Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2022-07-12T07:00:00-05:00

EVEC, Britse specialist op het gebied van het opladen van elektrische auto's, lanceert op BigCommerce om DTC- en B2B-groei te stimuleren

Nieuwkomer in de snelgroeiende markt is de laatste autohandelaar die voor BigCommerce kiest om superieure klantervaring en krachtige e-commercemogelijkheden te bieden

AUSTIN, Texas - 12 juli 2022 - BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, liet vandaag weten dat EVEC, een Britse aanbieder van opladers voor elektrische voertuigen, voor het BigCommerce-platform heeft gekozen om zowel de B2B- als de direct-to-consumer-verkoop te ondersteunen.

Het plan van de Britse regering om de verkoop van voertuigen op fossiele brandstoffen te 2030 stoppen, leidt tot een hogere vraag naar elektrische voertuigen en opladers. Volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders, was 2021 het meest succesvolle jaar in de geschiedenis voor de acceptatie van elektrische voertuigen in het VK. Er werden meer nieuwe elektrische voertuigen met accu's (BEV's) geregistreerd dan in de voorgaande vijf jaar samen. Er 190.727 nieuwe BEV's op de Britse wegen, naast nog eens 114.554 plug-in hybrides (PHEV's). Dat betekent dat 18,5% van alle nieuwe auto's die in 2021 zijn geregistreerd, over een stekkeraansluiting beschikken.

„Als relatieve nieuwkomer in een snelgroeiende markt heeft EVEC een enorme kans om te concurreren met het handjevol gevestigde spelers door een superieure klantervaring en gemakkelijke manier van kopen te bieden”, stelt CEO Stephen Johnson van EVEC. „Door onze samenwerking met BigCommerce en Frooition bevinden we ons in een geweldige positie om klanten te winnen en snel te groeien.”

EVEC wendde zich tot BigCommerce en diens favoriete bureaupartner Frooition om de e-commercevisie kracht bij te zetten en te ontwikkelen. EVEC verkoopt niet alleen rechtstreeks aan consumenten, maar bereikt via een onlineportal ook projectontwikkelaars, installateurs en andere bedrijven. Frooition voorzag de site van een plug-in die automerken en -modellen koppelt aan compatibele opladers. Dat garandeert de klanttevredenheid en minimaliseert het aantal retours.

„Nadat ik al eerder met Stephen en zijn team e-commercesites had gebouwd, was de kans om een site voor EVEC te bouwen buitengewoon aantrekkelijk”, vertelt Andrew Evans, verantwoordelijk voor nieuwe klanten bij Frooition. „We zijn verheugd en trots dat we een voorkeurspartner van BigCommerce zijn en dat EVEC ons koos om een boeiende webwinkelervaring te bieden.”

EVEC verwacht dat het het komende jaar de grens van £ 3,6 miljoen zal bereiken, aldus Johnson. De meeste verkopen vinden plaats via de direct-to-consumer-website of de B2B-portal. EVEC streeft ernaar om daar in de toekomst 100% van te maken.

„We helpen EVEC graag bij zijn doorbraak in de competitieve markt voor het opladen van elektrische voertuigen met een krachtige webwinkel die is gebouwd op het open SaaS-platform van BigCommerce”, zegt Jim Herbert, senior-vicepresident en algemeen manager van EMEA bij BigCommerce. "We kijken ernaar uit om hen te helpen bij de groei van hun consumenten- als B2B-activiteiten.”

EVEC is een van de vele autogerelateerde verkopers die het BigCommerce-platform gebruiken om de omzet aan te jagen en een winnende consumentenervaring te bieden. Andere namen zijn Brock's Performance, Van Cafe, BB Wheels, CruiseMaster en EGR Auto.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2C- en B2B-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, SC Johnson, Skullcandy, SoloStove en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.