United Aqua Group gebruikt nieuw platform om succes te bereiken

Ontdek hoe aanpasbaar, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het op die manier hebben gebouwd.

2626 Cd Cs Lp Laptop Hero

284%

meer <br />klanten

539%

verhoging van het conversiepercentage

336%

toename van inkomsten

Vergelijking maandelijkse groei november 2020 met maart 2021.

Een zwembad bestaat niet alleen uit water

Wat is er op een warme dag heerlijker dan een frisse duik of op een koude dag om op te warmen in een warm bad? Scott Ferguson, vicevoorzitter van United Aqua Group, zou op een bepaald punt in zijn leven waarschijnlijk hebben gezegd dat er niets zo fijn is als dat. Maar toen begon hij, nu alweer meer dan 20 jaar geleden, te werken voor een fabrikant van zwembad- en spa-apparatuur.

"Ja, ik wist dat er verschillende onderdelen nodig waren voor een zwembad, maar zodra ik in deze branche ging werken en zelf zag wat er allemaal bij kwam kijken, kon ik nooit meer met dezelfde blik naar een zwembad kijken", aldus Ferguson.

Scott is van een van de topfabrikanten in de zwembadindustrie overgestapt naar een van de belangrijkste lidmaatschapsorganisaties voor aangesloten zwembad- en spa-professionals, United Aqua Group, met het hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada.

United Aqua Group is opgericht in 1963 en is een van de weinige twee koopgroepen in de Verenigde Staten die volledig worden erkend door alle grote fabrikanten van zwembaden en spa's. Deze fabrikanten staan leden van United Aqua Group, producenten van privé- en commerciële zwembaden, detailhandelaren en dienstverlenende bedrijven toe om producten van hen te kopen tegen directe prijzen.

United Aqua Group is puur actief als B2B-organisatie die een groeiend aantal leden bedient, momenteel 305 leden in 45 staten. "Onze leden zijn in feite eigenaars. Ze runnen hun eigen bedrijf en kopen alle producten die ze nodig hebben om dat bedrijf te runnen via United Aqua Group", aldus Ferguson. "Ze kopen via onze online winkel en wij verwerken orders voor hen en sturen die direct naar onze fabrikanten. We zijn eigenlijk een marktplaats voor de zwembad- en spabranche, maar het is meer dan dat omdat we in het koopproces ook grote financiële voordelen bieden aan al onze eigenaar-leden."

UITDAGING

Wanorde met NuORDER

Voordat United Aqua Group in november 2020 naar BigCommerce migreerde, runde United Aqua Group zijn online activiteiten op NuORDER. En hoewel United Aqua Group een puur B2B-bedrijf is, bood het platform niet de consumentachtige ervaring die de leden wilden. 

Met een catalogus van zo'n 400.000 producten is er nooit een goed moment om onzeker te zijn over de prestaties van het platform. Toch vond United Aqua Group bepaalde dingen zoals de snelheid, het gebruiksgemak, de aanpasbaarheid en consistente prestaties niet optimaal met NuORDER.

Uiteindelijk werd de beslissing genomen om een nieuwe webwinkel te bouwen met een e-commerceplatform dat beter aan de wensen van leden kan voldoen.

OPLOSSING

BigCommerce heeft de voorkeur

Bovenaan de wensenlijst van United Aqua Group stond het bouwen van een platform dat B2B-functionaliteit combineert met een B2C-ervaring. Ook wilde de organisatie graag een platform dat visueel aantrekkelijk is en dat interactie van leden mogelijk maakt door producten te beoordelen.

Naast BigCommerce waren X-Cart en Channel Software platforms die door United Aqua Group serieus werden overwogen. Magento en Shopify werden ook even bekeken, maar drongen niet door tot de finale. Op de vraag waarom reageerde Ferguson: "Ze zijn erg duur en we kregen niet de indruk dat ze de totale set functionaliteiten hadden, in combinatie met de support en flexibiliteit die wij zochten."

Toen kwam BigCommerce in beeld. Vanaf het begin was Scott zeer onder de indruk van de mogelijkheden van BigCommerce, op basis van de demo die zijn team kreeg. "Het was een van de beste demo's ooit", zei hij.

Joe Fassbender, Business Transformation Manager van United Aqua Group, sloot zich daarbij aan. “De demo heeft ons echt overweldigd vanwege het gemak waarmee we alles aan onze behoeften kunnen aanpassen en zelf dingen kunnen ontwikkelen. Dit boden andere aanbieders ons niet echt. Ervan overtuigd zijn dat we kunnen doen wat we willen met het systeem, was heel belangrijk voor ons.”

Maar dat was niet het enige wat Scott en Joe ertoe bracht BigCommerce te kiezen als de favoriete e-commerceleverancier van United Aqua Group. Er waren andere beslissende factoren, veel meer, en ze somden ze allemaal op:

 • Integratie met onze ERP en de mogelijkheid om informatie van onze ERP terug naar onze winkel door te geven

 • Eigen inloggegevens voor elke gebruiker in het bedrijf

 • Snel laden en verbeterd zoeken

 • Mogelijkheid om spreadsheets voor bestellingen te uploaden

 • Leden kunnen productbeoordelingen geven

 • Eenvoudig beheer van afbeeldingen en andere media

 • Mogelijkheid om meerdere weergaven en meerdere verzendadressen te kiezen

 • Gemakkelijk categorieën beheren

 • Google-vriendelijk

 • Doorlopende support

 • Mogelijkheid om afbeeldingen te kiezen

 • Mogelijkheid voor klanten om pdf-bijlagen aan hun bestellingen of accounts toe te voegen

 • Een dashboard om aankopen van de week te bekijken en zelfs bestellingen van de vorige week te vergelijken

"Een dashboard waarmee we kunnen zien waar onze leden naar zoeken, is zeer nuttig bij het beheren en promoten van de winkel", zegt Ferguson.

"Alles op onze lijst was voorzien. Iedere functie die we konden bedenken, was onderdeel van BigCommerce", aldus Fassbender.

Succesdiensten:

Uitgelichte toepassingen:

Technische kenmerken:

 • Enterprise Resource Planning (ERP)

  • Microsoft Dynamics Great Plains

 • Order management system (OMS)

  • Microsoft Dynamics Great Plains

 • Enterprise Service Bus (ESB)

  • Eigen platform

  • Hang Fire .NET Framework om middleware mogelijk te maken

 • Customer Relationship Management (CRM)

  • Dynamics CRM

"Ze [Magento en Shopify] zijn erg duur en we kregen niet de indruk dat ze de totale set functionaliteiten hadden, in combinatie met de support en flexibiliteit die wij zochten."

SCOTT FERGUSON VP, UNITED AQUA GROEP

“De demo heeft ons echt overweldigd vanwege het gemak waarmee we alles aan onze behoeften kunnen aanpassen en zelf dingen kunnen ontwikkelen. Dit boden andere aanbieders ons niet echt. Ervan overtuigd zijn dat we kunnen doen wat we willen met het systeem, was heel belangrijk voor ons.”

JOE FASSBENDER BEDRIJFSTRANSFORMATIEMANAGER, UNITED AQUA GROUP

“Eén ding waar we naar op zoek waren, was snelheid. BigCommerce en B2B Edition hebben een manier gevonden om dit te leveren. Alles functioneert razendsnel en dat is erg belangrijk als je 400.000 producten beschikbaar hebt om te verkopen.”

SCOTT FERGUSON VP, UNITED AQUA GROEP

2626 Cd Cs Lp Tablet

RESULTATEN

Maak indruk met B2B Edition

“Eén ding waar we naar op zoek waren, was snelheid. BigCommerce en B2B Edition hebben een manier gevonden om dit te leveren. Alles functioneert razendsnel en dat is erg belangrijk als je 400.000 producten beschikbaar hebt om te verkopen”, aldus Ferguson.

B2B Edition is de BigCommerce-app die een B2B-betalingsverwerkingsoplossing levert via zijn factuurportaal. Het portaal stelt leden in staat hun facturen rechtstreeks via de website van United Aqua Group bij te houden, te bekijken en te betalen en biedt leden een eenvoudiger aankoopervaring en genereert tegelijkertijd extra inkomsten voor de organisatie.

Maar dat is niet alles. Dankzij de in het platform ingebouwde site-aanpassing B2B Edition kunnen leden meerdere boodschappenlijstjes beheren en opslaan voor toekomstige aankopen. Ze kunnen zelfs naar een bepaald product zoeken door een SKU in te voeren of ernaar te zoeken op regelitem. Ook zijn er functies voor bedrijfsaccountbeheer toegevoegd om een lidbedrijf de flexibiliteit te geven om meerdere niveaus van kopers voor hun organisatie op te zetten met verschillende niveaus van rollen en machtigingen.

De verbinding van BigCommerce met de ERP van de organisatie, Microsoft Dynamics GP, zorgt voor een naadloze informatiestroom tussen de verschillende systemen die bestellingen, verzendingen en voorraadgegevens synchroniseren.

“Ik denk niet dat we de winkel zouden kunnen exploiteren zonder de verbeterde B2B-functionaliteit die B2B Edition biedt”, aldus Fassbender. “Het hebben van dit niveau van aangepaste functionaliteit met bedrijfsaccounthiërarchie maakt het leven gemakkelijker voor de leden van onze organisatie.”

VOORUIT KIJKEN

Houd je behoeften en wensen in beeld

Het volgende grote ding waar United Aqua Group naartoe werkt is het toevoegen van ACH-betalingsfunctionaliteit aan zijn winkel, zodat leden facturen rechtstreeks via de site kunnen betalen. 

"Dit biedt aangepaste accountingfunctionaliteit op locatie, waarbij eigenaren al hun facturen, huidige saldo's en beschikbare kredietlijn kunnen zien. Ze kunnen specifieke facturen zien en betalen en het wordt allemaal automatisch gevolgd en toegepast op de juiste rekeningen”, aldus Ferguson.

Bij het afscheid boden zowel Scott als Joe deze wijze woorden aan andere op lidmaatschap gebaseerde organisaties die succesvol willen zijn in de wereld van e-commerce.

“Zorg voor een volledige lijst met vereisten: niet alleen benodigde functies, maar ook gewenste functies. Bedenk wat er nu nog ontbreekt en wat het leven gemakkelijker kan maken en neem dat op in het stappenplan”, raadt Fassbender aan.

“Bied een complete winkelervaring door gebruikers zoveel mogelijk functionaliteit te geven, zodat ze nergens anders heen hoeven. Een platform waarmee dat kan, is goud waard", aldus Ferguson.

Gepubliceerd: juni 2021

“Bied een complete winkelervaring door gebruikers zoveel mogelijk functionaliteit te geven, zodat ze nergens anders heen hoeven. Een platform waarmee dat kan, is goud waard."

SCOTT FERGUSON VP, UNITED AQUA GROEP

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case Study2261 Cd casestudy Yeti Cycles tablet Sj@1X

Yeti Cycles

Lees het verhaal
Read Case StudyMiniatuur casestudy Toolsaver

Toolden

Lees het verhaal
Read Case StudyCase study thumbnail woodland hills wine company

Woodland Hills Wine Company

Lees het verhaal