Tue, 07/27/21, 01:00:00 PM

BigCommerce neemt Feedonomics over en investeert om 's werelds krachtigste platform voor wereldwijde omnichannel-handel te worden

Toonaangevend open SaaS-e-commerceplatform en toonaangevend datafeedoptimalisatieplatform combineren beste mogelijkheden om winkeliers te helpen overal waar mensen online winkelen hun cross-channel productverkopen te verhogen

Gezamenlijke functionaliteit stroomlijnt winkelintegratie met meer dan 100 wereldwijde marktplaatsen en advertentiekanalen, zoals Google, Facebook, Microsoft Ads, Amazon, Walmart, eBay, Wish, Pinterest en Snapchat

AUSTIN, Texas – 27 juli 2021BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend open SaaS-e-commerceplatform voor snel groeiende en bestaande merken, maakte vandaag bekend dat het Feedonomics heeft overgenomen. Als full-service datafeedbeheerplatform helpt Feedonomics middelgrote tot grote ondernemingen succesvol gebruik te maken van honderden advertentiekanalen en marktplaatsen door productgegevens op te nemen, te unificeren, te verrijken en te syndiceren en de resulterende bestelgegevens te synchroniseren met bestaande systemen om de activiteiten te stroomlijnen.

"Deze overname weerspiegelt onze sterke overtuiging dat Feedonomics de beste oplossing voor productfeedoptimalisatie en -syndicatie ter wereld biedt voor winkeliers die hun advertenties en verkopen willen optimaliseren via zoekmachines, advertentienetwerken, socialemediasites en marktplaatsen. Gemiddeld vertegenwoordigen deze kanalen de grootste niet-directe verkoopbron en een van de grootste uitgavenposten van e-commercewinkeliers", zegt Brent Bellm, CEO van BigCommerce. "Met Feedonomics maximaliseren BigCommerce-winkeliers hun omnichannel-verkoop en hun rendement op advertentie-uitgaven (ROAU) door hun productgegevens via honderden wereldwijde kanalen te koppelen, te transformeren en te verrijken. De combinatie versterkt onze mogelijkheden om 's werelds krachtigste e-commerceplatform voor omnichannel-verkoop te leveren."

In de VS zullen de advertentie-uitgaven voor e-commercekanalen eind 2024 naar verwachting meer dan 41 miljard dollar bedragen, wat neerkomt op bijna 15% van alle uitgaven aan digitale advertenties1. Gezamenlijk bieden BigCommerce en Feedonomics winkeliers de mogelijkheid hun backendactiviteiten naadloos te koppelen aan hun verkoop-, marketing- en advertentiekanalen om een hogere ROAS, hogere conversiepercentages en uiteindelijk hogere GMV te genereren.

"Al vroeg in onze relatie met BigCommerce onderkenden we de verbazingwekkende synergie tussen onze twee organisaties en hebben we geconstateerd dat beide bedrijven volledig op een lijn liggen met betrekking tot onze visies, marktbenadering en cultuur", zegt Shawn Lipman, CEO van Feedonomics. "Doordat BigCommerce de kritieke laag van de e-commercestack levert en Feedonomics de beste technologie en service biedt om overal producten te vermelden, kunnen zowel grote als kleine winkeliers ons echt omnichannel e-commerceaanbod benutten om hun omzet te verhogen in een steeds digitaler wordende wereld."

"Als het om manipulatie en syndicatie van datafeeds gaat, kan geen enkel bedrijf tippen aan Feedonomics. Dat is wat ons betreft het meest flexibele platform voor het manipuleren van datafeeds", zegt Ryan Garrow, directeur partnerschappen en klantoplossingen van Logical Position. "De gezamenlijke technologie van BigCommerce en Feedonomics in samenwerking met een bureau voor de ondersteuning van feedoptimalisatie en -beheer, creëert een krachtige oplossing om de effectiviteit van hun zoek- en advertentie-uitgaven te verbeteren en daardoor meer siteverkeer en inkomsten te behalen."

"De efficiëntie waarmee Feedonomics onze productgegevens nauwkeurig in kaart brengt in het Google-schema en vervolgens uitbreidt naar andere kanalen, heeft ons de afgelopen jaren aanzienlijke zakelijke voordelen opgeleverd", zegt Ken Natori, president van Natori. "Door het datafeedbeheer van Feedonomics met de native beschikbare omnichannel-mogelijkheden van BigCommerce te combineren, ontstaan voor bedrijven zoals Natori ongekende mogelijkheden om verrijkte productgegevens rechtstreeks binnen nieuwe marktplaatsen, sociale kanalen en advertentienetwerken te gebruiken, waardoor uiteindelijk een uniformere winkelervaring gecreëerd wordt."

"Voor een bedrijf dat meer dan 50.000 SKU's beheert en dagelijkse benodigdheden via zeven verschillende kanalen verkoopt, is de combinatie van BigCommerce en Feedonomics een geweldige oplossing om onze gegevensoptimalisatie te maximaliseren, vooral binnen gevestigde kanalen zoals Amazon, eBay en Google", zegt Ghiselle La Russo, hoofd marktplaatsen van Vitabox. "Daardoor kunnen we BigCommerce als onze centrale hub gebruiken en die gegevens met Feedonomics transformeren, in plaats van elk afzonderlijk kanaal handmatig te verwerken. Dat levert ons een hoger rendement op onze inspanningen op."

BigCommerce heeft de activa van Feedonomics overgenomen voor ongeveer 145 miljoen dollar, waarvan ongeveer 80 miljoen dollar direct bij de afronding in contanten wordt betaald en tot 32,5 miljoen dollar na het eerste en tweede jaar na afronding of bij het eerder bereiken van bepaalde mijlpalen. BigCommerce kan ervoor kiezen om de betalingen na het eerste en tweede jaar geheel of gedeeltelijk te voldoen in preferente aandelen in plaats van contanten.

Ga voor meer informatie over de gecombineerde voordelen van BigCommerce en Feedonomics naarhttps://www.bigcommerce.com/dm/bigcommerce-acquires-feedonomics.

1"US Ecommerce Channel Ad Spending, 2019-2024". Insider Intelligence. 1 maart 2021.

Informatie conferentiegesprek

BigCommerce houdt vandaag 27 juli 2021 om 16:00 uur CT (23:00 uur CET) een conferentiegesprek en een webcast om de overname te bespreken. Het conferentiegesprek is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (833) 519-1347 vanuit de Verenigde Staten en Canada of +1 (914) 800-3909 vanuit andere landen, met conferentienummer 4355557. De live webcast van het conferentiegesprek en ander materiaal met betrekking tot de overname is toegankelijk via de investeerderswebsite van BigCommerce op http://investors.bigcommerce.com.

Na afloop van het conferentiegesprek is tot 20:00 uur ET op dinsdag 3 augustus 2021 (03:00 uur CET op woensdag 4 augustus 2021) telefonisch een opname te beluisteren via telefoonnummer (855) 859-2056 vanuit de Verenigde Staten en Canada of +1 (404) 537-3406 vanuit andere landen, met conferentienummer 4355557. Via http://investors.bigcommerce.c... is gedurende 12 maanden ook een opname van de webcast beschikbaar.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend e-commerceplatform op basis van software-as-a-service (SaaS) waarmee zowel grote als kleine winkelers hun bedrijf online kunnen opbouwen, innoveren en uitbreiden. Als toonaangevende open SaaS-oplossing biedt BigCommerce winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2B- en B2C-bedrijven in 150 landen en tal van sectoren gebruiken BigCommerce om mooie, boeiende online winkels te creëren, waaronder Ben & Jerry’s, Molton Brown, S.C. Johnson, Skullcandy, Sony en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in San Francisco, Sydney en Londen. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Over Feedonomics

Feedonomics combineert de beste technologie en service om overal waar mensen online winkelen producten te vermelden, zoals op Google Shopping, Amazon en Facebook. Als toonaangevend datafeedbeheerplatform biedt Feedonomics full-service oplossingen en 24/7 ondersteuning, waarmee duizenden productieve merken, online winkeliers en advertentiebureaus wereldwijd de kwaliteit van gegevens en het vinden van producten in honderden advertentiekanalen en marktplaatsen verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.feedonomics.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat 'toekomstgerichte verklaringen' in de zin van Sectie 27A van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd. Door hun aard zijn deze verklaringen onderhevig aan talrijke onzekerheden en risico's, waaronder factoren buiten onze controle, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten of prestaties wezenlijk en negatief kunnen verschillen van de verwachte of geïmpliceerde resultaten of prestaties in de toekomstgerichte verklaringen. Deze veronderstellingen, onzekerheden en risico's omvatten onder andere dat we de verwachte voordelen van de overname van de activa van Feedonomics mogelijk niet realiseren, dat we er mogelijk niet in slagen om de bedrijfs-, personeels- en informatietechnologiesystemen van Feedonomics met die van ons te integreren. We opereren in competitieve markten, ons bedrijf zou schade ondervinden van significante onderbrekingen, vertragingen of uitval van diensten vanaf ons platform of bepaalde socialemediaplatforms, en cyberbeveiligingsgerelateerde aanvallen, significante datalekken of storingen van de informatietechnologiesystemen of -netwerken, inclusief eventuele vertragingen of verstoringen in verband met onze integratie met de bedrijfs- of informatietechnologiesystemen van Feedonomics, kunnen een negatieve invloed op onze activiteiten hebben. Andere risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke uitkomsten en resultaten wezenlijk verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen, zijn opgenomen onder de titel 'Risk Factors' en elders in onze bij de Securities and Exchange Commission (de 'SEC') gedeponeerde publicaties, inclusief ons definitieve prospectus die conform Regel 424(b) op 16 november 2020 ingediend is bij de SEC, ons jaarverslag op Form 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2020 dat op 26 februari 2021 ingediend is bij de SEC en andere rapporten die van tijd tot tijd worden ingediend bij de SEC. Toekomstgerichte verklaringen gelden alleen vanaf de datum waarop de verklaringen zijn gedaan en zijn gebaseerd op informatie met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen die voor BigCommerce beschikbaar is op het moment dat die verklaringen worden gedaan en/of waarvan het management op dat moment te goeder trouw overtuigd is. BigCommerce aanvaardt geen verplichting om toekomstgerichte verklaringen bij te werken naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden na de datum waarop ze zijn gemaakt, behalve zoals wettelijk vereist.

###