Rohan bereikt nieuwe hoogten met de open API's van BigCommerce

Ontdek hoe aanpasbaar, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het zo hebben gebouwd.

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/657ORN81vb6sHKtjQjPKid/4ab6f6f30afedfe7332089bd9a3b381e/case-study-device-laptop-Rohan-2.png

1.218%

meer conversies

28%

stijging van de betrokkenheidsgraad

77%

toename van het aantal betrokkenheidssessies per gebruiker

(Prestatiestatistieken vergelijken 1 juni – 31 juli 2023 met 1 januari – 28 februari 2023.)

Ontwerpt technische kleding van wereldklasse sinds 1972.

Er zijn maar weinig kledingmerken die kunnen zeggen dat een van hun producten iemand heeft geholpen de top van de Mount Everest te bereiken – maar Rohan kan dat wel.

Al meer dan 50 jaar heeft het outdoor- en reiskledingmerk de missie om kleding te innoveren en te ontwerpen die voldoet aan de behoeften van de klant, ‘van thuis tot in de heuvels’. Met een kledingassortiment dat bestaat uit alles van jassen, pakken en broeken tot rokken, jeans en waterdichte kleding, zijn de ontwerpen van Rohan eenvoudig van stijl en toch boordevol technische kenmerken.

“De hele basis van het merk lag in het vinden van technische stoffen en kledingontwerpen”, legt Alex Rose, Head of Brand voor Rohan, uit. “Alles wat ons productontwerpteam doet, is gebaseerd op het creëren van kleding die functioneel en duurzaam is, maar er toch heel eenvoudig uitziet.”

Maar hoewel de producten ‘functioneel en toch eenvoudig’ zijn gebleven, wilde Rohan een online winkel die hetzelfde sentiment uitstraalde. Net als de kleding die het maakt, had Rohan een e-commerceplatform nodig waar ze een leven lang mee konden reizen.

UITDAGING

Een verouderde e-commerce-ervaring updaten.

Voordat Rohan de overstap naar BigCommerce maakte, bouwde en beheerde Rohan zijn e-commercesite oorspronkelijk volledig in eigen beheer. Bovendien was een groot deel van de technologie verouderd, waardoor het moeilijk werd om wendbaar te blijven en mee te groeien met het bedrijf.

“We gebruikten onze eigen databases en servers. Het was functioneel, maar het was niet per se helder en professioneel voor de huidige normen op het gebied van gebruikerservaring”, legt Craig Avison-Maher, front-end ontwikkelaar bij Rohan, uit.

Terwijl het beheer van de site een tijdlang intern voor Rohan werkte, kwam het team uiteindelijk problemen tegen in de back-end.

“Wat de back-end betreft, was het erg verouderd”, zegt Jane Coulthard, E-commerce Sales en Marketing bij Rohan. “Het lanceren van nieuwe producten was erg tijdrovend en bij de livegang van een nieuw product waren er veel cacheproblemen.”

Daar kwam nog bij dat Michael Gray, hoofd IT bij Rohan, uitlegde: “We kwamen problemen tegen rond rekrutering en middelen en ontwikkelden dingen die out-of-the-box waren met bepaalde oplossingen – waarvoor we vervolgens drie maanden moesten besteden testen en alles wat daarbij hoort.”

Rohan wist dat klanten zich in slechts enkele milliseconden een mening over een website vormen en wist dat er snel actie moest worden ondernomen om de online winkel te verbeteren. Met het doel om over te stappen op een SaaS-oplossing begon het team zijn zoektocht en kwam uiteindelijk terecht bij BigCommerce.

Het beperken van de risico's van replatforming.

Hoewel Rohan een veelbelovende oplossing had gevonden in BigCommerce, had het team nog steeds twee bedenkingen bij replatforming: het behouden van conversies en een sterke merkidentiteit.

“De website is erg openbaar, dus je moet de verwachtingen van het bedrijf managen”, zegt Michael. “Want als je een nieuwe website maakt, wil je dat deze verbetert wat je al had – maar als de website te anders is, riskeer je conversie.”

Als bedrijf met een sterke merkidentiteit moest Rohan ervoor zorgen dat deze identiteit consistent bleef op de nieuwe site en zijn klanten een naadloze gebruikerservaring bood.

“We moesten proberen de overgang van het oude platform naar het nieuwe platform eenvoudig te maken voor klanten”, aldus Jane. “Ze zouden niet moeten zien of weten dat er te veel is veranderd. Onze hoop was dat ze naar de nieuwe website zouden kijken en zouden denken dat deze geweldig is, maar verder zouden ze zich er niet van bewust moeten zijn dat we een nieuw platform hebben gekregen.”

“Een van de dingen die ons naar BigCommerce trokken, was hoe open het was met zijn API’s. We konden testversies van onze website operationeel krijgen zonder met iemand te communiceren, zelfs niet met een verkoper.”

Michael Gray,  hoofd ervan, Rohan

OPLOSSING

Maak gebruik van de krachtige API's van BigCommerce.

Rohan wendde zich tot Rusty Monkey, een creatief bureau gevestigd in Nottingham, en vond de ideale partner om zijn nieuwe site op BigCommerce te helpen lanceren. Omdat Rohan voorheen alle ontwikkeling in eigen beheer had gedaan, kon hij de last met vertrouwen delen met Rusty Monkey, wetende dat het bureau aan hun kant stond.

“Rusty Monkey heeft ons in staat gesteld een gulden middenweg te vinden waarin duidelijk werd gedefinieerd wie waarvoor verantwoordelijk was”, aldus Michael. “We waren betrokken bij een groot deel van de data-integratie, omdat dat het gebied is waar we het beste in zijn. Terwijl we de meer visuele, klantgerichte kant graag aan Rusty Monkey gaven, want dat is hun vakgebied. Het werd een echte samenwerking om dat end-to-end werk te maken.”

En met zijn nieuwe site op BigCommerce vond Rohan de openheid, snelheid en flexibiliteit om zijn winkelervaring specifiek op zijn publiek af te stemmen.

“Een van de dingen die ons naar BigCommerce trokken, was hoe open het was met zijn API’s”, aldus Michael. “We konden testversies van onze website operationeel krijgen zonder met iemand te communiceren, zelfs niet met een verkoper.”

Hierdoor kan het team snel updates op de site doorvoeren, zonder vast te lopen in verouderde systemen. Of ze nu producten toevoegen of verwijderen, inhoud bijwerken of nieuwe functies integreren, het team kan binnen enkele seconden wijzigingen aan de site aanbrengen – een grote verbetering ten opzichte van de op maat gemaakte website.

"Voor mij en het e-commerceteam zijn het de dingen die we plotseling kunnen doen en die we voorheen niet konden doen", zegt Jane. “Op de lange termijn zal mijn team daadwerkelijk de tijd hebben om een website te optimaliseren, in plaats van alleen maar de hele tijd administratief werk uit te voeren.”

Lancering van een aangepaste ophaalervaring op BigCommerce.

Bij de migratie naar BigCommerce besloot Rohan, ondersteund door Rusty Monkey, een aangepaste Click and Collect-ervaring te lanceren, ook wel Buy Online, Pick Up in Store (BOPIS) genoemd. Met behulp van BigCommerce API's wilde Rohan een BOPIS-integratie creëren die specifiek was voor de betaalervaring.

"Ik denk dat we een van de eerste bedrijven in het land zijn die BOPIS aan het werk hebben gezet met de One-Page Checkout op BigCommerce, en Rohan wilde een heel specifiek type integratie", legt Matt Burton, Creative Director bij Rusty Monkey uit.

Met een winkelzoeker en ‘Levering aan winkel’-informatie die op de startpagina wordt weergegeven, maakt Rohan het voor klanten eenvoudig om door het BOPIS-proces te navigeren. Op de winkelzoekerkaart worden de dichtstbijzijnde winkels weergegeven op basis van uw postcode of stad, evenals winkelgegevens, routebeschrijvingen, contactgegevens en openingstijden. Bovendien geeft de pagina met bezorginformatie duidelijk elke stap in het afhaalproces weer, inclusief typische wachttijden, prijzen en alle noodzakelijke informatie die nodig is tijdens het afhalen.

Bureaupartner:

BigCommerce-services:

  • Klantsuccesbeheer

  • Projectbeheer implementatie

“Voor mij en het e-commerceteam zijn het de dingen die we plotseling kunnen doen die we voorheen niet konden doen. Op de lange termijn zal mijn team daadwerkelijk de tijd hebben om een website te optimaliseren, in plaats van alleen maar de hele tijd met administratie bezig te zijn.”

Jane Coulthard e-commerce verkoop en marketing, Rohan

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/1i1idJT4CvL2Go1Mu4faWi/8bab7e99a6fd9b7a752eb7a5b3ae0304/case-study-device-tablet-Rohan.png

RESULTATEN

Een sterk partnerschap. Een succesvolle lancering.

Hoewel het merk zelf al meer dan 50 jaar oud is, is de nieuwe website van Rohan verre van verouderd. Met de steun van Rusty Monkey en BigCommerce heeft Rohan een succesvolle migratie en herontwerp van zijn site gerealiseerd – een update die volgens Jane ‘al veel eerder had moeten plaatsvinden’.

“Vanuit IT-perspectief heeft het project ons in staat gesteld een stapje terug te nemen van de zorgen over de dagelijkse e-commercehandel, omdat we voorheen met elk element van de technologiestapel omgingen”, legt Michael uit. “Door de lancering op BigCommerce kan de e-commerceafdeling zich concentreren op waar ze zich op moeten concentreren: verkopen.”

Volgens Matt was het uiteindelijke succes van het project de sterke samenwerking tussen Rohan, Rusty Monkey en BigCommerce. Hoewel de migratie een krappe deadline had, maakte het beschikken over de juiste mensen voor de klus des te soepeler.

"Het project binnen dat tijdsbestek opgeleverd krijgen zou altijd een uitdaging zijn, en het is onmogelijk dat Rusty Monkey dat alleen had kunnen doen", aldus Matt. “Alleen dankzij het verbazingwekkende reactieve werk van Rohan en BigCommerce.”

Sinds de overstap naar BigCommerce heeft Rohan een stijging van 1.218% gezien in het aantal conversies, een stijging van 28% in het betrokkenheidspercentage en een stijging van 77% in het aantal betrokkenheidssessies per gebruiker.

“Het project binnen dat tijdsbestek opgeleverd krijgen zou altijd een uitdaging zijn, en het is onmogelijk dat Rusty Monkey dat alleen had kunnen doen. Dat was alleen te danken aan het verbazingwekkende reactieve werk van Rohan en BigCommerce.”

matt burton creatief directeur, roestige aap

VOORUIT KIJKEN

Bestaande klanten binden en nieuwe bereiken.

Dus wat is de toekomst voor Rohan? Volgens Alex draait het allemaal om het blijven omgaan met loyale klanten en het aanpassen om nieuwe klanten te werven.

"We weten zeker dat sommige klanten al minstens dertig jaar bij ons winkelen, maar ik denk dat het gaat om de manier waarop we de nieuwe Rohan-klant betrekken en werven", aldus Alex.

Uiteindelijk is het doel van Rohan om te blijven groeien met zijn publiek, waar het hen ook heen brengt.

Gepubliceerd: november 2023

“We weten zeker dat sommige klanten al minstens dertig jaar bij ons winkelen, maar ik denk dat het gaat om de manier waarop we de nieuwe Rohan-klant betrekken en werven.”

Alex Rose,  hoofd van Brand, Rohan

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyMiniatuur casestudy badgley mischka

Badgley Mischka

Lees het verhaal
Read Case StudyCasestudy thumbnail pruimenlingerie

Plums Lingerie

Lees het verhaal