Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2022-02-10T08:00:00-06:00

BigCommerce investeert met overname van B2B Ninja in groei tot krachtigste B2B e-commerceplatform ter wereld

B2B-e-commerce is aan een opmars bezig waardoor het toonaangevende Open SaaS-e-commerceplatform en de toonaangevende offertetool er samen voor zorgen dat online verkopen eenvoudig wordt voor B2B-handelaren

AUSTIN, Texas – 10 februari 2022 – BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde merken, maakte vandaag de overname bekend van Quote Ninja, Inc. (dba B2B Ninja). Deze vooraanstaande oplossing voor enterprise software biedt toonaangevende business-to-business (B2B) e-commercemogelijkheden voor verkopers van elke omvang. B2B Ninja, al lange tijd partner van BigCommerce, is de beste oplossing in zijn soort voor offertes. De overname bevordert dan ook het vermogen van BigCommerce om krachtige e-commercefunctionaliteit te leveren aan B2B-verkopers.

„B2B Ninja is een uitstekende aanvulling op onze toch al sterke B2B-mogelijkheden”, stelt Brent Bellm, CEO van BigCommerce. „Dit is een aanvulling op onze recente lancering van BundleB2B en de volgende grote stap om een platform te bieden dat gebruiksvriendelijker en sneller is dan oudere B2B-oplossingen, en flexibeler en krachtiger dan andere SaaS-platforms. We blijven investeren in manieren om van BigCommerce het beste platform te maken voor verkopers van elke omvang, wie of waar hun klanten ook zijn of waar ze ook zakendoen.”

Volgens Forrester zullen de e-commercetransacties voor B2B in de VS in 2023 naar verwachting zo'n 1,8 miljard dollar bedragen. Dat komt neer op 17% van alle B2B-verkooptransacties in het land. Uit een marktonderzoek van BigCommerce/Profitwell in 2021 bleek dat het maken van offertes een van de belangrijkste afspecten is van online B2B-commerce – of een bedrijf nu voor het eerst online gaat of miljoenen dollars aan GMV verwerkt. 

„Onze bedrijven zijn al enkele jaren geweldige partners. Niet alleen omdat onze producten elkaar aanvullen, maar ook vanwege onze gedeelde waarden”, aldus John McCann, medeoprichter van B2B Ninja. „We geloven allebei sterk in openheid, flexibiliteit en gebruiksgemak, waardoor verkopers zich kunnen concentreren op de groei van hun bedrijf. We zijn er trots op dat we nu onderdeel worden van de BigCommerce-familie en werken graag nog nauwer samen om kritieke producten voor verkopers te leveren.”

B2B Ninja is beschikbaar via alle abonnementen en helpt BigCommerce-klanten om de klantervaring te verbeteren en offertes eenvoudig online te beheren. De oplossing is ideaal voor verkopers die niet alle functionaliteit van BundleB2B nodig hebben, maar op zoek zijn naar baanbrekende offertefunctionaliteit en voor complexe gebruikssituaties waarin uitgebreide offertemogelijkheden nodig zijn. 

BigCommerce blijft BundleB2B, een geavanceerde suite met B2B-functionaliteiten, aanbieden via de exclusieve partnerintegratie van BundleB2B met BigCommerce Enterprise. Verkopers kunnen daardoor hun online-activiteiten vergemakkelijken en klanten naadloze transacties en handige zelfhulpmogelijkheden bieden. 

Over BigCommerce 
BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2B- en B2C-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, S.C. Johnson, Skullcandy, SoloStove en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.