Hincapie Sportswear fietst naar succes

Hoe dit fietsbedrijf BigCommerce gebruikt om zijn site naadloos te runnen terwijl het zich op B2B-partnerschappen concentreert

Hincapie Hero Laptop 3683 1037X642 Final

123%

meer leads voor unieke kleding

67%

hoger conversiepercentage sinds de nieuwe website

19%

meer omzet sinds de nieuwe website

Het succesverhaal van Hincapie

Hincapie Sportswear werd voor het eerst gelanceerd in 2002, maar het merk was al twee generaties in de maak. Het verhaal begint begin jaren 80, toen de vader van Rich en George Hincapie hen kennis liet maken met de sport waar hij van hield: wielrennen. Beide jongens begonnen op 8-jarige leeftijd met racen en George maakte al snel naam als juniorwielrenner. Hij sloot zich vervolgens aan bij de professionele rangen, nam zeventien keer deel aan de Tour de France en won drie Amerikaanse nationale kampioenschappen op de weg. Rich ging de universiteitsroute volgen, leidde ook wielerevenementen en opende uiteindelijk Hincapie Sportswear.

"Het Hincapie-merk is echt een familieverhaal", zegt Taylor Vandiver, Creative Director bij Hincapie. "Rich en George runnen het bedrijf niet alleen met de steun van hun vader, maar alle sportkleding wordt vervaardigd in onze fabriek in Medellin, Colombia onder leiding van Rich en George's oom Jorge en tante Mari."

De verkoop groeide snel en het team wist dat de tijd was gekomen om het familiebedrijf van een nevenproject in een schaalbaar bedrijf om te zetten. Dat leidde hen naar BigCommerce.

Toekomstbestendig voor blijvend succes

Zoals verteld aan BigCommerce door Taylor Vandiver, Creative Director, shop.hincapie.com

We gebruikten hiervoor een aangepaste winkelwagen die een voormalige werknemer had gebouwd om te integreren met onze ERP, NetSuite. Wanneer je iets op maat laat bouwen, verlies je meestal de ondersteuning voor die technologie wanneer de bouwer het bedrijf verlaat – en dat is wat er bij ons is gebeurd.

Dus nu onze ontwikkelaar was vertrokken, hadden we een nieuw e-commerceplatform nodig. Vanwege de situatie waar we ons al in bevonden, wisten we dat we geen andere op maat gebouwde website wilden, en we wisten ook dat we iets nodig hadden dat goed zou integreren met NetSuite.

We hebben naar Shopify, WooCommerce en Magento gekeken, maar neigden naar BigCommerce nadat we met een van hun partners, Patchworks, hadden gesproken, die een directe integratie met NetSuite had ontwikkeld. Deze recensie van Patchworks in combinatie met de functies die BigCommerce native biedt, maakte deze optie wel heel aantrekkelijk, ook vanwege de geweldige prijs.

Van alle platforms die we hebben geëvalueerd, gaf BigCommerce ons de meeste flexibiliteit, door geweldige ingebouwde functionaliteit te combineren met de uitbreidbaarheid die we wilden. Uiteindelijk verkozen we BigCommerce boven Shopify vanwege de aangeboden ingebouwde functionaliteit, terwijl bij Shopify alles een add-on is. Ik vond het prettig dat BigCommerce kernfuncties in het platform had geïntegreerd, zodat ik niet steeds externe extensies zou moeten blijven kopen zoals bij Shopify.

Nadat ik meer over het platform te weten was gekomen, voelde ik me er beter bij ons bedrijf de komende jaren op BigCommerce te laten groeien.

Adept Marketing levert naadloos herontwerp voor WordPress + e-commerce

Zoals verteld aan BigCommerce door Taylor Vandiver, Creative Director, shop.hincapie.com

We werkten samen met Adept Marketing voor het herontwerp van onze website. We zochten een ontwikkelaar die BigCommerce naadloos kon gebruiken voor onze e-commercewinkel en het kon combineren met een WordPress-oplossing voor het unieke aanbod van ons merk, zoals aangepaste kleding, wedstrijden en lokale evenementen via onze fietsvereniging.

We zijn enorm blij met het resultaat van onze nieuwe website. Wanneer je tussen het WordPress-domein en de e-commercesite navigeert, is de overgang naadloos, en voelt het alsof je je op dezelfde website bevindt. Dit model maakt het mogelijk voor ons merk om meer te worden dan zomaar een kleding- of evenementenbedrijf. We zijn beter uitgerust om ervaringen neer te zetten die onze klanten waarderen, of ze nu een nieuwe korte broek willen of vrienden in hun omgeving willen ontmoeten om te gaan fietsen. Het vermogen van BigCommerce om te integreren met een verscheidenheid aan technologieën heeft een belangrijke rol gespeeld in het opbouwen van deze ervaring.

Sinds we in februari 2018 onze herontworpen site hebben gelanceerd, hebben we al een toename van 103% in het aantal unieke gebruikers gezien.

Workflows stroomlijnen leidt tot versnelde groei

Zoals verteld aan BigCommerce door Taylor Vandiver, Creative Director, shop.hincapie.com

Vóór BigCommerce was ons bedrijf sterk afhankelijk van groothandels- en aangepaste bestellingen. We begonnen ons heel sterk te concentreren op de detailhandel en zorgden ervoor dat ons merk in een groot aantal fietsenwinkels werd verkocht. Het model begon echt te verschuiven naar dat van een web-only merk.

BigCommerce geeft ons veel flexibiliteit wat betreft prijzen en de functies die we gebruiken voor onze marketing. De software behoeft geen speciale installatie, dus draait onze B2C-site in feite zichzelf, wat geweldig is! Omdat BigCommerce zo eenvoudig in het gebruik is, hebben we meer tijd om te investeren in onze groothandel, die ook blijft groeien. Hoe naadlozer de ervaring met BigCommerce is, des te meer we ons kunnen concentreren op onze groothandelpartnerschappen.

"Omdat BigCommerce zo eenvoudig in gebruik is, hebben we meer tijd om te investeren in onze groothandel, die ook blijft groeien."

Taylor Vandiver, Creative Director, shop.hincapie.com

"Uiteindelijk verkozen we BigCommerce boven Shopify vanwege de vele ingebouwde functies, die bij Shopify alleen als add-ons beschikbaar zijn."

Taylor Vandiver creatief directeur, shop.hincapie.com

Hincapie Mid I Pad 3683 759X535 Final

Laatste woorden

Zoals verteld aan BigCommerce door Taylor Vandiver, Creative Director, shop.hincapie.com

Ik vind het geweldig dat BigCommerce blijft investeren in zijn eigen platform en regelmatige updates uitrolt. Het is voor mij echt belangrijk om die voortdurende ontwikkeling van het platform te zien. Ik heb vaak het gevoel dat SaaS-oplossingen je verkopen hoe de frontend eruitziet, maar wanneer je kijkt naar de backend en het beheer ervan valt het nogal tegen.

BigCommerce heeft er veel werk ingestoken om te zorgen dat het platform er niet alleen goed uitziet, maar dat het ook echt werkt. Het wordt altijd bijgewerkt om nog beter te werken, en dat waardeer ik echt.

"BigCommerce heeft er veel werk in gestoken om te zorgen dat het platform er niet alleen goed uitziet, maar ook echt werkt. Bovendien wordt het continue verbeterd. "

Taylor Vandiver, Creative Director, shop.hincapie.com

See More On These Topics

More Stories of Success

Read Case StudyMiniatuur casestudy decibullz

Decibullz

Read Their Story