Designerie bouwt aan de toekomst met BigCommerce


2528 CD CS LP Laptop Hero
26%
toename van inkomsten

88%
stijging van de gemiddelde bestelwaarde (AOV)
100%
meer 
klanten

Prestatievergelijking nov-dec 2020 met nov-dec 2019.

Verliefd op Franse meubels

Brendan McCarthy, eigenaar en Managing Director van Designerie, leerde voor het eerst online verkopen toen hij een webshop voor feest- en seizoensdecoratie startte. Maar pas toen hij tijdens zijn studie in Frankrijk verliefd werd op een Frans meubelmerk, begon het idee te rijpen om online terrasmeubels te gaan verkopen. 

In 2016 zei McCarthy 'au revoir' tegen zijn eerste project en startte hij onmiddellijk een nieuw bedrijf, dat zich uitsluitend richtte op één hoogwaardig Deens meubelmerk, Sika Design. Al snel groeide het bedrijf uit tot de exclusieve Amerikaanse distributeur van een aantal high-end Europese meubelmerken. 

Zoals voor elk groeiend bedrijf was het ontwikkelen van de online ervaring een traject van vallen en opstaan. Dit bracht McCarthy ertoe het bedrijf te rebranden als Designerie en in 2019 een nieuwe online winkel te lanceren op BigCommerce.

UITDAGING

Te weinig tools voor een hoogwaardige online ervaring

Tijdens de begindagen van Designerie was het bedrijf erg B2B-gericht, en verkocht het de meubels vooral aan fysieke winkels, online winkels, interieurontwerpers, horeca en architecten. Maar er werd ook aan consumenten verkocht vanuit de showroom in Minneapolis.

Na verloop van tijd werd duidelijk dat de consument over het algemeen geïnteresseerd was in meer dan één merk. "Het werd nogal omslachtig om de klanten links naar de websites van vijf tot tien verschillende merken te moeten sturen, om vervolgens door te klikken en een lijst te moeten samenstellen van de artikelen waarvan ze een prijsopgave wilden", zei McCarthy.

De onsamenhangende klantervaring bracht McCarthy ertoe op zoek te gaan naar een e-commerceplatform waar klanten konden inloggen en alle beschikbare producten op één plek konden vinden.

OPLOSSING

Het eindeloze potentieel van geavanceerde native functionaliteit

Toen McCarthy zijn bedrijf startte, werd aanvankelijk gekozen voor Shopify voor de online winkel. Maar naarmate het bedrijf groeide, groeide de behoefte aan een e-commerceoplossing waarmee B2B-klanten groothandelbestellingen op de website konden plaatsen, en waarmee ze hun klanten konden segmenteren in vier verschillende prijsgroepen, afhankelijk van de pipeline en het jaarlijkse aankoopvolume van elke klant. Zo begon de zoektocht naar een nieuwe e-commerceoplossing.

"Toen we BigCommerce ontdekten, waren er we meteen van overtuigd dat we wilden migreren vanuit Shopify. Dankzij de B2B-groothandelfunctionaliteit van BigCommerce voor verschillende klantgroepen kunnen we klantspecifieke prijzen opgeven op macroniveau, en B2B-klanten toch een B2C-ervaring bieden tijdens het online winkelen", aldus McCarthy.

Bij het evalueren van de diverse platforms wist Designerie ook dat er een oplossing nodig was waar het team gemakkelijk mee aan de slag kon. Veel teamleden hadden back-end-ervaring met Magento Enterprise, maar vonden uiteindelijk dat de back-end van BigCommerce een stuk intuïtiever was. Ook de geavanceerde native functionaliteit viel in de smaak.

De kant-en-klare, geavanceerde SEO-mogelijkheden waren niet de enige functies waarover het team enthousiast was. De kernproductfunctionaliteit was van doorslaggevende waarde. Vooral het feit dat het team de volledige controle zou hebben over verschillende productvelden wist ons te overtuigen, omdat we werken met zoveel verschillende productdetails. De mogelijkheid om verschillende categorieën toe te voegen en standaard automatisch merkpagina's te bouwen is ook fantastisch.

"Toen we Shopify Plus met BigCommerce vergeleken, werd al snel duidelijk dat de B2B-groothandelfunctionaliteit van BigCommerce aanzienlijk beter was, en ook de eenvoudige integratie met onze backendsystemen was van cruciaal belang. Zulke uitgebreide native mogelijkheden vind je gewoon niet op Shopify Plus. Mijn team heeft gemerkt dat het een stuk eenvoudiger is om pagina's te bouwen en content aan te maken binnen de BigCommerce-gebruikersinterface, in vergelijking met andere platforms die we hebben bekeken", aldus McCarthy.

Technische kenmerken:

  • Voorraadbeheer:
    • Cin7
  • E-mail:
    • MailChimp
  • Verzending:
    • ShipperHQ


"Dankzij de B2B-groothandelfunctionaliteit van BigCommerce voor verschillende klantgroepen kunnen we klantspecifieke prijzen opgeven op macroniveau, en B2B-klanten toch een B2C-ervaring bieden tijdens het online winkelen."

Brendan McCarthy Eigenaar en Managing Director, Designerie

"Toen we Shopify Plus met BigCommerce vergeleken, werd al snel duidelijk dat de B2B-groothandelfunctionaliteit van BigCommerce aanzienlijk beter was, en ook de eenvoudige integratie met onze back-endsystemen was van cruciaal belang. Zulke uitgebreide native mogelijkheden vind je gewoon niet op Shopify Plus."

Brendan McCarthy Eigenaar en Managing Director, Designerie
2528 CD CS LP Tablet

RESULTATEN

Mooie en functionele online winkels ontwerpen

Na hun migratie vanuit Shopify leverde de online verkoop van Designerie de grootste bijdrage aan de groei van het bedrijf voor 2020. Ze zijn niet van plan om hun voet in 2021 van het gaspedaal te halen.

"BigCommerce voorziet ons van een zeer stabiel back-endsysteem. We hoeven ons geen zorgen meer te maken over hosting. En ook niet over veel codewijzigingen, of over downtime. Onze ontwikkelaars zijn bijzonder vertrouwd met het platform. We kunnen veel aanpassingen doorvoeren in bijna elk aspect van de pagina's, het afrekenproces en nog veel meer", vertelt McCarthy.

Sinds de overstap naar BigCommerce is het bedrijf meer content gaan gebruiken om online shoppers een zo rijk mogelijke ervaring te bieden, bijna alsof ze in de winkel staan. Omdat de prijzen van hun producten variëren van een paar honderd tot duizenden dollars, zijn ze zich er sterk van bewust dat hun klanten best grote aankoopbeslissingen moeten nemen zonder dat ze het meubilair hebben gezien of aangeraakt. 

Naarmate de teamleden de BigCommerce-winkel blijven optimaliseren, zetten ze zich in om een online ervaring te bieden die klanten niet alleen op hun gemak stelt bij het doen van zo'n grote aankoop, maar ze ook daadwerkelijk overtuigt om die aankoop te doen.

Wat voorheen een niet bijzonder vloeiende klantervaring was, is nu een probleemloze beleving. Dankzij de geavanceerde native functionaliteit van BigCommerce kan het team B2B- én B2C-klanten de best mogelijke winkelervaring en prijzen bieden. Dit bespaart het team van McCarthy op zijn beurt veel tijd. Klanten hoeven veel minder vaak langs te komen of te bellen en het Designerie-team hoeft veel minder informatie heen en weer te sturen in talloze e-mails.

Kort na de lancering ging Designerie samenwerken met BigCommerce-partner ShipperHQ om enkele aanhoudende logistieke problemen op te lossen. Zo kon het bedrijf complexere verzendlogistiek creëren en ook op dit gebied een onderscheid maken tussen B2C- en B2B-klanten.

Ook na de recente recordgroei verwacht het team dat veel consumenten nog steeds veel tijd thuis zullen doorbrengen en meubels zullen blijven kopen.

"We verwachten dat BigCommerce echt een vertrouwde partner voor ons zal zijn terwijl we groeien. Het platform is erg flexibel. Naarmate het bedrijf evolueert en andere behoeften ontwikkelt, kan BigCommerce gewoon met ons meegroeien. We zullen niet moeten nadenken over een ander platform omdat er iets is veranderd binnen het bedrijf", aldus McCarthy.

"BigCommerce voorziet ons van een zeer stabiel back-endsysteem. We hoeven ons geen zorgen meer te maken over hosting. En ook niet over veel codewijzigingen, of over downtime."

Brendan McCarthy Eigenaar en Managing Director, Designerie

"Het platform is erg flexibel. Als het bedrijf zich ontwikkelt en mogelijk andere behoeften krijgt, kan BigCommerce gewoon met ons meegroeien. We hoeven niet na te denken over een ander platform omdat er iets is veranderd binnen het bedrijf."

Brendan McCarthy Eigenaar en Managing Director, Designerie

Meer succesverhalen

Car and Van Mats

Car and Van Mats

Lees hun verhaal
Caron's Beach House

Caron's Beach House

Lees hun verhaal
Bavarian Clockworks

Bavarian Clockworks

Lees hun verhaal

Start growing your ecommerce business even faster.

Gratis proefperiode beginnen

Grootschalig of gevestigd bedrijf? Vraag een demo aan.