Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2022-10-10T07:00:00-05:00

BigCommerce drijft nieuwe IAG Loyalty-wijnwebwinkel aan in samenwerking met British Airways

IAG Loyalty Retail chose BigCommerce for Open SaaS approach, flexibility and fast launch delivery

AUSTIN, Texas — October 10, 2022 — BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, heeft vandaag de lancering aangekondigd van The Wine Flyer, een bedrijf van een nieuw opgerichte dochteronderneming van IAG Loyalty (IAGL).

Met deze nieuwe online winkel kunnen de miljoenen leden van de British Airways Executive Club zogenaamde Avios, de wereldwijde loyaliteitsvaluta van IAGL, verdienen door wijn te kopen en Avios in te wisselen voor wijn op het BigCommerce-platform. De site biedt meer dan 140 soorten wijn, met heel wat topmerken die al lang beschikbaar zijn op vluchten van British Airways.

"BigCommerce is een geweldige partner voor dit project vanwege zijn unieke Open SaaS-aanpak met een flexibiliteit die aan onze snelle leveringseisen voldoet", aldus Jack Smith, CEO van IAG Loyalty Retail, een dochteronderneming van IAG Loyalty.“Als we naar de toekomst kijken, bieden hun samenstelbare mogelijkheden en hun sterke ecosysteem voor partners ons talloze opties om tijdens onze groei meer opties te creëren.”

De site, in slechts vijf maanden gecreëerd door BigCommerce Elite Partner Like Digital & Partners, maakt gebruik van BigCommerce's sterke ecosysteem van technologiepartners. Ze beschikt over de krachtige en veilige betalingsverwerkingssoftware van Adyen, de productontdekkingstechnologie van Klevu om verkeer, conversie en loyaliteit te stimuleren, en de mogelijkheden voor contentbeheer van Shogun.

Door gebruik te maken van BigCommerce kan IAG Loyalty Retail zijn voorheen uitbestede wijnactiviteiten in eigen beheer nemen en direct de beschikbare wijnen aan hun trouwe klanten bezorgen. De integratie met het wereldwijde platform van IAG Loyalty toont de flexibiliteit van BigCommerce en laat vergelijkbare bedrijven zien hoe BigCommerce hen kan helpen “hun klant te leren kennen” en loyaliteitswaarde te creëren.

„Dit is een geweldig voorbeeld van een innovatieve handelaar die volop profiteert van onze Open SaaS-benadering en het vermogen om naadloos te integreren met verschillende technische partners om de allerbeste zichtbaarheid van zijn producten, het mooiste website-ontwerp en de beste betalingsoplossing in zijn soort te creëren met inherente schaalbaarheid, beveiliging en upgrades in het platform”, zegt Jim Herbert, senior-vicepresident en algemeen manager EMEA bij BigCommerce.

“Dit project was een uitstekende gelegenheid om de volledige voordelen van de Open SaaS-mogelijkheden van BigCommerce te benutten om een naadloze, klantgerichte ervaring te creëren”, aldus Richard Mogendorff, Chief Digital Officer bij Like Digital & Partners. “Het was heel belangrijk dat een klant zich kon aanmelden met zijn British Airways Executive Club-inloggegevens en moeiteloos Avios kon gebruiken tijdens zijn winkeltraject. We hebben nauw samengewerkt met het IAG Loyalty-team, waarbij we gebruik hebben gemaakt van de API-first-mogelijkheden van BigCommerce om deze functionaliteit al vroeg in het project te prototypen, waardoor onze creatieve teams dit als basis konden gebruiken voor het uitwerken van de klantervaring."

The Wine Flyer van IAG Loyalty Retail voegt zich bij een lange lijst van verkopers in de voedsel- en drankenindustrie op het BigCommerce-platform, waaronder Gourmet FuelSilent Pool Distillers, Woodland Hills Wine Company en Beer Cartel.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2B- en B2C-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, S.C. Johnson, Skullcandy, Solo Stove en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Over Avios

Avios is de wereldwijde loyaliteitsvaluta van de British Airways Executive Club, Qatar Airways Privilege Club, Iberia Plus, Aer Lingus AerClub en Vueling Club. Wereldwijd telt het netwerk meer dan 35 miljoen leden, die elke seconde meer dan 3000 Avios verzamelen.

Over IAG Loyalty

IAG Loyalty heeft een unieke focus op uitmuntende loyaliteit. Het bedrijf maakt duurzame groei en sterke klantrelaties voor hun partners mogelijk en creëert ongeëvenaarde en lonende ervaringen voor Avios-verzamelaars, inclusief een breed scala aan beloningen voor vluchten en reizen.

Het moederbedrijf, International Airlines Group (IAG), is een van de grootste luchtvaartgroepen ter wereld, met 533 vliegtuigen die naar 279 bestemmingen vliegen en jaarlijks ongeveer 118 miljoen passagiers vervoeren (vóór de coronacrisis). Tot de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Spanje, Groot-Brittannië en Ierland behoren Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling en LEVEL.

###