BigCommerce vs. Magento

BigCommerce is een Open SaaS-platform dat flexibiliteit combineert met de voordelen van SaaS: lagere kosten, weinig onderhoud en sterke beveiliging.

Vraag een demo aan.
International netherlands collage person posing analytics dashboard generic

BigCommerce versus Magento: waarom bedrijven de overstap maken

Onze flexibele oplossing biedt eindeloze commercemogelijkheden zodat je je bedrijf kunt opbouwen en kunt blijven innoveren en groeien.

Illustration icon api headless dark waves generic

Flexibiliteit voor een toekomstbestendig bedrijf

Door nieuwe technologieën, hogere verwachtingen van klanten en stevigere concurrentie is er steeds meer mogelijk in de wereld van e-commerce. Merken hebben behoefte aan flexibele technologie waarmee ze snel kunnen omschakelen. BigCommerce biedt platformbrede API's waarmee bedrijven hun sites kunnen personaliseren en integraties met externe applicaties en services kunnen implementeren. En dat allemaal zonder de broncode aan te passen.

Illustration icon security v3 dark waves generic

Betrouwbare beveiliging

In e-commerce moet beveiliging altijd prioriteit krijgen. Maar met BigCommerce hoef je er niet zélf prioriteit aan te geven. In tegenstelling tot Magento past BigCommerce alle beveiligingspatches automatisch voor je toe. Bovendien heeft BigCommerce de certificeringen ISO/IEC 27001:2013 en PCI DSS 3.2, niveau 1. Je kunt er dus op rekenen dat de beveiliging in orde is, zodat je zelf kunt blijven bouwen aan je bedrijf.

Illustration icon speed dark waves generic

Weinig onderhoud, meer tijd

Eigenaren van e-commercebedrijven (en hun ontwikkelaars) willen hun tijd niet verdoen met het implementeren van standaardupdates om hun site draaiende te houden. Daarom biedt BigCommerce probleemloze, automatische updates en upgrades. Je hebt altijd toegang tot de nieuwste functies, zodat je je aandacht kunt richten op innovaties die omzet genereren.

Illustration icon analytics v1 dark waves generic

Schaalbaar en geschikt voor groei

BigCommerce is er voor bedrijven van elk formaat en in elke groeifase. Onze multi-tenant SaaS-oplossing is snel en gebruiksvriendelijk, met krachtige prestaties tegen lage kosten. BigCommerce biedt standaard de functies die je op dit moment nodig hebt. En dankzij eenvoudige integratiemogelijkheden met een uitgebreid ecosysteem van de beste oplossingen kun je aanpassingen doen naarmate je bedrijf groeit.

Veelgestelde vragen over BigCommerce versus Magento

Wat zijn de verschillende versies van Magento en hoe verhouden ze zich tot BigCommerce?

Magento Open Source (voorheen Community Edition) is een gratis te downloaden versie die op locatie of extern kan worden gehost. Magento Commerce (voorheen Enterprise Edition) is een beheerde versie waarvoor je licentiekosten betaalt en waarbij je ondersteuning krijgt. Bij Magento Commerce kun je kiezen voor eigen hosting of cloudhosting (Magento Commerce Cloud). Het is belangrijk op te merken dat de in de cloud gehoste versie PaaS is, geen SaaS, wat betekent dat de gebruiker nog steeds verantwoordelijk is voor versie-updates en beveiligingspatches.

BigCommerce daarentegen is een SaaS-platform en omvat altijd e-commercehosting, onderhoud en automatische beveiligingspatches als onderdeel van het abonnementsgeld. Voor meer informatie over de verschillende versies van Magento en hoe ze zich verhouden tot BigCommerce, zie deze bron.

Heb ik een bureau nodig om een BigCommerce- of Magento-winkel te implementeren?

Voor elke versie van Magento heb je, om je winkel op te zetten, ofwel interne ontwikkelaars nodig, ofwel een extern bureau. 

BigCommerce biedt kant-en-klare thema's en een gebruiksvriendelijke Page Builder waarmee gebruikers eenvoudigere builds zelf kunnen opzetten. Voor ingewikkeldere builds kiezen veel BigCommerce-handelaren ervoor om samen te werken met een extern bureau of interne ontwikkelteams, om optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van ons Open SaaS-platform.

Hoe hoog zijn de totale eigendomskosten van een BigCommerce-winkel in vergelijking met Magento?

Magento en BigCommerce brengen in het begin beide enige kosten met zich mee om je winkel te bouwen en te ontwerpen. De kosten variëren afhankelijk van je interne middelen en of je een bureau inschakelt of niet (zie vraag hierboven). Voor een goed inzicht in de totale eigendomskosten, naast de opstartkosten, is het belangrijk om te weten wat wel en niet is inbegrepen in je lopende kosten.

BigCommerce is een SaaS-platform, wat betekent dat hosting, beveiligingspatches, onderhoud, updates en ondersteuning in de kosten van je abonnement zijn opgenomen. Met Magento betaal je voor licentiekosten (afhankelijk van de versie die je gebruikt; zie vraag hierboven), hosting (ook weer afhankelijk van de versie die je gebruikt), onderhoud en het veilig houden van het platform. Het hangt af van je specifieke zakelijke behoeften, maar over het algemeen hebben BigCommerce-winkels lagere exploitatiekosten dan Magento Commerce-winkels. Als je meer wilt weten over specifieke prijzen voor je bedrijf, kun je contact opnemen met een BigCommerce-expert.

Meer weergeven
Welke gevolgen hebben hosting en bandbreedte voor mijn prijzen op Magento en BigCommerce?

Of je nu kiest voor Magento Commerce of Magento Open Source, een aantal factoren zal de prijs waarschijnlijk beïnvloeden. Als je Magento Commerce met hosting via Magento overweegt, kan je worden gevraagd een cloud sizing-oefening te doen als onderdeel je offerteaanvraag. Je moet je hosting- en bandbreedtebehoeften zorgvuldig berekenen en Magento vragen welke effecten verkeerspieken op je site kunnen hebben. Deze factoren zullen nog steeds meewegen voor op locatie gehoste versies van Magento (zowel Commerce als Open Source), maar dit gebeurt meestal via een hostingbedrijf van derden. Als je je eigen hosting beheert, moet je rekening houden met de kosten van het bouwen en onderhouden van die infrastructuur. 

BigCommerce is een SaaS-platform en omvat hosting die met je meeschaalt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over bandbreedte.

Kan ik de broncode van Magento of BigCommerce bewerken?

Je kunt de broncode van Magento bewerken, maar hierdoor kun je het ingewikkelder maken om in de toekomst updates en patches te beheren. Op BigCommerce kun je de broncode niet bewerken. Door de API's op het hele platform kunnen bedrijven hun websites echter wel aanpassen en integreren met de beste applicaties en services van derden. 90% van het BigCommerce-platform is toegankelijk via API's. Hierdoor kun je flexibel je website aanpassen zonder onnodige complexe code toe te passen.

Kunnen BigCommerce en Magento verbinding maken met mijn ERP, PIM, CRM of andere externe systemen?

Zowel Magento als BigCommerce kan worden gekoppeld aan externe systemen met behulp van kant-en-klare koppelingen van de app-marktplaats of aangepaste integraties. Je kunt deze koppelingen laten beheren door je ontwikkelteam of een extern bureau. Afhankelijk van de integratie omvat BigCommerce wel een groot aantal apps die je met een enkele klik kunt installeren. Bovendien heeft BigCommerce in-house Solutions Architects die je kunnen helpen bij het bouwen van volledig aangepaste integraties als dat nodig is.

Kunnen de frontend en backend van mijn winkel onafhankelijk van elkaar schalen?

Met Magento zal dit, net als vele andere factoren, variëren afhankelijk van hoe je Magento-winkel is geconfigureerd en gehost (of, voor op locatie, van hoe je de winkel hebt ingesteld).

Met BigCommerce worden de prestaties van je live winkel niet minder als je e-commerceteam aan de backend werkt, omdat de frontend en backend van BigCommerce onafhankelijk van elkaar schalen.

Je bedrijf opschalen met BigCommerce

Ontdek hoe je je bedrijf met BigCommerce kunt laten groeien zonder extra kosten of complexiteit.

Vul dit formulier in om aan de slag te gaan

Ons team neemt binnen 24 uur contact op voor een kennismakingsgesprek om je wensen te bespreken.