Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2023-01-11T06:30:00-06:00

BigCommerce ontketent zakelijke kansen voor partners om nieuwe inkomstenstromen te genereren

Via het omnichannelprogramma voor gecertificeerde partners biedt het krachtige ecosysteem voor partners van BigCommerce een helpende hand aan elke verkoper om op elk e-commerceplatform succes te halen met omnichannel

AUSTIN, Texas — January 11, 2023 — BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, kondigde vandaag de lancering aan van zijn Omnichannel Certified Partner-programma (OCP). Dit initiatief is gericht op ondernemers en werd ontwikkeld om partners nieuwe manieren te bieden om inkomsten genereren door verkopers op toonaangevende e-commerceplatforms te helpen omnichannel-succes te boeken. Dankzij tal van tools, diensten en exclusieve programma's voor kanaalpartners kunnen partners verkopers voorlichten en begeleiden bij het strategisch uitbreiden naar nieuwe kanalen die meer verkeer kunnen genereren met een hogere kopersintentie. Ook kunnen ze het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) verbeteren en meer bruto handelswaarde genereren (GMV).

Inmiddels hebben meer dan 100 partners zich bij het programma aangesloten. Zij behoren tot de eersten die profiteren van de voordelen voor hun verkopers. Het OCP omvat twee maatwerkprogramma's: het 'Omnichannel Certified Agency'-programma (OCA) en het 'Omnichannel Certified Technology'-partnerprogramma (OCT). Elk programma biedt kansen waarmee partners hun klanten in staat kunnen stellen verder te innoveren door middel van gespecialiseerde diensten zoals feedbeheer van Feedonomics, onderdeel van BigCommerce, en ongekende toegang tot initiatieven van partners.

„BigCommerce investeert altijd in het eigen ecosysteem waarin partners vooropstaan. Ons nieuwste initiatief met het Omnichannel-certificeringsprogramma biedt partners een ongekende kans om hun bedrijf op te schalen in een van de moeilijkste markten ooit. Kort door de bocht: als ze niet aan dit programma meedoen, missen ze echt iets”, stelt Sharon Gee, als vicepresident verantwoordelijk voor omzetgroei en algemeen directeur voor omnichannel-partnerschappen bij BigCommerce. „Dit nieuwe programma is radicaal anders dan alles wat we ooit hebben gedaan. Het biedt toegang tot voordelen binnen kanalen en levert verkopers hogere conversiepercentages op. Bureaus profiteren op hun beurt van groei en onze technologie- en kanaalpartners plukken de vruchten van acceptatie. Dit is, kortom, een win-win-winsituatie voor onze hele gemeenschap.”

Dankzij de ongeëvenaarde toegang tot nieuwe kanaalpartnerprogramma's positioneert het OCP partners om verkopers maatwerk te bieden dat directe vertrouwensrelaties opbouwt met toonaangevende adverteerders, marktplaatsen en sociale platforms die groei stimuleren. De belangrijkste voordelen van de OCP zijn:

  • Toegang tot exclusieve alfa- en bètaprogramma's van kanaalpartners, zoals versnelde goedkeuringen voor aanvragen, gratis advertentietegoed en full-service, white-glove onboarding met platformpartners, waaronder 'Buy with Prime' van Amazon, Google, Meta, Microsoft Advertising, Snap, Inc., TikTok en Walmart Marketplace.

  • Meer omzet door productvermeldingen te optimaliseren volgens beproefde methoden, waardoor je meer klanten kunt bereiken, kanaalprestaties kunt verbeteren en uiteindelijk tijd bespaart die kan worden gebruikt voor andere kritieke bedrijfsfuncties.

  • Uitnodigingen voor groeiconsultaties en wereldwijde workshops zodat je leert hoe je toonaangevende omnichannel-strategieën kunt uitvoeren, met directe ondersteuning en diepgaande training van kanaalpartnerteams, én concurrerende prijzen en promoties.

  • Stroomlijning van je bedrijfsactiviteiten door Feedonomics te gebruiken om productgegevens te verzamelen en te normaliseren, verkopers efficiënter op weg te helpen en consistent gegevens van hoge kwaliteit te publiceren voor betere gebruikerservaringen.

BigCommerce-verkopers zoals Badgley Mischka behaalden een exponentiële omzetgroei, kregen meer klanten en zagen aanzienlijke verbeteringen in hun omnichannel-campagnes door gebruik te maken van Feedonomics.

„Sinds de migratie naar BigCommerce groeide onze productcatalogus tot ongeveer 5.000 SKU's. Dat daagde ons uit om productgegevens over onze beoogde kanalen te verbinden en efficiënt te beheren. We waren meer dan tevreden toen Feedonomics onderdeel werd van BigCommerce. Dat bood ons de kans om de robuuste functieset en de full-service ervaring te omarmen en onze omnichannel-strategieën een impuls te geven”, zegt Katie Ouaknine, eigenaar van Badgley Mischka Web. „Badgley Mischka beleefde tijdens de zomer onze beste omzetmaand ooit, terwijl onze omzet dan meestal lager is. We besteden ongeveer een derde van de tijd aan het beheer van productfeeds en profiteren van verbeterde relevantie in zoekmachines, meer websiteverkeer, hogere conversies en betere bouncepercentages.”

BigCommerce-partners ondervonden vergelijkbare voordelen door hun deelname aan het OCP, waaronder een grotere acceptatie van zakelijke verkopers met betere prestaties, en lagere acquisitiekosten ondanks groei van hun bedrijf.

„Microsoft Advertising verbindt verkopers met meer dan een miljard mensen op het snijvlak van werk en leven, waardoor ze toegang krijgen tot consumenten met een sterke koopkracht die eerder geneigd zijn een online aankoop te doen”, legt Jason McKay, senior director, global partner sales bij Microsoft Advertising, uit. „Dankzij het nieuwe omnichannel-programma van BigCommerce hebben bureaus en hun verkopers gemakkelijker toegang tot hoogwaardige, gemotiveerde kopers op het moment dat die al op zoek zijn naar producten.”

„Zowel grote als kleine bedrijven kunnen nu Snapchat gebruiken om hun community's op te bouwen en ermee te communiceren om de loyaliteit van klanten te vergroten en uiteindelijk hun omzet te verhogen”, zegt Sid Malholtra, senior director SMB bij Snap, Inc. „We zijn heel blij dat BigCommerce ons heeft opgenomen in dit nieuwe programma en zien uit naar onze samenwerking om verkopers te helpen succesvoller te opereren.”

Word vandaag nog lid van het Omnichannel Certified Partner-programma en profiteer van nieuwe zakelijke kansen om je omzet te laten groeien.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2B- en B2C-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, SC Johnson, Skullcandy, Solo Stove, Ted Baker en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren

###