelijk dat WooCommerce op langere termijn niet de meest geschikte oplossing was voor ons, en begonnen we naar alternatieve platforms te kijken. BigCommerce kwam al snel bovenaan onze shortlist te staan, en in februari 2018 besloten we om de site volledig te migreren.

De uptime en klantervaring verbeteren

Zoals verteld aan BigCommerce door Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

Bij onze zoektocht naar het juiste e-commerceplatform was onze eerste vereiste snelheid. Toen we WooCommerce gebruikten, hadden we problemen met trage laadtijden, wat leidde tot klachten van klanten, dus het was van cruciaal belang dat ons nieuwe platform direct geweldige prestaties leverde. We hadden ook last van downtime, waarbij onze website offline was en klanten helemaal geen transacties konden uitvoeren. Dit werd veelal veroorzaakt door plug-ins die kapot gingen of geüpdatet moesten worden.

We vond het prettig om gemakkelijk functionaliteiten toe te voegen, maar er was vaak iets dat onverwachts niet meer werkte, en dat was heel vervelend. Dat is helaas inherent aan het gebruik van open source e-commercesoftware.

Een platform dat gebouwd is voor snelheid en prestaties

Zoals verteld aan BigCommerce door Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

Wat ons het meest aansprak aan BigCommerce was dat we niet meer hoefden na te denken over onderhoud of uptime. We realiseerden ons tijdens onze zoektocht dat we bij BigCommerce niet veel werk aan de backend hoefden te verrichten om de website te beheren, als alles eenmaal was opgezet. Zo zouden we veel meer tijd hebben voor de rest van het bedrijf. BigCommerce bood gegarandeerde SLA's, waar de meeste andere aanbieders niet toe bereid zijn.

Na de migratie naar BigCommerce zijn de laadtijden voor onze site enorm verbeterd. Met WooCommerce kostte het gemiddeld bijna zes seconden om een pagina te laden - nu zitten we rond 1,2 seconden op BigCommerce. Dat is dus een verbetering van 80%.

"Wat ons het meest aansprak, was dat we met BigCommerce niet meer hoefden na te denken over onderhoud of uptime."

Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

"Na de overstap naar BigCommerce zijn de laadtijden van onze site enorm verbeterd. Met WooCommerce duurde het gemiddeld bijna 6 seconden om een pagina te laden. Nu zitten we rond 1,2 seconden op BigCommerce. Dat is dus een verbetering van 80%."

Clay Lyell Marketingmanager, decibullz.com

Decibullz Ipad3919

BigCommerce-partner DIGITLHAUS levert een snelle en intuïtieve website-ervaring

Zoals verteld aan BigCommerce door Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

We hebben samengewerkt met DIGITLHAUS om onze website te helpen ontwerpen. Toen we voor het eerst overstapten op BigCommerce, wisten we dat we een ontwerpbureau moesten inschakelen om een van hun thema's aan te passen, simpelweg omdat we nog nooit eerder veel aangepaste codering in BigCommerce hadden gedaan.

We vonden DIGITLHAUS op het bureauportaal van BigCommerce en bekeken een aantal voorbeelden van sites die ze hadden gemaakt en die ons echt opvielen. Hoewel we ook met andere ontwerpbureaus spraken, hadden we het gevoel dat we de beste begeleiding van DIGITLHAUS kregen.

We hebben twee heel verschillende productcategorieën, waardoor wij uniek zijn binnen onze branche. We hebben gehoorbeschermingsproducten, waaronder onze oordopjes en enkele gehoorbeschermingsfilters, en we hebben ook onze koptelefoonproducten aan de audiokant. In het verleden was het altijd lastig voor de klantenservice om de twee verschillende kanten van ons bedrijf aan klanten uit te leggen.

Het was erg nuttig om met het DIGITLHAUS-team te kunnen sparren en te zeggen: “Dit is de vibe waar we voor gaan. Kunnen jullie dit?"

Ze hebben geweldig werk geleverd en we konden alles wat we wilden op onze site implementeren.

Nieuwe functionaliteit, zonder coderen

Zoals verteld aan BigCommerce door Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

De mogelijkheid om eenvoudig nieuwe functionaliteiten te testen en toe te voegen via de BigCommerce App Store was geweldig voor ons.

Coupon Manager is een van onze favoriete apps. We gebruiken het voor veel van ons couponbeheer, wat geweldig is omdat het snel alle codes voor ons genereert. Vervolgens kunnen we ze gemakkelijk uploaden in een CSV-bestand en naar onze printers sturen. We gebruiken ook Google Shopping van Sales & Orders, wat erg handig is om al onze producten op onze Google Shopping-feed te krijgen. Onze winkeladvertenties converteren beter dan al onze andere Google Ads.

Verbeterde website stimuleert directe verkoop- en kanaalmogelijkheden

Zoals verteld aan BigCommerce door Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

We verkopen bij grote retailers, waaronder CVS, Cabela's, Sportsman's Warehouse en Gander Outdoors. Een professionele website is van cruciaal belang om onze producten aan onze partners in de detailhandel te tonen én om nieuwe partners aan te trekken.

Er zijn nu zoveel verschillende online verkoopkanalen, maar onze e-commercewebsite is echt succesvol. Wat de marge betreft, is onze site een van de beste. Door op BigCommerce te verkopen kunnen we trouw blijven aan ons merk, omdat we een holistische en krachtige merkervaring kunnen bieden aan elke klant die via onze site bestelt.

"Door op BigCommerce te verkopen, kunnen we trouw blijven aan ons merk. We bieden een allesomvattende en krachtige merkervaring aan elke klant die via onze site bestelt."

Clay Lyell, Marketing Manager, decibullz.com

See More On These Topics

More Stories of Success

Read Case StudyCasestudy thumbnail hincapie sportkleding

Hincapie Sportswear

Read Their Story
Read Case Studyhttps://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/6UTqo3xWXH4Lw6Fc14pF03/54ed1875027ddd8f926b5db721f90f18/BeachRC-story-asset.png

BeachRC

Read Their Story