Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2022-04-26T07:00:00-05:00

BigCommerce investeert verder in ambitie om het krachtigste B2B e-commerceplatform ter wereld te worden met overname van BundleB2B

Leading Open SaaS ecommerce platform acquires longtime partner as B2B ecommerce booms

AUSTIN, Texas - 26 april 2022 - BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS-e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, maakte vandaag de overname bekend BundleB2B, een langdurige BigCommerce-technologiepartner die baanbrekende B2B-functionaliteit biedt voor BigCommerce-verkopers.

De deal volgt op de recente overname van B2B Ninja, een vooraanstaande zakelijke oplossing voor het maken van offertes, en bevordert het vermogen van BigCommerce om dynamische, krachtige e-commercefunctionaliteit te leveren aan B2B-verkopers in een tijd waarin B2B-e-commerce blijft groeien.

De wereldwijde B2B e-commercemarkt zal tegen 2028 naar schatting 25,65 biljoen dollar bedragen. Dat komt neer op een jaarlijkse groei van meer dan 18%.[1] De overname van BundleB2B biedt BigCommerce-verkopers de tools om B2B-kopers een optimale e-commerce-ervaring te bieden.

„Consumentenmerken zijn misschien pioniers op het gebied van e-commerce, maar B2B-bedrijven maken een snelle inhaalslag”, stelt CEO Brent Bellm van BigCommerce. „BigCommerce biedt een platform dat gebruiksvriendelijker en sneller is dan oudere B2B-oplossingen en dat flexibeler en krachtiger is dan andere SaaS-platforms. Deze overname versterkt onze inzet om de beste e-commerce-optie voor B2B-verkopers te zijn.”

BundleB2B werd exclusief ontwikkeld voor B2B-verkopers van BigCommerce en combineert bestaande bedrijfsgerichte mogelijkheden met geavanceerde, eenvoudig te configureren B2B-functionaliteit die tijd bespaart, handmatige processen automatiseert en verkoopcycli verkort, waaronder:

  • Accountbeheer om verschillende niveaus van kopers in te stellen met specifieke machtigingen op basis van hun rollen
  • Besteltools inclusief gedeelde boodschappenlijstjes en functionaliteit om artikelen opnieuw te kopen, waardoor de aankoopervaring van de klant wordt verbeterd
  • Offertebeheer, waarmee klanten rechtstreeks vanuit de storefront een offerte kunnen aanvragen
  • Maskering van verkopers zodat het verkoopteam van de verkoper klanten kan helpen bij het aankoopproces

De twee bedrijven werken al lange tijd nauw samen om BundleB2B te leveren. Deze geavanceerde suite met B2B-functionaliteiten groeide sinds de lancering in juni 2021 aanzienlijk. BundleB2B breidde bestaande BigCommerce-functies uit en stroomlijnde de onboarding, ondersteuning en contractuele diensten in één allesomvattende bundel met één enkel contactpunt. Dankzij BundleB2B kunnen bedrijven met complexe activiteiten snel nieuwe kanalen toevoegen, ervaringen op B2C-niveau creëren en activiteiten voor B2B- en B2C-doelgroepen op één platform uitvoeren.

„Speciaal vanwege BundleB2B stapten we over van Shopify naar BigCommerce”, vertelt PJ Greco, president van gezondheids- en schoonheidsmerk William Roam. „We willen onze B2B-klanten stimuleren om zoveel mogelijk online te bestellen. Zonder BundleB2B zouden we een ontwikkelingsteam moeten inhuren om een complexe website aan te passen. Met BundleB2B kunnen we de website zelf beheren. Dat is voor ons belangrijk.”

„Het samenspel van BigCommerce en BundleB2B is van cruciaal belang geweest om onze B2B-activiteiten op te schalen met Major League Baseball-teams”, vertelt Sam McGee, president van Green Egg Design, het moederbedrijf van het merk The Beer Bat. „Via onze site kunnen ze eenvoudig hun bats ontwerpen en krijgen ze automatisch prijzen en offertes voor verzendkosten. Dat eenvoudige proces had enorm resultaat, want we verkochten in slechts een paar jaar tijd tienduizenden producten aan teams in het hele land. Je hoeft alleen maar dingen aan te wijzen, te klikken en te verzenden.”

Door deze overname integreert BigCommerce BundleB2B nog nauwer in zijn platform en blijft het bedrijf investeren in BundleB2B. BigCommerce-verkopers blijven bovendien alle voordelen van BundleB2B ontvangen, met een nog nauwere afstemming met BundleB2B zodat ze profiteren van een meer geïntegreerde oplossing.

BigCommerce zal BundleB2B blijven aanbieden via de exclusieve integratie van BundleB2B met BigCommerce Enterprise, zodat verkopers hun online-activiteiten kunnen vergemakkelijken en klanten naadloze transacties en handige zelfhulpmogelijkheden voor hun account kunnen bieden.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2C- en B2B-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, SC Johnson, Skullcandy, SoloStove, Ted Baker en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

###


[1] E-commercetrends voor B2B