Algemene persvragen
pr@bigcommerce.com

2023-01-17T07:00:00-06:00

MKM Building Supplies onthult schaalbare site om winkelervaringen eenduidiger te maken en omzet te vergroten

Dankzij de headless architectuur, de composable commerce-technologieën en het ecosysteem voor partners van BigCommerce kan een belangrijk Brits bouwbedrijf de back-end-complexiteit aanpakken en eenvoudig opschalen voor optimale klantgerichte ervaringen

LONDON, UK and AUSTIN, TX – January 17, 2023 – BigCommerce (Nasdaq: BIGC), een toonaangevend Open SaaS e-commerceplatform voor snelgroeiende en gevestigde B2C- en B2B-merken, en MKM Building Supplies, de prominente Britse leverancier van materialen en commerciële bouwproducten, maakten vandaag bekend de nieuwe online storefront van MKM te lanceren. De nieuwe site, die werd gebouwd met krachtige headless-technologie om schaalbaarheid en flexibiliteit mogelijk te maken, levert een uniforme omnichannel- en naadloze B2C-winkelervaring om meer omzet te genereren.

„Door het unieke bedrijfsmodel van MKM, de constante groei van het bedrijf en de wens om ons diverse klantenbestand te bedienen met uitzonderlijke en hypergepersonaliseerde winkelervaringen, moesten we onze webwinkel nieuw leven inblazen en evolueren in een steeds verder digitaliserende wereld”, aldus Andy Pickup, directeur digital & marketing bij MKM Building Supplies. „Door de lancering op BigCommerce konden we het klanttraject personaliseren en moeiteloze ervaringen bieden via alle kanalen. Sinds we naar het platform zijn overgestapt, presteren we boven verwachting op het gebied van e-commercestatistieken en vergroten we het aantal fysieke winkelbezoeken.”

Het verouderde platform van MKM leidde eerder tot lange laadtijden, navigatieproblemen en hoge totale beheerkosten. Daarnaast stond het bedrijf voor de uitdaging om tienduizenden product-SKU's te beheren en gelokaliseerde en gepersonaliseerde B2B-, B2C- en B2B2C-winkelervaringen in verschillende regio's te creëren.

„MKM had een specifieke reeks belemmeringen voor zijn e-commerce in de front- en back-end. Een groot deel daarvan had te maken met de complexiteit van het B2B-klanttraject”, legt Meghan Stabler, senior-vicepresident global product marketing bij BigCommerce, uit. „Dankzij het Open SaaS-platform en partnerecosysteem van BigCommerce beschikt MKM Building Supplies nu over de flexibele tools om tech-stacks te bouwen die deze uitdagingen overwinnen en tegelijkertijd wrijvingsloze B2C-gebruikerservaringen creëren. Daardoor kan het merk zich concentreren op zijn bedrijfsgroei.”

Om de overstap naar BigCommerce te maken, schakelde MKM het media-, marketing- en technologiebedrijf Brave Bison in. Dat hielp MKM bij het integreren van de algehele oplossing. Brave Bison koos voor de wereldwijd toonaangevende front-endoplossing Vue Storefront om de headless-architectuur te implementeren, en werkte samen met commerce experience-aanbieder Bloomreach om naadloze personalisatie op de hele site te bevorderen.

„De nieuwe website van MKM is het resultaat van een ongelooflijke samenwerking tussen MKM en een aantal toonaangevende technologieën. Het toont de kracht aan van composable commerce om bedrijven te helpen de commerce-ervaring te creëren die het beste aansluit bij hun behoeften”, stelt Tjeerd Brenninkmeijer, executive vice president EMEA bij Bloomreach. „We vinden het geweldig om te zien dat MKM alle drie de pijlers van Bloomreach - Betrokkenheid, Ontdekking en Inhoud - implementeert en zien reikhalzend uit hoe MKM en klanten profiteren van een meer gepersonaliseerde digitale ervaring.”

„We zijn verheugd dat MKM koos voor Vue Storefront om de front-end te versterken en de ervaring van online klanten te verbeteren. De mogelijkheden die onze technologie biedt vormen een aanvulling op de groeiambities van MKM. We kijken ernaar uit om het bedrijf zo goed mogelijk te helpen zijn doelen te realiseren”, aldus CEO Patrick Friday van Vue Storefront. „Onze agnostische front-end biedt de meeste software-integraties voor e-commerce op de markt, waardoor bedrijven snel, gemakkelijk en kosteneffectief hun eigen storefronts kunnen bouwen. Bovendien verkort hij de ontwikkelingstijd en is hij toekomstbestendig en schaalbaar. We vinden het geweldig om te zien hoe onze samenwerking, en in het bijzonder de voortgang van MKM, zich ontwikkelt.

„Het MKM-programma is een geweldig voorbeeld van hoe groot talent en geweldige technologie kunnen worden gecombineerd met grote ambities, waardoor een echt baanbrekend en transformerend iets ontstaat”, aldus Ed Hornby, algemeen directeur van Brave Bison Commerce. „Dit project, dat in totaal een jaar duurde, kende veel overwinningen van complexe uitdagingen, waaronder meerdere integraties binnen een headless-architectuur, gepersonaliseerde omnichannel-ervaringen voor B2B en B2C en meerlagige prijzen en lokale uitvoering. We zijn enorm trots dat we het op tijd hebben opgeleverd met behulp van MKM en onze partners. Daarbij maakten we gebruik van meerdere teams in alle werelddelen: van Bulgarije via Hull naar Bali.”

Klik hier voor meer informatie over de headless oplossingen van BigCommerce.

Over BigCommerce

BigCommerce (Nasdaq: BIGC) is een toonaangevend open software-as-a-service (SaaS) e-commerceplatform dat verkopers van elke omvang in staat stelt om hun bedrijf online op te bouwen, te innoveren en te laten groeien. BigCommerce biedt winkeliers geavanceerde functionaliteit, maatwerk en prestaties op ondernemingsniveau met eenvoud en gebruiksgemak. Tienduizenden B2B- en B2C-bedrijven in 150 landen en tal van branches gebruiken BigCommerce om prachtige, boeiende webwinkels te creëren, waaronder Ben & Jerry's, Molton Brown, SC Johnson, Skullcandy, Solo Stove, Ted Baker en Vodafone. BigCommerce is gevestigd in Austin en heeft kantoren in Londen, Kiev, San Francisco en Sydney. Ga voor meer informatie naar www.bigcommerce.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook.

BigCommerce® is een geregistreerd handelsmerk van BigCommerce Pty. Ltd. Handelsmerken en dienstmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

###