BigCommerce geeft GourmetFuel een scala aan e-commercesuccessen

Ontdek hoe flexibel, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het zo hebben gemaakt.

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/fc8AbCRqOyXvD1x9Kr1TB/3c974601f80d1e1903e9b3e5e6a3f034/case-study-device-laptop-gourmet-fuel.png

39%

verhoging van het conversiepercentage

164%

toename van bestellingen

239%

toename van inkomsten

Prestatiestatistieken vergelijken januari 2022 met januari 2020.

Haal het harde werk uit gezond eten

Voedsel is brandstof voor het lichaam en GourmetFuel, een maaltijdbezorgservice in Dublin, Ierland, weet dit waarschijnlijk beter dan wie dan ook. Sinds 2014 heeft dit digitaal native bedrijf het creëren en leveren van heerlijke, gezonde gerechten tot zijn beroep gemaakt. 

GourmetFuel begrijpt dat iemand soms gewoon gezond wil eten en er niet over na wil denken. De service bevrijdt gezondheidsbewuste en tijdrovende klanten van de sleur van wegen, voorbereiden en tellen van calorieën. Een team van chef-koks en voedingsdeskundigen zorgt voor de smaak en tijdrovende details.

“Het concept was dus om een online website te hebben waar mensen hun bestellingen kunnen plaatsen en onze productiefaciliteiten de voedselbereiding en bezorging aan huis te laten doen waar dan ook in het land”, aldus Rob Buckley, algemeen directeur van GourmetFuel.

Uitdaging

Er zijn zoveel plug-ins aangesloten

Chargebee, een systeem voor facturering en inkomstenbeheer voor abonnementen, was het eerste e-commerceplatform van GourmetFuel. Het bedrijf stapte al snel over op WooCommerce en moest zich verdiepen in wat Rob noemde: De wondere wereld van plug-ins... 67 om precies te zijn.

“Proberen om zoveel verschillende stukjes software, bijna zeventig, naadloos met elkaar te laten samenwerken, was zoiets als proberen katten te hoeden. We gebruikten WooCommerce-abonnementen en een heleboel verschillende plug-ins van derden. Als er ooit iets mis zou gaan met één stukje software, moesten we de ontwikkelaars vragen om te helpen en te proberen vast te stellen welke naald in een stapel naalden de oorzaak van het probleem was. We merkten ook dat we sterk afhankelijk waren van de export en spreadsheets gebruikten om de bestelinformatie van klanten te assimileren om maaltijdproductieplannen te maken”, aldus Buckley.

In 2018 ging GourmetFuel op zoek naar een e-commerceplatform dat een betere oplossing voor het bedrijf zou zijn.

Oplossing

BigCommerce is alles wat nodig is

GourmetFuel keek naar Shopify en overwoog zelfs om WooCommerce te laten werken. Maar toen het bedrijf BigCommerce ontdekte, was de zoektocht naar een nieuw platform snel voorbij. “We hoefden niet zo ver te zoeken toen we BigCommerce vonden. Het platform voldeed voor ons aan alle eisen. En nog beter: het vinkte een aantal vakjes aan waarvan we niet eens wisten dat ze moesten worden aangevinkt,' zei Buckley.

Rob vond BigCommerce minder ingewikkeld dan andere platforms en hij was onder de indruk dat het platform een betere ondersteuningsstructuur had om de uptime te verbeteren. “Op BigCommerce is de downtime van ons platform gedaald van wat wel 10% had kunnen zijn, naar minder dan 1%”, aldus Buckley.

Ook de abonnementsservice is efficiënter geworden dankzij ontwikkelingsbureau Be A Part Of. Het bureau heeft de MINIBC-app gemaakt, waarmee abonnementsaankopen in de winkel van GourmetFuel mogelijk zijn.

"GourmetFuel kwam aanvankelijk bij ons terecht met de behoefte om de manier waarop abonnementsprogramma's werden beheerd te transformeren. Ze hadden een oplossing nodig die schaalbaarder was in gebruik en die klanten de mogelijkheid bood abonnementen op te bouwen en te beheren met een volledig overzicht van hun bestellingen en ingrediënten. Met dit in gedachten hebben we samen met GourmetFuel gewerkt aan de ontwikkeling van een FuelWizard, die zou helpen hun op maat gemaakte maaltijdabonnementsprogramma's en klantenbestand aanzienlijk te laten groeien”, aldus Arman Iranpour, directeur van Be A Part Of Business Development.

Arman vertelde dat de oplossing bestond uit het gebruik van MINIBC Recurring Billing & Vaulting naast een op maat gemaakte front-end applicatie die Be A Part Of ontwikkelde met veel unieke aangepaste vereisten. 

“Deze vereisten omvatten een beoordelingstool die rekening houdt met de caloriebehoeften van de klant om dienovereenkomstig een maaltijdplan op te stellen, evenals een volledig beheerd wekelijks programma waarmee klanten hun abonnementen kunnen beheren op calorie- en micronutriëntenniveau”, aldus Iranpour.

Het zware werk van de site- en pagina-ontwikkeling wordt overgelaten aan bureau-ontwikkelaars. Het GourmetFuel-team kan echter wel de inhoud bijwerken en nieuwe blogposts uploaden. “Het is [BigCommerce] heel gemakkelijk te gebruiken. Er is niet veel training voor nodig en het gaat vrij snel als we wijzigingen moeten aanbrengen of een nieuwe pagina moeten toevoegen”, aldus Buckley.

GourmetFuel heeft zijn ERP-tool (Enterprise Resource Planning), Odoo, geconfigureerd als aanvulling op de front-end- en abonnementsbeheersoftware van BigCommerce. Het beheert alle productinformatie van de website en verwerkt alle klantbestellingen in gestroomlijnde productieplannen. Andere kenmerken van het GourmetFuel ERP-systeem zijn onder meer klantrelatiebeheer (CRM), geautomatiseerde marketing, facturering, boekhouding, productie, magazijn- en voorraadbeheer. Integraties voor Facebook, Instagram en Google Analytics zijn ook met de winkel verbonden. 

“En dat is de eenvoud van het gebruik van bijna 70 verschillende apps op WooCommerce naar BigCommerce. BigCommerce is alles wat we nodig hebben”, aldus Buckley. 

“Op BigCommerce is de downtime van ons platform gedaald van wat wel 10% had kunnen zijn, naar minder dan 1%,”

Rob Buckley , algemeen directeur van GourmetFuel

“En dat is de eenvoud van het gebruik van bijna 70 verschillende apps op WooCommerce naar BigCommerce. BigCommerce is alles wat we nodig hebben”,

ROB BUCKLEY ALGEMEEN DIRECTEUR, GOURMETFUEL

Case study apparaat tablet gastronomische brandstof

Resultaten

Succes met een vereenvoudigd systeem

Het ERP-systeem dat GourmetFuel heeft ontwikkeld, berekent ook de voedingswaarde van zijn producten. Door eenvoudigweg voldoende aangepaste velden binnen een product aan te maken, kon GourmetFuel alle informatie vrij eenvoudig aan BigCommerce toewijzen, waardoor het voor klanten gemakkelijk werd om een beter inzicht te krijgen in wat ze eten en welke voordelen het heeft voor hun gezondheid. Tot op heden is dit de enige website in zijn soort die dit extra detailniveau biedt. 

“Er is een reeks API-scripts ontwikkeld waarmee we onze productinformatie vanuit het ERP-systeem door de scripts kunnen pushen om alle producten in onze BigCommerce-winkel te vullen. De abonnementssoftware kan deze producten vervolgens in elke gewenste opstelling combineren en toekomstige abonnementsbestellingen creëren”, aldus Buckley. “Ik was aangenaam verrast hoe gemakkelijk het was om de API's en de scripts tussen de twee systemen te krijgen. Het echte mooie was dat we orderinformatie konden terugvoeren naar ons ERP-systeem om nauwkeurige en efficiënte productieplannen te maken, de kwaliteitscontrole te verbeteren en verspilling te verminderen.”

Vooruitkijken

Internationaal goedheid serveren

"De overstap van WooCommerce naar BigCommerce was een beetje nerveus en beangstigend, maar achteraf gezien is dit de beste stap die we ooit voor ons bedrijf hebben gezet", aldus Buckley.

Het succes dat GourmetFuel heeft ervaren sinds de lancering op BigCommerce heeft dromen van internationale expansie op de routekaart van het bedrijf gezet. “Zodra we op BigCommerce lanceerden, zagen we onze verkopen een vlucht nemen. Daarom willen we onze service vanaf dit jaar internationaal franchisen. Het zou voor ons gemakkelijk zijn om meerdere winkels voor verschillende marktplaatsen te creëren en deze aan ons ERP-systeem te koppelen”, aldus Buckley.

Potentiële markten voor de uitbreiding van GourmetFuel zijn onder meer de Verenigde Staten, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika en landen in heel Europa. Welke richting het bedrijf ook opgaat, BigCommerce staat klaar om GourmetFuel te helpen een recept voor succes te creëren.

“De overstap van WooCommerce naar BigCommerce was een beetje nerveus en beangstigend, maar achteraf gezien is dit de beste stap die we ooit voor ons bedrijf hebben gezet,”

ROB BUCKLEY ALGEMEEN DIRECTEUR, GOURMETFUEL

Gepubliceerd: maart 2022

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyCase study thumbnail hellomamma

HelloMamma!

Lees het verhaal
Read Case StudyCasestudy thumbnail stille zwembaddistilleerders

Silent Pool Distillers

Lees het verhaal
Read Case StudyCase study thumbnail woodland hills wine company

Woodland Hills Wine Company

Lees het verhaal