Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2023-01-19T07:00:00-06:00

BigCommerce benoemt technologie- en e-commercedeskundige Mark Adams om groei in EMEA te leiden

Voormalig CEO van Attraqt doet een beroep op BigCommerce om EMEA naar het volgende niveau van bedrijfsgroei te brengen en de weg naar winstgevendheid te versnellen

AUSTIN, Texas — January 19, 2022 — BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, heeft vandaag aangekondigd dat Mark Adams, veteraan in de e-commerce-industrie, het bedrijf komt versterken als senior-vicepresident en algemeen manager voor EMEA.

Adams gaf van 2018 tot 2020 leiding aan de introductie van BigCommerce op de Europese markt en richtte het team op dat sindsdien de groei in EMEA aanjaagde. BigCommerce rapporteerde in het derde kwartaal van 2022, de meest recente financiële rapportageperiode, een omzetgroei van 31% op jaarbasis in EMEA.

„We zijn heel blij dat Mark na zijn recente succes als directeur van Attraqt weer aan het roer staat van BigCommerce EMEA”, reageert Marc Ostryniec, chief sales officer bij BigCommerce. „Zijn indrukwekkende zakelijk inzicht en outside-in manier van denken vormen een enorme aanwinst voor BigCommerce. Mark was de pionier bij het ontwikkelen en laten groeien van de regio. Nu mag hij EMEA naar het volgende niveau van zakelijke e-commerce leiden met een geweldig team, een goede reputatie en daadwerkelijk realisatievermogen terwijl we een hogere markt aanboren.”

Adams komt bij BigCommerce na twee en een half jaar als CEO van Attraqt te zijn geweest. Daar leidde hij het beursgenoteerde bedrijf door de wereldwijde pandemie en rondde hij meerdere overnames af, wat uiteindelijk uitmondde in de overname van het bedrijf door K1 Investment Management in december 2022. Hij brengt bijna twee decennia ervaring op senior-executiveniveau binnen de e-commerce-industrie met zich mee en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van software en diensten in de digitale ruimte. Eerder was Mark medeoprichter en directeur van eComp Consulting, een bureau voor digitale transformatie, en werkte hij bij SAP hybris-systeemintegrator Portaltech Reply.

„Onze groei in EMEA in de afgelopen vier jaar heeft laten zien dat BigCommerce een toonaangevende leverancier is van e-commercefunctionaliteit op ondernemingsniveau en van integraties van wereldklasse voor verkopers die meer dan ooit open, flexibele technologie en oplossingen nodig hebben om te concurreren en te groeien”, aldus Adams. „We hebben in de hele regio een enorme kans om de voetafdruk van klanten en bureaupartners uit te breiden. Ik zie er dan ook naar uit om mijn uitgebreide ervaring in te zetten om winstgevende groei te realiseren voor de regio en voor BigCommerce.”

Adams volgt Jim Herbert op, die onlangs als CEO aantrad bij Patchworks, een technologiepartner van BigCommerce. In de afgelopen 18 maanden wist BigCommerce onder leiding van Herbert zijn aanwezigheid in EMEA aanzienlijk te versterken met activiteiten in Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. Tijdens de periode van Herbert lanceerden diverse Europese merken, waaronder Ted Baker, Tottenham Hotspur, MKM Building Supplies, Draper Tools, HK Living en Avios Group op het BigCommerce-platform.

„Ik wil graag mijn oprechte dank en grote waardering uitspreken voor Jim”, aldus Ostryniec. „Hij gaf leiding tijdens een tumultueuze periode van drie jaar die grotendeels werd gedomineerd door de wereldwijde pandemie en een reeks uitdagingen. Jim benutte die mogelijkheid om een enorme groeiperiode in de regio aan te sturen.”

Ga voor meer informatie over BigCommerce naar www.BigCommerce.com.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2C- en B2B-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, SC Johnson, Skullcandy, Solo Stove, Ted Baker en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

###