BigCommerce versus Salesforce Commerce Cloud

BigCommerce is een flexibel platform dat gemakkelijk kan worden geïntegreerd met bestaande systemen, zodat je de flexibiliteit hebt die nodig is om snel én kosteneffectief te schalen. 

Vraag een demo aan.
Collage person device analytics inventory generic

BigCommerce versus Salesforce Commerce Cloud: waarom bedrijven de overstap maken

Ons flexibele e-commerceplatform biedt eindeloze verkoopmogelijkheden en helpt je om de verwachtingen van je klanten te overtreffen.

Illustration icon customize dark waves generic

Vrijheid om te innoveren en te experimenteren

Je vastleggen aan één platform klinkt misschien handig, tot je iets wilt veranderen. Als je een derde partij verkiest boven de toegevoegde diensten van Salesforce, kom je onvermijdelijk voor extra obstakels en kosten te staan. Bij BigCommerce is 90% van het platform toegankelijk via API's, waardoor je gemakkelijk aangepaste apps en integraties kunt bouwen, kunt lanceren in nieuwe markten en kunt uitbreiden naar meerdere kanalen.

Illustration icon money dark waves generic

Lagere totale eigendomskosten

Slimme bedrijven moeten investeren en prioriteit geven aan activiteiten die inkomsten genereren. Maar een implementatie op Salesforce Commerce Cloud kan al snel meer dan $ 250.000 kosten. Bovendien zit je vast aan een contract van 3 tot 5 jaar. BigCommerce biedt meerdere abonnementen in combinatie met transparante vaste prijzen, zodat je een financieel plan kunt maken zonder verrassingen.

Illustration icon timer dark waves generic

Snel lanceren en wendbaar blijven

Merken moeten snel reageren op steeds veranderende verwachtingen van consumenten. Het BigCommerce-platform is voor iedereen makkelijk te gebruiken. Lanceer snel een winkel en voer eenvoudig updates door, zonder een ervaren ontwikkelaar in te moeten schakelen. Met Salesforce kunnen zelfs kleine wijzigingen moeilijk zijn vanwege alle maatwerkontwikkeling. 

Illustration icon storefront dark waves generic

B2C en B2B verkopen op één platform

Met BigCommerce kun je je B2C- en B2B-kanalen consolideren op één enkel platform en zo je efficiëntie maximaliseren en knelpunten vermijden. Aan de andere kant biedt Salesforce B2C en B2B afzonderlijk aan, wat de kosten kan opdrijven, de complexiteit kan vergroten en de ontwikkelbudgetten kan opsouperen.

Veelgestelde vragen over BigCommerce versus Salesforce Commerce Cloud

Zijn Demandware en CloudCraze hetzelfde als Salesforce Commerce Cloud? Hoe verhouden deze zich tot BigCommerce?

Het kan ingewikkeld zijn om het aanbod van e-commerceplatforms van Salesforce te begrijpen, aangezien ze vier verschillende opties hebben. 

In 2016 kocht Salesforce Demandware om e-commerce voor B2C te ondersteunen. Dit platform kreeg de naam Salesforce Commerce Cloud. In 2018 heeft Salesforce CloudCraze overgenomen voor ondersteuning van e-commerce voor B2B. Onder de paraplu van Salesforce Commerce Cloud brengt het bedrijf twee producten op de markt: Salesforce B2C Commerce (voorheen Demandware) en Salesforce B2B Commerce. 

Om het nog ingewikkelder te maken, bracht Salesforce in 2020 B2B Commerce Lightning Experience uit. Om een onderscheid te maken tussen de twee B2B-platforms, wordt het voormalige CloudCraze-product nu B2B Commerce on Classic (of Visualforce) genoemd. Daarnaast heeft Salesforce B2B2C Commerce on Lightning Experience uitgebracht voor B2B-verkopers die een DTC-kanaal (direct-to-consumer) willen toevoegen.

BigCommerce daarentegen is één enkel platform dat al je behoeften voor e-commerce voor B2C, B2B en DTC ondersteunt.

Kan ik BigCommerce of Salesforce Commerce Cloud gebruiken als onderdeel van een headless build?

Dankzij de flexibele aanpak van BigCommerce is headless/composable commerce een toegankelijke oplossing. Bijna alle functionaliteit van een stand-alone BigCommerce-winkel is toegankelijk in een headless ervaring met behulp van onze API's. Bovendien biedt BigCommerce kant-en-klare connectoren voor toonaangevende CMS'en, platforms voor digitale ervaring, aangepaste frontend-frameworks en progressieve webapplicaties.

Salesforce biedt weliswaar headless als oplossing, maar volgens analisten van Gartner is de B2C Commerce Cloud nog steeds monolithisch van aard en zullen bedrijven die composable commerce-toepassingen willen, meer flexibiliteit vinden in andere platforms.

Welke opties bieden Salesforce en BigCommerce voor het beheer van klantgegevens, personalisatie en business intelligence?

Salesforce heeft een groot ecosysteem van producten en moedigt handelaren aan om deze te gebruiken, waaronder Einstein, een geïntegreerde set van AI-technologieën. Daarnaast is Salesforce eigenaar van Tableau, dat business intelligence (BI) ondersteunt. 

Voor handelaren die meer controle over hun gegevens willen, biedt BigCommerce onze Big Open Data Solutions. Je kunt zelf een technologiestack samenstellen die aansluit bij je unieke gegevensbehoeften. 

Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming hebt, met Big Open Data Solutions kun je je BigCommerce-winkelgegevens gemakkelijk koppelen, integreren en veilig overbrengen naar elke technologieoplossing van een partner: datawarehouses, BI-tools, platforms voor klantgegevens, analyse- en personalisatieoplossingen. Bekijk meer informatie over Big Open Data Solutions

Meer weergeven
Heb ik een bureau nodig om een BigCommerce- of Salesforce-winkel te implementeren?

Aangezien de onderliggende architectuur van de Salesforce Commerce Cloud-producten verschilt (zie hierboven), is het in je eigen belang om ofwel een extern bureau of een consultant in te huren, of samen te werken met een ervaren ontwikkelteam dat uitgebreide ervaring heeft met bouwen op Salesforce.

BigCommerce biedt kant-en-klare thema's en een gebruiksvriendelijke Page Builder. Niet-technische teamleden kunnen hiermee gemakkelijk een eenvoudigere e-commercesite bouwen en lanceren. Voor meer complexe builds kiezen veel BigCommerce-handelaren ervoor om te werken met een van onze duizenden bureaupartners of hun interne ontwikkelingsteams.

Laat je bedrijf groeien met BigCommerce

Ontdek hoe je je bedrijf met BigCommerce kunt laten groeien zonder extra kosten of complexiteit.

Vul dit formulier in om aan de slag te gaan

Ons team neemt binnen 24 uur contact op voor een kennismakingsgesprek om je wensen te bespreken.