Dippin' Dots breidt zijn direct-to-consumer business online uit met BigCommerce

Ontdek hoe flexibel, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het zo hebben gemaakt.

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/6LzKaXB9mayhosvKYBJHdX/4a610038ec528af0dd922d9e3eba3403/case-study-device-laptop-dippin-dots.png

66%

toename van inkomsten

78%

meer transacties

38%

meer conversies

Vergelijking prestatiestatistieken tussen april 2023 en april 2022.

30 jaar plezier creëren

Als je ooit op een hete zomerdag in een winkelcentrum, pretpark of honkbalwedstrijd bent geweest, heb je waarschijnlijk de vreugde en nostalgie ervaren van Dippin' Dots, het nummer 1 ijsparels-merk van Amerika. Sinds microbioloog Curt Jones in 1988 het concept van ijsparels uitvond, werd Dippin' Dots al snel een hoofdbestanddeel van de Amerikaanse cultuur en vond het zijn weg naar ijsfans over de hele wereld.

Maar de geest van innovatie en verbeeldingskracht van Dippin' Dots stopt niet bij zijn revolutionaire ijsproducten; het merk streeft er ook naar om plezier te brengen in zijn direct-to-consumer (DTC) e-commerce-aanwezigheid. In de hoop de merkidentiteit online vast te leggen, wendde Dippin' Dots zich tot BigCommerce en Groove Commerce om de betaalervaring te optimaliseren en de online winkel te verfraaien.

UITDAGING

Een verouderde e-commerce-ervaring updaten.

Voordat de overstap naar BigCommerce werd gemaakt, werd de site van Dippin' Dots oorspronkelijk gelanceerd op Magnolia in 2009. Maar na een paar problemen met het bewerken van inhoud en uitdagingen omtrent verzending en fulfilment, benaderde Dippin' Dots Groove Commerce om te helpen bij een volledige migratie naar BigCommerce.

“Dippin' Dots was echt klaar om naar de volgende fase te gaan en die problemen op te lossen. Ze zagen het als een kans om de hele site bij te werken als onderdeel van dat proces”, aldus Drew Blais, creatief directeurx bij Groove Commerce.

Als eerste parel-ijsmerk heeft Dippin' Dots de bedoeling gehad om zijn identiteit op al zijn fysieke locaties te laten zien. Kijk maar eens naar een stand, vrachtwagen of vriezer van Dippin' Dots en je zult ongetwijfeld levendige kleuren, speelse lettertypen en unieke ontwerpen vinden die dezelfde vrolijkheid weerspiegelen als de producten die het verkoopt. Dus toen Dippin' Dots besloot dat het tijd was om de website te upgraden, wilde het team ervoor zorgen dat de merkidentiteit goed werd weergegeven in de hele online ervaring.

Bovendien stond Dippin' Dots voor een aantal logistieke uitdagingen bij het online verkopen van ijs. Naast de typische uitdagingen die gepaard gaan met het online verkopen van bederfelijke producten, moeten Dippin' Dots-producten worden bewaard bij ijskoude temperaturen (onder wat een standaard thuisvriezer kan bereiken) en daarom moeten ze worden verpakt en verzonden met bevroren koolstofdioxide, ook wel droogijs genoemd.

Dit verhoogt niet alleen de verzendkosten voor bestellingen van een enkele portie, maar deze verpakking kan het ijs ook maar een paar dagen bevroren houden — wat betekent dat verzend- en leveringsdata absoluut cruciaal zijn en dat klanten een manier moeten hebben om te anticiperen wanneer hun bestelling zal aankomen.

OPLOSSING

Het bestelproces aanpassen om verzending en fulfillment te stroomlijnen.

Met de steun van het in de VS gevestigde ontwerp-, ontwikkelings- en marketingbureau Groove Commerce is Dippin' Dots erin geslaagd om zijn online aanwezigheid te verbeteren en de geest van zijn merk online vast te leggen.

Om de uitdagingen van verzending en fulfillment aan te gaan, heeft Groove Commerce een aangepaste verzendkalender en datumkiezer gemaakt, die is geïntegreerd in BigCommerce' Optimized One-Page Checkout. Door gebruik te maken van de checkout van BigCommerce en de API van Advanced Shipping Manager, kon het back-end-ontwikkelingsteam van Groove Commerce deze aangepaste ontwikkelingsoplossing bouwen, waarmee klanten specifieke leveringsdata kunnen selecteren, blackout-datums, bijbehorende verzendmethoden en kosten kunnen bekijken voordat ze hun leveringsdatum selecteren. Op deze manier weten klanten precies wanneer hun pakket aankomt en kunnen ze genieten van hun favoriete ijs zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat het product smelt tijdens het transport.

“We wilden ervoor zorgen dat we de bestaande One-Page Checkout van BigCommerce zoveel mogelijk konden benutten, en we konden de API van Advanced Shipping Manager gebruiken om iets te maken wat vervolgens in de eigenlijke one-page checkout-interface werd ingevoegd zonder dat proces te verstoren", legt Blais uit.

Daarnaast heeft Groove Commerce een visuele kalender voor het selecteren van de leverdatum geïmplementeerd, waardoor het voor klanten intuïtief wordt om de ideale leverdatum te selecteren.

"In plaats van uit een soort lijst te kiezen of een datum in te typen, ziet de visuele selectiekalender voor de leveringsdatum er geweldig uit, hij komt overeen met de branding van Dippin' Dots en je kunt de blackout-datums zien — het is allemaal logisch", aldus Spencer Flaherty, Internal Marketingmanager bij Groove Commerce. "Het stroomlijnt echt het hele proces en geeft de eindgebruiker visueel inzicht."

Efficiëntie verhogen met een vereenvoudigde tech-stack.

Als een merk dat regelmatig promoties en sitewijzigingen uitvoert, had Dippin' Dots een technische stack nodig waarmee het team gemakkelijk en snel kon innoveren.

"Vanaf het begin hebben we het ontwerpproces benaderd in de wetenschap dat het iets flexibels moest zijn, en we moesten het zo bouwen dat het het beste werkte voor hun workflow", legt Blais uit.

Bovendien is het team van Dippin' Dots relatief lean, wat betekende dat het cruciaal was voor zowel technische als niet-technische medewerkers om gemakkelijk en snel wijzigingen aan de site te kunnen aanbrengen. Dus toen het erop aankwam om zijn technische stack uit te bouwen, besloot Dippin' Dots om zoveel mogelijk native functionaliteit op BigCommerce te gebruiken.

“De blog staat op BigCommerce. Hun inhoudspagina's gebruiken Page Builder. Ze gebruiken native BigCommerce-zoekopdrachten. We waren op zoek naar manieren om de tech-stack zoveel mogelijk te stroomlijnen”, aldus Blais.

Van het uitvoeren van donaties en fondsenwervingspromoties tot het opnemen van unieke CSS-animaties, heeft Dippin' Dots de native functionaliteit van BigCommerce kunnen benutten om de ideale klantervaring voor zijn site uit te bouwen. In plaats van te moeten betalen voor verschillende apps en plug-ins, vond Dippin' Dots de kant-en-klare functies die het nodig had om zijn technische stack te vereenvoudigen en meer te doen met minder.

Het merk online tot leven brengen.

Om zijn merkidentiteit naar zijn online winkel over te brengen, heeft Groove Commerce de website van Dippin' Dots op BigCommerce volledig opnieuw ontworpen vanaf het begin. Met behulp van een reeks interactieve elementen, nieuwe grafische middelen, pagina's en CSS-animaties, heeft Groove Commerce de website van Dippin' Dots vernieuwd om klanten te betrekken en de speelse persoonlijke ervaring van het merk naar zijn e-commercewinkel te brengen.

"Een groot deel van wat klanten zo leuk vinden aan Dippin' Dots — naast ons heerlijke ijs — zijn de herinneringen die ze ervaren tijdens het winkelen op onze fysieke locaties of genieten van de zoete traktatie bij hun favoriete entertainmentlocaties," aldus Dana Knudsen, Senior Director Marketing bij Dippin' Dots. "Deze verbeteringen aan onze website stellen klanten in staat om nieuwe herinneringen te creëren door de Dippin' Dots-ervaring in huis te halen voor feesten, cadeaus en meer."

Het spreekt voor zich dat het online brengen van het merk — evenals zijn zustermerk, Doc Popcorn — een game changer is geweest voor Dippin' Dots. Met de logistieke uitdagingen van de verkoop van bederfelijke producten, heeft het bedrijf zich voornamelijk gericht op de B2B-kant van zijn bedrijf, de verkoop aan gemakswinkels en nationale foodservice-locaties in het hele land. Met de selectiekalender voor leveringsdatums van Groove Commerce en de krachtige e-commerce-engine van BigCommerce heeft Dippin' Dots echter de vrijheid gevonden om zijn DTC-activiteiten online te laten groeien.

"Verkopers zullen voor uitdagingen komen te staan en denken: 'O, het is te veel gedoe om online te gaan verkopen'", aldus Flaherty. "Maar de waarheid is dat als je een stap zet — zoals de kalender voor het selecteren van de leveringsdatum — je in één klap al die uitdagingen kunt oplossen waarvan je denkt dat ze onoplosbaar zijn."

Uitgelichte toepassingen::

Agentschapspartner: Groove Commerce

"We waren in staat om de API van Advanced Shipping Manager te gebruiken om iets te maken wat vervolgens werd ingevoegd in de daadwerkelijke kassa-interface van één pagina zonder dat proces te verstoren."

Drew Blais Creatief Directeur, Groove Commerce

“De blog staat op BigCommerce. Hun inhoudspagina's gebruiken Page Builder. Ze gebruiken native BigCommerce-zoekopdrachten. We zochten naar manieren om de tech-stack zoveel mogelijk te stroomlijnen.”

Drew Blais Creatief Directeur, Groove Commerce

“Een groot deel van wat klanten zo leuk vinden aan Dippin' Dots — naast ons heerlijke ijs — zijn de herinneringen die ze ervaren tijdens het winkelen op onze fysieke locaties of genieten van de zoete traktatie op hun favoriete entertainment-locaties. Deze verbeteringen aan onze website stellen klanten in staat om nieuwe herinneringen te creëren door de Dippin' Dots-ervaring in huis te halen voor feesten, cadeaus en meer."

Dana Knudsen,**Senior marketingdirecteur, Dippin' Dots

Casestudy apparaat tablet dippin dots

RESULTATEN

Innoveren met ijs en e-commerce.

Dippin' Dots stond al lang bekend als het 'ijs van de toekomst' en wist dat zijn aanwezigheid op het web moest passen bij de innovatie en creativiteit van zijn iconische merk. Met de steun van BigCommerce en Groove Commerce heeft Dippin' Dots zijn online aanwezigheid volledig getransformeerd en een klantervaring geboden die zijn merkidentiteit en waarden duidelijk uitdrukt.

"We wilden echt een magische ervaring voor klanten creëren die het merk Dippin' Dots weerspiegelt", zegt Ethan Giffin, CEO van Groove Commerce. "Met een aangepaste verzendkalender, op maat gemaakte CSS-animatie en diepgaande productinformatie is de nieuwe site zowel leuk om te ontdekken als zeer gebruiksvriendelijk, of de bezoeker nu nieuw is bij Dippin' Dots of ermee is opgegroeid."

Sinds de vernieuwing van zijn website op BigCommerce, heeft Dippin' Dots een omzetstijging van 66%, een stijging van 78% in transacties en een stijging van 38% in conversies gerealiseerd.

"Met een aangepaste verzendkalender, op maat gemaakte CSS-animatie en diepgaande productinformatie is de nieuwe site zowel leuk om te ontdekken als zeer gebruiksvriendelijk, of de bezoeker nu nieuw is bij Dippin' Dots of ermee is opgegroeid."

Ethan Giffin CEO, Groove Commerce

VOORUIT KIJKEN

Een stap verder gaan.

Dus wat biedt de toekomst voor Dippin' Dots?

Blais: "Er zijn een aantal opwindende dingen die we onderzoeken met Dippin' Dots, met name rond een aantal nieuwere functionaliteit die BigCommerce heeft uitgerold."

Maar tot die tijd zet Groove Commerce zich in om Dippin' Dots te helpen "zoveel mogelijk waarde aan hun bedrijf toe te voegen". Of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe e-commercefunctionaliteit, het verbeteren van de klantervaring of het vergroten van de efficiëntie, Dippin' Dots — in samenwerking met Groove Commerce en BigCommerce — is altijd op zoek naar manieren om verder te gaan.

Gepubliceerd: april 2023

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyCase study thumbnail hellomamma

HelloMamma!

Lees het verhaal
Read Case StudyCasestudy miniatuur nijlpaard

Hippop Hoera

Lees het verhaal