Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2023-05-16T07:00:00-05:00

BigCommerce versterkt privacy- en bedrijfscontinuïteitsbeheer met ISO 27701- en ISO 22301-certificeringen

Nieuwste certificering biedt transparantie in bedrijfsvoering op het gebied van beveiliging, privacy en naleving

AUSTIN, Texas — May 16, 2023 — BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, maakte vandaag bekend dat het twee nieuwe certificeringen van de International Organization for Standardization (ISO) heeft behaald voor naleving van privacy- en bedrijfscontinuïteitsnormen. Deze nieuwe certificeringen vormen een aanvulling op de bestaande certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging die BigCommerce al bezit, en weerspiegelen de inzet van het bedrijf voor de beveiliging, privacy en veerkracht van zijn vertrouwde zakelijke e-commerceplatform.

“Bij BigCommerce nemen we onze plicht om de gegevens van onze klanten te beschermen extreem serieus. Het behalen van de certificaties ISO 27701 en 22301 geven blijk van onze onaflatende toewijding aan de veiligheid, privacy en veerkracht van ons platform,” zegt Brian Dhatt, chief technology officer bij BigCommerce. “Deze nieuwe certificeringen vormen een aanvulling op onze bestaande certificeringen voor informatiebeveiliging, in het verlengde van onze toewijding om aan de hoogste normen in de branche te voldoen. Het is belangrijk dat onze klanten en prospects begrijpen hoe sterk we ons hiervoor inzetten. De gegevensbeveiliging op het BigCommerce-platform is op een veilige en betrouwbare manier ontworpen en beheerd.“

ISO 27701 is een toonaangevende privacycertificering op basis van de erkende internationale norm voor de beheersystemen van privacygevoelige informatie, met voorschriften voor de controle en processen voor het beheren van gegevensprivacy en het beschermen van persoonlijk identificeerbare informatie. De certificering ISO 27701 betekent dat het bedrijf zich ertoe verbindt geen persoonlijke gegevens van het platform te gebruiken, vrij te geven of te bewaren zonder de autorisatie van onze klanten. Deze standaard is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

ISO 23301 is een toonaangevende certificering voor bedrijfsweerbaarheid op basis van de internationaal erkende normen voor beheersystemen voor bedrijfscontinuïteit, waarin de controle en processen voor het beheer van de weerbaarheid wordt beschreven.

Beide certificeringen zijn geverifieerd door een externe auditor ter controle dat BigCommerce een uitgebreide set beleidsregels, procedures en controles implementeert en onderhoudt in naleving van de strenge eisen van de ISO. Het gekwalificeerde onafhankelijke auditbedrijf Coalfire heeft de certificeringen toegekend na een uitgebreide audit van het beleid, de procedures en de controles van BigCommerce in overeenstemming met de specificaties van ISO 27701 en 22301.

“Onze zakelijke klanten van over de hele wereld moeten op hun e-commerceplatform kunnen vertrouwen,”, zegt Dhatt. “In tegenstelling tot de meeste enterprise-compatibele platforms hebben wij beide certificeringen, ISO 27701 en 22301.“

De ISO 27701- en ISO 22301-certificeringen van BigCommerce zijn de laatste in een reeks investeringen van BigCommerce om informatiebeveiliging, gegevensprivacy en zakelijke veerkracht te garanderen. BigCommerce beschikt sinds 2019 over een ISO 27001-certificering en voldeed in 2022 voor het eerst aan de SOC 1 Type 2-, SOC 2 Type 2- en SOC 3-normen. Het bedrijf wil regelmatig onafhankelijke, gekwalificeerde audits van derden doorlopen om te controleren of het beleid en de methoden van het bedrijf op het gebied van informatiebeveiliging aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten voldoen.

Er is aanvullende informatie beschikbaar over de certificeringen van derden van BigCommerce en hoe deze aansluiten op de algemenere strategieën voor gegevensbescherming en zakelijke veerkracht van het bedrijf. Deze informatie is beschikbaar in het BigCommerce Platform Trust Center op https://security.bigcommerce.com.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2B- en B2C-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, S.C. Johnson, Skullcandy, Solo Stove, Ted Baker en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

###