Californisch wijnbedrijf laat de kurken knallen met BigCommerce

Ontdek zelf de functies waarmee bedrijven zoals Woodland Hills Wine Company groei realiseren met BigCommerce.

1893 Cd Woodland Hills Wine Company Casestudy Laptop Mt1

387%

meer conversies vanuit organische zoekresultaten

190%

meer omzet uit organische zoekresultaten

82% en 109%

meer omzet en conversies uit alle verkeersbronnen

Vergelijking 1 jul - 30 sept 2019 (vóór BigCommerce) met 1 jul - 30 sept 2020 (na BigCommerce).

Woodland Hills Wine Company: beklonken in 1998

Woodland Hills Wine Company begon in 1978 als het kleine familiebedrijf Northridge Hills Liquor. De overstap van het bedrijf naar wijn begon toen de oprichter, Paul Smith, merkte dat de wijnmarkt in Californië begon te groeien. Paul sloeg terwijl het ijzer heet was en bouwde relaties op met eigenaren van wijnhuizen in heel Californië. 

Dat wierp al snel vruchten af, en hij kon zijn contacten gebruiken om de beste wijnen rechtstreeks van de makers te kopen. Wijngaarden kunnen elk jaar slechts een bepaalde hoeveelheid produceren, en de vraag is vaak groter dan het aanbod, dus dit was cruciaal voor het bedrijf.

In 1991, toen ze nog steeds onder de naam Northridge Hills actief waren, werd de regio getroffen door een enorme aardbeving. Het gebouw werd verwoest, net als het merendeel van de productvoorraad. Maar uiteindelijk bleek deze tegenslag het begin van een grootse toekomst: Paul moest noodgedwongen op zoek naar nieuwe klanten, verder weg van huis, en begon zijn wijn dus in de hele VS te adverteren en te leveren.

De zaken liepen steeds beter. In 1998 verhuisde de winkel naar Woodland Hills, Californië, waar we hem ook vandaag nog kunnen vinden. De nieuwe, maar liefst vier keer grotere locatie vroeg ook om een nieuwe naam: Woodland Hills Wine Company. Nog steeds groeide het bedrijf gestaag verder. Woodland Hills Wine Company waagde zich ook op de internationale markt en ging wijn importeren uit landen als Frankrijk, Italië en Duitsland. Dat zijn de grote, traditionele wijnlanden, waar een Bourgondische Domaine de la Romanée-Conti bijvoorbeeld voor € 2500 tot zelfs € 12.500 per fles kan kosten.

Geen water bij de wijn

Jon Morgan, IT Project Manager van Woodland Hills Wine Company, over BigCommerce.

We specialiseren ons vooral in de markt van de wijnverzamelaars. Hoe gek het ook klinkt, er zijn meer mensen die een fles wijn van € 2500 willen kopen dan er flessen verkrijgbaar zijn. Onze klanten hebben bepaalde verwachtingen over de kwaliteit die we leveren en onze website blijkt daar onderdeel van uit te maken.

Vóór BigCommerce hadden we onze website op het platform van AspDotNetStorefront en daarvoor op Infinity van Intershop. Onze allereerste site was een oplossing van eigen bodem, dus we hebben het allemaal gezien. Alle drie de oplossingen waren alsof je een slechte relatie had en uiteindelijk ‘die ene’ in BigCommerce vond. 

We vonden het een goed idee om de verantwoordelijkheid voor PCI-naleving, en software-onderhoud en -upgrades over te laten nemen door de SaaS-oplossing van BigCommerce. In de loop der jaren hebben we heel wat tijd en kosten verspild aan PCI-naleving. Door over te schakelen naar BigCommerce, hebben we meer tijd om ons te concentreren op waar we goed in zijn: wijn verkopen.

We waren op zoek naar een oplossing met zowel PCI-naleving als branche- en merkspecifieke functies, en maatwerk dat geen enkel platform ons kon bieden. We hadden een platform nodig dat flexibel genoeg was om deze aanpassingen te ondersteunen.

Zelf was ik heel enthousiast over het gesloten ecosysteem van een SaaS-oplossing. Ik wilde dat iemand anders de servers en het platform zou hosten en beheren. Bovendien wilde ik dat de updates en betalingsintegraties door iemand anders zouden worden afgehandeld. Daarnaast vond ik het echter ook belangrijk om de controle te behouden via JavaScript, HTML of een API.

Dat waren de belangrijkste dingen waar we naar keken. Keer op keer kwamen we terug bij BigCommerce als de beste optie. We zagen wat we met het Stencil-framework konden doen en dachten dat dit voor ons goed zou werken.

We keken naar Shopify Plus en Magento Enterprise, die beide al snel werden uitgesloten. Magento heeft een databasestructuur die volledig haaks staat op onze Microsoft SQL-serveromgeving. Toen we ons verdiepten in de API en de integratie, vonden we deze erg onhandig en ook veel te ingewikkeld. We spraken een aantal vroegere en huidige Magento-gebruikers die allemaal behoorlijk gefrustreerd waren over zowel het onderhoud als de beperkingen van het platform. Je kreeg het idee dat je Magento-engineering moest hebben gestudeerd om alleen al de basisfuncties te kunnen onderhouden.

Een andere belangrijke reden waarom Magento afviel was te wijten aan productondersteuning – of het gebrek daaraan. Dat was echt een van de belangrijkste redenen waarom ik zo optimistisch was over BigCommerce – de diepgang van de teams, het aantal teams dat erbij betrokken was, van de oplossingsarchitecten tot de verkoopteams, tot de verkoopingenieurs, tot de implementatieteams en projectmanagers. . Dat was zo'n belangrijk stuk omdat we eerder met bedrijven hebben samengewerkt waar dat niet bestond en het is zo belangrijk om dat te hebben. 

Ook Shopify viel af, simpelweg omdat de backend vrij beperkt was. We waren van mening dat het was ontworpen om het zo eenvoudig mogelijk te houden, dat het bedoeld was voor gebruikers die geen hoge eisen stelden of op zoek waren naar een kant-en-klare oplossing voor hun website. Wij hadden meer verfijning nodig.

"We vonden het een goed idee om de verantwoordelijkheid voor PCI-naleving en onderhoud en upgrades van software uit te besteden met de SaaS-oplossing van BigCommerce."

IT PROJECT MANAGER, WOODLAND HILLS WINE COMPANY

"Zelf was ik heel enthousiast over het gesloten ecosysteem van een SaaS-oplossing. Ik wilde dat iemand anders de servers en het platform zou hosten en beheren. Bovendien wilde ik dat de updates en betalingsintegraties door iemand anders zouden worden afgehandeld. Maar ik vond het wel belangrijk om de controle te behouden via JavaScript, HTML of een API."

IT PROJECT MANAGER, WOODLAND HILLS WINE COMPANY

Aanpassen met services

Jon Morgan, IT Project Manager van Woodland Hills Wine Company, over BigCommerce.

Patrick was onze BigCommerce Solutions Architect en was een ongelooflijke aanwinst voor ons project. Hij had een antwoord of een oplossing voor alles wat we hem toewierpen. Er waren ongedocumenteerde dingen die we met de API wilden doen, maar die gewoon niet mogelijk leken. Soms hadden we wat problemen met het volgen van de documentatie voor de API. Patrick kwam altijd snel tussenbeide en gaf duidelijke instructies over hoe we de efficiëntie van onze inspanningen konden bereiken en maximaliseren.

Hij hielp ons ook om een op maat gemaakte oplossing voor betalingstoepassingen te ontwikkelen. Hij is degene die ons door het hele proces heeft geleid. Een paar keer kregen we wat problemen waarbij dingen niet goed werkten. Op dat moment was Patrick altijd degene die ons te hulp kwam, die ons vertelde wat er aan de hand was en hoe we het konden oplossen. Als hij zelf het antwoord niet wist, ging hij het uitzoeken en kwam dan altijd bij ons terug met een uitgebreide en gedetailleerde oplossing voor het probleem.

Dat was echt een van de belangrijkste redenen waarom ik zo optimistisch was over BigCommerce: de diepgang van de teams en het aantal teams dat erbij betrokken was, van oplossingsarchitecten, verkoopteams, verkoopingenieurs, tot implementatieteams en projectmanagers.

JON MORGAN IT-PROJECTMANAGER, WOODLAND HILLS WINE COMPANY

1893 Cd Woodland Hills Wine Company Casestudy Tablet Mt1

Aanpassen met API's

Jon Morgan, IT Project Manager van Woodland Hills Wine Company, over BigCommerce.

BigCommerce API's helpen ons veel te doen: voorraadbeheer, product- en klantupdates. We kunnen bestellingen downloaden en verzendingen pushen. We hebben onlangs de synchronisatie van cadeaubonnen tussen systemen voltooid. Voor het eerst krijgen we een systeem waarbij als ik online een cadeaubon koop, deze in de winkel kan worden ingewisseld. Als ik een cadeaubon in de winkel koop, kunnen we deze in BigCommerce aanmaken en kan deze op de site worden ingewisseld. Wij synchroniseren deze saldi. We gebruiken de API's al heel veel en ik verwacht dat we dat zullen blijven uitbreiden.

Soms bestelt een klant wijn, maar wil hij dat wij die voorlopig tot een bepaalde datum bewaren. We hadden een oplossing nodig waarbij we een transactie van de oorspronkelijke bestelling konden afschrijven van de kaart van die klant. In samenwerking met Patrick hebben we een programma bedacht waarmee onze orderverwerkingsteams extra betalingen van een creditcard kunnen afschrijven die in BigCommerce werd gebruikt. Dat is een van de mogelijkheden die alleen BigCommerce ons kon bieden.

Aanpassen met apps

Jon Morgan, IT Project Manager van Woodland Hills Wine Company, over BigCommerce.

De apps die we belangrijk vinden? Nummer één is zonder twijfel MailChimp. De MailChimp-integratie is erg nuttig voor ons geweest en we zijn er heel tevreden over. Daarnaast bekijken we momenteel hoe we Mandrill van MailChimp kunnen gebruiken voor transactionele e-mails, automatische e-mails met nieuwe producten, en e-mails op basis van gegevens binnen BigCommerce.

Nummer twee is vast en zeker ShipperHQ. We hadden verwacht dat we $ 20.000 - $ 30.000 zouden moeten uitgeven om zelf een verzendprogramma te bouwen. Dankzij ShipperHQ hoefde dat niet. Ik had nooit kunnen geloven dat een softwareprogramma, dat we niet zelf hadden gebouwd, aan ons oneindige aantal vereisten zou kunnen voldoen.

Elfsight is tot nu toe écht geweldig geweest. Ik ben zelf erg enthousiast over Elfsight. We hebben ons bij hen voor het volledige pakket ingeschreven, dus we hebben al hun apps en we gebruiken deze voor de kaarten, contactformulieren en pop-upberichten. Het heeft nog veel meer mogelijkheden die wij nog niets eens hebben uitgeprobeerd. Elfsight is een fantastische oplossing die elke cent waard is.

Dan natuurlijk Google Analytics, want de integratie met BigCommerce is zo fijn. Bij elk platform dat we eerder hebben gebruikt, moesten we de volledige analyse-integratie met Google zelf bouwen. Nu hebben we slechts een paar stukjes informatie ingevoerd en BigCommerce regelt het voor ons. Ik ga naar Google Analytics en ik zie zo'n gedetailleerd detailniveau dat we nog nooit met een ander platform hebben gehad.

"De API's van BigCommerce helpen ons met voorraadbeheer, producten en klantupdates. We kunnen bestellingen downloaden en verzendingen aansturen."

IT PROJECT MANAGER, WOODLAND HILLS WINE COMPANY

Enthousiast over de toekomst

Jon Morgan, IT Project Manager van Woodland Hills Wine Company, over BigCommerce.

De wijnbranche verandert voortdurend, en Woodland Hills moet mee evolueren als we de juiste kopers en verkopers willen blijven aantrekken. BigCommerce maakt een groot deel uit van deze evolutie, met meer schaalbaarheid, veel sterkere prestaties, maar ook nieuwe tools en functies waarmee we ons klantenbestand en verkoopvolume kunnen laten groeien.

Op korte termijn willen we ons bedrijf verder ontwikkelen door een loyaliteitsprogramma te implementeren en te bekijken hoe we ShipperHQ kunnen inzetten om de internationale wijnmarkt aan te boren. We krijgen nu regelmatig vragen uit Japan, China, Brazilië en Australië. 

Op lange termijn is ons doel om het bedrijf te laten groeien via ons unieke netwerk en door ons te richten op verzamelaars, met zowel wijnen uit het oude Europa als de nieuwere wijnlanden. Er zijn mensen die nog steeds honderdduizend dollar per jaar aan wijn uitgeven. Wij willen hun vertrouwde aanspreekpunt zijn voor de exclusieve wijnen waar ze van houden.

En tot slot. Een van de dingen die me enthousiast maakt over de toekomst van ons bedrijf, is wat er afgelopen zomer is gebeurd. We hielden namelijk aan het eind van de zomer een driedaagse uitverkoop en deze bleek achteraf onze grootste uitverkoop ooit te zijn. We hadden verwacht dat we $ 150.000 zouden verdienen, maar dat werd het dubbele: bijna $ 315.000. In één dag verwerkten we meer dan $ 100.000 aan creditcardbetalingen. Dat hadden we niet eerder meegemaakt. Bovendien was het geweldig dat de website dit alles probleemloos kon verwerken. We hadden dit nooit kunnen doen zonder het BigCommerce-platform.

"Bovendien was het geweldig dat de website dit alles probleemloos kon verwerken. We hadden dit nooit kunnen doen zonder het BigCommerce-platform."

JON MORGAN IT PROJECT MANAGER, WOODLAND HILLS WINE COMPANY

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen