Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2023-06-14T07:00:00-05:00

BigCommerce-verkoper MKM Building Supplies wint MACH Impact Award voor succesvolle B2B Composable Commerce-implementatie

BigCommerce merchant Bulk Nutrients was a finalist for Best Health/Pharma Project

AUSTIN, Texas — June 14, 2023 — BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS-e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, maakte vandaag bekend dat MKM Building Supplies een 2023 MACH Impact Award ontving van de MACH Alliance, een groep onafhankelijke technologiebedrijven die pleit voor de beste open technologie-ecosystemen in hun soort.

De MACH Impact Awards zijn een erkenning van de meest innovatieve en impactvolle technologieprojecten ter wereld die gebruikmaken van een MACH-strategie ('Microservices-based, API-first, Cloud native SaaS, Headless').

„Met composable commerce kunnen verkopers hun tech-stacks diversifiëren om aan hun zakelijke behoeften te voldoen en ongelooflijke klantervaringen te bieden”, legt Meghan Stabler, senior vice-president marketing bij BigCommerce, uit. „De missie van de MACH Alliance weerspiegelt onze eigen strategie om een open, flexibel platform met partners van wereldklasse te bieden die samen e-commercebedrijven toekomstbestendig kunnen maken.”

Het Britse MKM Building Supplies, met meer dan 100 vestigingen in Engeland, Schotland en Wales de grootste onafhankelijke bouwhandel in het VK, werd onderscheiden voor zijn nieuwe website, die headless-technologie gebruikt om nieuwe en bestaande klanten een digitale koopbeleving van hoge kwaliteit te bieden. Tijdens het project werd de voormalige MKM-website gemigreerd naar BigCommerce. Media-, marketing- en technologiebedrijf Brave Bison leidde de integratie van de totaaloplossing, schakelde front-endoplossing Vue Storefront in om de headless-architectuur te implementeren en werkte samen met commerce experience-bedrijf Bloomreach om naadloze personalisatie op de hele site te stimuleren.

Slechts vier weken na de livegang zag MKM een opmerkelijke groei in de online aanwezigheid, waaronder een stijging van 42% in siteverkeer ten opzichte van het voorgaande jaar, een verbetering van 75% in de gemiddelde laadsnelheid van pagina's en een toename van 77% in de gemiddelde tijd op pagina. MKM zag daarnaast het totale aantal weborders met 26% toenemen en zijn omzet met 82% stijgen. Het bedrijf trekt nieuwe klanten aan: het aantal nieuwe accounts groeide van 700 per maand naar ongeveer 1.500 per maand. Die klanten geven bovendien meer uit. De gemiddelde bestelwaarde groeide van £ 95 naar £ 137 en overtrof hiermee het doel van MKM van £ 120. Klanten kopen niet alleen meer, ze spreken ook hun waardering uit voor de nieuwe site en de verbeterde functionaliteit, zoals blijkt uit een stijging van 23% in de Net Promoter Score.

Het in Australië gevestigde Bulk Nutrients, finalist in de categorie 'Best Health/Pharma Project', lanceerde eerst zijn nieuwe winkel met behulp van de systeemeigen functies van BigCommerce en schakelde later over op een headless-strategie om de winkelervaring voor zijn klanten te verbeteren. Het bedrijf profiteerde van het open SaaS-platform, de robuuste API's en een sterk partnerecosysteem van BigCommerce. Daarmee werd een krachtige nieuwe site gebouwd die kan worden geschaald naarmate het bedrijf groeit. De bestaande BigCommerce-winkel van Bulk Nutrients diende als de hoeksteen voor de headless tech-stack. Tijdens de eerste prototypestadia werden de open SaaS-functies van BigCommerce gebruikt om integraties met externe partijen te creëren, zoals Next.js voor de front-end, Vercel voor hosting en CDN, Sanity als het CMS en Algolia voor het zoeken op op de site. Dankzij de nieuwe site hebben klanten van Bulk Nutrients nu een aangenamere winkelervaring en kunnen ze gemakkelijker aankopen doen, ook op mobiele apparaten. Bulk Nutrients zag sinds de lancering op BigCommerce, in 2015, tot en met juli 2022 zijn maandelijkse gebruikers met 326% stijgen. De conversieratio nam toe met 52%.

„We hebben de inzendingen van een groot aantal bedrijven over de hele wereld geëvalueerd”, legt Sonja Keerl, medeoprichter en juryvoorzitter van MACH Alliance, uit. „Uit de vele sterke inzendingen die we hebben ontvangen, blijkt dat de MACH-principes duidelijk ingang vinden bij bedrijven. De juryleden vonden het erg moeilijk om een keuze te maken uit een reeks waardevolle projecten, en de winnaars vertegenwoordigen echt het beste van het beste.”

Elk bedrijf over de hele wereld, inclusief bedrijven die geen lid zijn van de MACH Alliance, konden aan de verkiezing deelnemen. Zowel klanten als leveranciers, systeemintegrators of andere partijen konden bedrijven nomineren. De MACH Alliance ontving 150 nominaties in de acht categorieën. Inzendingen werden beoordeeld door een onafhankelijk panel en elke onderscheiding werd toegekend op basis van projectresultaten, waarbij MACH-technologieën werden gebruikt om doelstellingen te verwezenlijken of te overtreffen.

Klik hier voor meer informatie over de composable commerce- en headless-oplossingen van BigCommerce.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, en om te innoveren en te groeien. BigCommerce biedt verkopers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties van enterprise-niveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2C- en B2B-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, enthousiasmerende webwinkels te bieden, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, S.C. Johnson, Skullcandy, Solo Stove, Ted Baker en Vodafone. Naast het hoofdkantoor in Austin heeft BigCommerce vestigingen in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Kijk voor meer informatie op www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

###