Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2022-07-06T07:00:00-05:00

BigCommerce breidt uit naar Denemarken, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Peru; verkopers kunnen hun onlinebedrijf opschalen en laten groeien

De wereldwijde verkoopprognose voor e-commerce in de detailhandel is USD $ 7,39 biljoen in 2025, dus kunnen lokale klanten in DACH, Scandinavië en Latijns-Amerika flink profiteren van competitieve voordelen om een innovatieve winkelervaring te bouwen

AUSTIN, Texas — 6 juli 2022 — BigCommerce (NASDAQ: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, kondigt vandaag aan de Europese dekking uit te breiden naar Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen en Zweden. In Latijns-Amerika breidt het bedrijf uit naar Peru. Met de nieuwste uitbreidingen en het volledig gelokaliseerde ecosysteem qua technologie en kantoren stelt BigCommerce klanten van elke omvang en complexiteit in staat hun online bedrijf verder op te bouwen en te schalen om hun lokale en internationale kopers naadloze winkelervaringen te bieden en zo hogere inkomsten te genereren.

“Nu BigCommerce uitbreidt naar de markten DACH, Scandinavië en Latijns-Amerika, krijgen verkopers in deze regio's toegang tot een gelokaliseerd, krachtig en schaalbaar open SaaS e-commerceplatform. Deze kernprincipes zijn nog niet eerder in één oplossing aangeboden,” zegt Meghan Stabler, senior vice president bij BigCommerce. “Met ons bewezen e-commerceplatform van ondernemingskwaliteit beschikken verkopers van elke omvang over alle benodigde baanbrekende tools en innovatieve functionaliteiten, van headless tot omnichannel tot B2B. Zo zet je een prachtige en boeiende winkelervaring neer op basis van een toekomstgerichte tech stack met toegevoegde waarde.”

Volgens de sectorinzichten stijgt de wereldwijde verkoop van e-commerce in de detailhandel in de komende drie jaar tot $ 7,39 biljoen. Met het flexibele open SaaS e-commerceplatform van ondernemingskwaliteit van BigCommerce kunnen verkopers in Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Peru hun online bedrijven naar een hoger niveau tillen om:

  • Maak veelzijdige winkelervaringen om de groei te stimuleren. Naast een volledig vertaald configuratiescherm en ondersteuning in eigen taal, kunnen winkeliers gebruik maken van meerdere talen, meerdere valuta, veilige betalingsmogelijkheden en meer om eenvoudig lokale storefronts op te zetten of het klantenbereik naar nieuwe markten uit te breiden. Wereldwijd actieve handelaren kunnen ook gebruik maken van Multi-Storefront om meerdere storefronts, merken, klantensegmenten en/of regio's efficiënt te beheren vanuit een enkele BigCommerce-winkel.

  • Bied een omnichannel winkelervaring en genereer nieuwe inkomstenstromen. De open SaaS benadering van BigCommerce maakt directe integratie mogelijk met wereldwijde kanalen zoals Facebook Shopping, Instagram Shopping en TikTok Ads, zodat klanten krachtige omnichannel strategieën kunnen ontwikkelen om zo de verkoop te verhogen.

  • Maak gebruik van de B2B functies om krachtige B2B storefronts te bouwen. De geavanceerde suite van BigCommerce biedt native functionaliteit en een krachtig ecosysteem met integratie voor partnerapplicaties zodat B2B-bedrijven een naadloze, B2C-achtige ervaring neer kunnen zetten voor hun afnemers.

  • Maak gebruik van headless technologie voor toekomstgerichte storefronts. Als pionier in headless e-commerce en als lid van de MACH Alliance integreert het platform van BigCommerce met een groot aantal van de beste front-end frameworks en de allerbeste technologie. Bedrijven kunnen hun monolithische architectuur zo ontwikkelen tot een agile en toekomstbestendige tech stack.

Een aantal grote merken in Scandinavië maken al gebruik van het platform van BigCommerce om hun online winkels nieuw leven in te blazen en te laten groeien: String Furniture, Food Locals, FirstVet, greenworks, Neat en Tell.

Ga voor algemene informatie over de groeiende aanwezigheid van BigCommerce in Europa en Latijns-Amerika naar https://www.bigcommerce.com.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2C- en B2B-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, SC Johnson, Skullcandy, SoloStove en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.