Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2023-05-24T16:00:00-05:00

BigCommerce kondigt managementveranderingen aan

Veranderingen in de belangrijkste financiële en juridische functies volgen op elf opeenvolgende kwartalen van sterke ARR-groei sinds de beursintroductie en een traject naar een positieve gecorrigeerde EBITDA in het vierde kwartaal

AUSTIN, Texas - 24 mei 2023 - BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, heeft vandaag bekend gemaakt met ingang van 1 juli Daniel Lentz te benoemen als Chief Financial Officer van het bedrijf. Lentz, die eerder Senior Vice President Finance en Investor Relations bij BigCommerce was, vervangt Chief Financial Officer Robert Alvarez, die met pensioen gaat.

Het bedrijf maakte daarnaast bekend met ingang van 2 juni Chuck Cassidy te hebben benoemd als General Counsel. Cassidy, die eerder Vice President en Associate General Counsel van BigCommerce was, neemt de plaats in van Chief Legal Officer Jeff Mengoli, die met pensioen gaat.

BigCommerce liet daarnaast weten Hubert Ban te benoemen als Chief Accounting Officer van het bedrijf. Hij neemt de plaats in van Vice President of Accounting en Principal Accounting Officer Thomas Aylor, die BigCommerce op 19 mei verliet. Ban treedt op 8 juni in dienst bij BigCommerce. Alvarez zal tot die tijd dienen als de primaire verantwoordelijke voor boekhouding bij BigCommerce.

„Namens iedereen bij BigCommerce wil ik RA, Jeff en Thomas bedanken voor hun leiderschap en enorme bijdragen aan BigCommerce gedurende vele jaren. Ik feliciteer Daniel, Chuck en Hubert met hun nieuwe functies”, aldus Brent Bellm, CEO van BigCommerce. „Vooral RA is mijn naaste partner, adviseur en vriend geweest sinds ik bij het bedrijf kwam. Hij verdient meer dan wie dan ook verdient lof voor het opbouwen van BigCommerce van een startup in een vroeg stadium tot een succesvol beursgenoteerd bedrijf. Ik ben vooral dankbaar voor zijn buitengewone culturele leiderschap en het pad naar duurzame groei en winstgevendheid op de lange termijn dat hij voor ons uitstippelde.”

Alvarez gaat met pensioen; hij was sinds 2011 CFO van BigCommerce. Hij speelde een belangrijke rol bij de transformatie van het bedrijf van een oplossing voor kleine bedrijven naar een alomvattend, toonaangevend e-commerceplatform voor ondernemingen van elke omvang in meer dan 150 landen. De jaarlijkse omzet groeide van $ 7 miljoen op het moment dat hij toetrad tot $ 317 miljoen nu. Alvarez hield toezicht op alle facetten van de financiële en operationele strategie en leidde BigCommerce door meerdere particuliere financieringsrondes met vooraanstaande venture-investeerders, de IPO van 2020 en het eerste vervolgaanbod. Hij had daarnaast een onmetelijke invloed op de cultuur van BigCommerce, waar hij waarden als verantwoordelijkheid, transparantie, inclusiviteit en 'humbition' in de gehele organisatie introduceerde. BigCommerce ontving tijdens het dienstverband van Alvarez verschillende onderscheidingen voor de werkcultuur. Alvarez zelf ontving meermaals professionele onderscheidingen voor zijn rol als CFO.

„Ik ben enorm trots op het team en de cultuur die we hebben kunnen opbouwen, en op wat we de afgelopen bijna 12 jaar samen hebben kunnen bereiken", aldus Alvarez. „Mijn hart stroomt over als ik denk aan iedereen die heeft bijgedragen aan het aanhoudende succes van BigCommerce. Er is nooit een gemakkelijk moment om afscheid te nemen van je levenswerk, maar ik zie uit naar een nieuw hoofdstuk met mijn familie en heb er alle vertrouwen in dat Daniel en de rest van het BigCommerce-team het bedrijf in de richting van duurzaam succes sturen.”

Lentz neemt na bijna vijf jaar toezicht te hebben gehouden op financiën en investor relations bij BigCommerce zijn functie over. Als lid van het senior leiderschapsteam van BigCommerce was hij verantwoordelijk voor de financiële activiteiten van het bedrijf, inclusief externe financiële begeleiding, kapitaalmarkten en investor relations-activiteiten. Hij is verantwoordelijk voor alle financiële prognoses, planning, prijsstelling, verkoopvergoedingen en financiële operaties.

Mengoli gaat na meer dan zeven jaar als Chief Legal Officer van BigCommerce te hebben gewerkt met pensioen. Hij trad in 2016 in dienst als de eerste juridische medewerker van het bedrijf en bouwde tijdens zijn dienstverband een getalenteerd team van advocaten op. Net als Alvarez speelde hij een cruciale rol tijdens de groei van het private bedrijf en hielp hij BigCommerce bij de beursintroductie, secundaire aanbieding en andere grote zakelijke transacties.

De promotie van Cassidy tot General Counsel volgt na een dienstverband van bijna zes jaar bij BigCommerce, meest recentelijk als Vice President en Associate General Counsel. Hij heeft ruime ervaring met het vertegenwoordigen van software- en technologiebedrijven in de groeifase en beoefende eerder ondernemings- en transactierecht bij Vinson & Elkins, LLP.

Ban werkte sinds 2008 bij Salesforce; sinds 2020 was hij Senior Vice President van SEC Reporting en Technical Accounting. Hij beheerde SEC en internationale statutaire zaken, de bestuurs- en ESG-rapportages en technische en equity accounting. Hij was betrokken bij de overnames van Mulesoft, Tableau en Slack. Voordat hij bij Salesforce in dienst trad, werkte hij in boekhoud- en rapportagefuncties voor bedrijven als Morgan Stanley, Ernst & Young en Deloitte.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt verkopers geavanceerde functionaliteiten, maatwerk en prestaties van enterprise-niveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2C- en B2B-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, enthousiasmerende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, S.C. Johnson, Skullcandy, Solo Stove, Ted Baker en Vodafone. Het hoofdkantoor van BigCommerce is gevestigd in Austin. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Kijk voor meer informatie op www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

###