Heat Transfer Warehouse ontwerpt hun ideale site met BigCommerce

Ontdek hoe flexibel, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het zo hebben gemaakt.

case-study-device-laptop-HeatTransfer

16%

verhoging van het conversiepercentage

44%

toename van inkomsten

41%

meer klanten

Vergelijking prestaties 2020 met 2021.

De overstap van een bedrijf dat zich richt op alle sectoren. 

Heat Transfer Warehouse biedt alle benodigdheden voor wie een leeg doek — of onbedrukt t-shirt — wil veranderen in een kleurrijk kunstwerk. Van de eindeloze opties voor vinyl tot het uitgebreide aanbod aan print- en drukapparatuur, het bedrijf biedt alle benodigdheden om onbedrukt materiaal volledig aan te passen aan je wensen.

Sinds de oprichting in 2010 heeft Heat Transfer Warehouse een solide klantenbasis van zowel bedrijven als particulieren. Met de recente overname van Shirts From Fargo, een bedrijf dat t-shirts op maat maakt en borduurt, richt het bedrijf zich nu ook op DTC. Heat Transfer Warehouse is dus op alle vlakken aanwezig in de wereld van productdecoratie op maat. 

We kunnen wel zeggen dat Heat Transfer Warehouse een dominante speler is in hun branche. Toch was dat niet altijd het geval. Voordat het bedrijf hun site ging hosten op BigCommerce, werkte Heat Transfer Warehouse met een e-commerceplatform dat de groeimogelijkheden beperkte.

UITDAGING

Beperkingen vanuit alle hoeken.

De webshop van Heat Transfer Warehouse werd in eerste instantie gebouwd op WordPress met de WooCommerce-integratie. Destijds verwachtte het team dat het merendeel van de omzet zou blijven komen via telefonische bestellingen, hun gebruikelijke werkwijze. Maar tot hun verbazing groeide de online omzet razendsnel. 

Door de hoge omzet die het team behaalde via hun WordPress-site, wisten ze dat ze moesten investeren in een flexibel e-commerceplatform dat met het bedrijf kon meegroeien. Ze besloten dan ook hun site opnieuw te bouwen op een aanpasbaar open-sourceplatform. Helaas leidde deze oplossing tot verschillende onverwachte uitdagingen, die hun groei beperkten.

"De site bouwen, een programma voor affiliate marketing toevoegen, links toevoegen en zelfs producten toevoegen: het waren allemaal processen die uit meerdere stappen bestonden", vertelt Kirk Anton, Senior Sales Manager en eigenaar van Heat Transfer Warehouse. "Meestal moesten we daarvoor ontwikkelaars inschakelen, die vervolgens maandenlang bezig waren."

Anton en zijn team hadden ook te maken met compatibiliteitsproblemen bij het implementeren van apps en de koppeling met hun ERP. "We groeiden, maar tegelijkertijd was ons open-sourceplatform een obstakel dat voor problemen zorgde. We moesten dus een oplossing bedenken", legt Anton uit.

In 2018 begon het team te kijken naar andere e-commerceoplossingen. Anton maakte een afspraak met het team van BigCommerce om meer over het platform te weten te komen. Hij zag al snel dat dit de juiste oplossing was en begon de site van Heat Transfer Warehouse over te zetten. In 2020 ging de site live op BigCommerce en nam het team afscheid van hun open-sourceoplossing. 

"BigCommerce verdient alle eer. Dat we nog bestaan, is te danken aan die overstap in 2020", vertelt Anton. "Daardoor konden we ons echt aanpassen aan de markt en programma's starten waarmee we al twee, drie jaar bezig waren, omdat ze gewoon niet haalbaar waren of teveel werk kostten."

"BigCommerce verdient alle eer. Dat we nog bestaan, is te danken aan die overstap in 2020."

Kirk Anton, Senior Sales Manager en eigenaar, Heat Transfer Warehouse

OPLOSSING

Onbeperkte vrijheid via een gebruiksvriendelijke interface.

Gedurende de migratie van het open-sourceplatform kon Heat Transfer Warehouse vertrouwen op de ondersteuning van het BigCommerce-team. Met hun hulp wist Heat Transfer Warehouse de site naadloos over te zetten, dankzij het aanpassingsvermogen en de gebruiksvriendelijke interface van het platform. 

"Het was voor ons echt heel fijn dat we over zoveel dingen de controle konden houden", vertelt Anton. "Met BigCommerce kunnen we flexibel partnerlinks, apps en andere functies toevoegen. Met het oude systeem zouden bepaalde updates ons maanden hebben gekost, maar met BigCommerce zijn we soms al binnen een uurtje klaar."

Dankzij het gebruiksgemak en de flexibiliteit van BigCommerce kon het team van Heat Transfer Warehouse de site helemaal volgens hun wensen maken. Ze gaven hun productpromotie een make-over en maakten pakketten en bundels voor hun verschillende soorten klanten. Dankzij deze vrijheid en flexibiliteit wisten ze hun algehele conversie en omzet te verbeteren.

Flexibiliteit door segmentatie.

Een van de belangrijkste redenen van Heat Transfer Warehouse om voor BigCommerce te kiezen, was de functie klantgroepen. "BigCommerce sprak ons aan omdat we prijsstructuren en -richtlijnen konden opstellen voor onze zakelijke klanten, en die konden toepassen op bepaalde producten."

Vóór de overstap naar BigCommerce moesten Anton en zijn team persoonlijk speciale kortingscodes aan hun B2B-klanten geven, die de klanten vervolgens moesten toepassen bij het afrekenen. Het kostte het team veel tijd om te zorgen dat elk bedrijf de toepasselijke korting kreeg.

Dankzij de functie voor klantgroepen kunnen Anton en zijn team nu B2B-klanten nu classificeren als zilver, goud of platinum. Zodra klanten inloggen, worden alle kortingen automatisch toegepast op de hele site op basis van hun niveau. Daarentegen zien B2C-klanten alleen de reguliere prijzen, zonder speciale kortingen.

Door deze naadloze ervaring blijven B2B-klanten niet alleen trouw aan Heat Transfer Warehouse, maar bespaart het team ook veel tijd.

"Daardoor konden we echt de klanten bereiken die veel afnamen en speciale prijzen nodig hadden. Dat ging niet met onze vorige site", vertelt Anton.

Eén back-end voor alle beheertaken.

Anderhalf jaar geleden nam Heat Transfer Warehouse Shirts From Fargo over, zodat het bedrijf zich ook kon gaan richten op DTC. Vóór de overname bevondt Shirts From Fargo in een vergelijkbare situatie als Heat Transfer Warehouse: ook zij waren niet tevreden over hun e-commerceplatform.

"Toen Shirts From Fargo begon, gebruikten ze Shopify. Voorafgaand aan de overname migreerden ze naar BigCommerce, omdat ze helemaal niet tevreden waren over Shopify", legt Anton uit.

Shirts From Fargo en Heat Transfer Warehouse hebben nu hetzelfde BigCommerce Enterprise-abonnement, zodat Anton en het team beide sites eenvoudig kunnen beheren via dezelfde back-end.

Tijd besparen en omzet verhogen via apps en integraties.

Sinds de overstap naar BigCommerce maakt Heat Transfer Warehouse gebruik van diverse apps en integraties die de back-officetaken vereenvoudigen en de online omzet verhogen.

Omdat de helft van de omzet van Heat Transfer Warehouse afkomstig is van B2B-transacties, besloot het team B2B Ninja te implementeren voor het offerteproces.

Het bedrijf gebruikt ook de app Bolt, die fraude detecteert en voorkomt. Voordat de app in gebruik werd genomen, waren Anton en zijn team meerdere uren per dag bezig met controleren op frauduleuze bestellingen. Zelfs met deze regelmatige controles raakten ze jaarlijks duizenden dollars kwijt als gevolg van frauduleuze transacties. 

Sinds de implementatie van Bolt bespaart het bedrijf veel tijd en geld. "Bolt is zonder twijfel een van de beste apps. Maar Bolt doet me ook denken aan BigCommerce", vertelt Anton. "Als je problemen of vragen hebt, staan ze persoonlijk voor je klaar."

Het team gebruikt ook apps om de zichtbaarheid te verbeteren en de merkherkenning te versterken. Op dit moment gebruiken ze Affiliatly, waarmee ze een partnerprogramma konden maken voor meer dan 100 partners. 

"We wilden een partnerprogramma, maar konden het pas implementeren toen we waren overgestapt op BigCommerce; er waren simpelweg geen integraties met het open-sourceplatform", legt Anton uit. Heat Transfer Warehouse ontwikkelde hun partnerprogramma twee maanden na de overstap op BigCommerce. "Het was zo makkelijk, en dat is het allergrootste pluspunt. En sinds de start van het programma hebben we veel meer bereikt dan we hadden durven dromen."

Het bedrijf zag de omzet ook stijgen nadat Klaviyo in gebruik werd genomen. Met Klaviyo kunnen ze hun e-mailflows automatisch starten en geven ze bestaande klanten productaanbevelingen op basis van hun eerdere aankopen. Dat leidt tot meer terugkerende klanten en meer omzet.

Uitgelichte toepassingen:

Technische kenmerken:

"BigCommerce sprak ons aan omdat we prijsstructuren en -richtlijnen konden opstellen voor onze zakelijke klanten, en die konden toepassen op bepaalde producten."

Kirk Anton, Senior Sales Manager en eigenaar, Heat Transfer Warehouse

"Met BigCommerce kunnen we flexibel partnerlinks, apps en andere functies toevoegen. Met het oude systeem zouden bepaalde updates ons maanden hebben gekost, maar met BigCommerce zijn we soms al binnen een uurtje klaar."

KIRK ANTON, SENIOR SALES MANAGER EN EIGENAAR, HEAT TRANSFER WAREHOUSE

casestudy-device-tablet-HeatTransfer

RESULTATEN

De webshop van Heat Transfer Warehouse werd in eerste instantie gebouwd op WordPress met de WooCommerce-integratie.

Na de overstap op BigCommerce zag Heat Transfer Warehouse de omzet direct stijgen. Door de lancering van de nieuwe site in combinatie met meer online activiteit als gevolg van de pandemie wist het bedrijf het klantenbestand uit te breiden en de omzet te verhogen.

2021 was opnieuw een recordjaar voor het bedrijf: het klantenbestand groeide met 41% en de omzet steeg met 44% op jaarbasis.

"Ik zeg tegen iedereen dat we er waarschijnlijk niet meer zouden zijn als we niet waren overgestapt op BigCommerce. Ons open-sourceplatform vormde echt een obstakel voor ons", vertelt Anton. "De flexibiliteit, de mogelijkheid om dingen snel toe te kunnen voegen; dat is wat BigCommerce zo geweldig maakt."

"Ik zeg tegen iedereen dat we er waarschijnlijk niet meer zouden zijn als we niet waren overgestapt op BigCommerce. Ons open-sourceplatform vormde echt een obstakel voor ons."

Kirk Anton, Senior Sales Manager en eigenaar, Heat Transfer Warehouse

VOORUIT KIJKEN

Doorgaan met groei als drijfveer.

Anton en zijn team zijn nog lang niet van plan te stoppen. Ze werken aan nieuwe plannen en willen de nummer één worden voor alle benodigdheden voor productdecoratie op maat.

Op dit moment zijn ze bezig met de lancering van twee nieuwe webshops met Multi-Storefront van BigCommerce. Ook willen ze extra webshops opzetten die zich richten op nichemarkten in hun branche. Bovendien zijn ze aan het bekijken hoe ze de dienstverlening aan hun klanten nog verder kunnen verbeteren, zodat ze dé webshop worden voor alls wat met productdecoratie te maken heeft.

Heat Transfer Warehouse is altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun online aanwezigheid te verbeteren. Ze zitten regelmatig samen met hun BigCommerce-vertegenwoordiger om nieuwe kansen voor het bedrijf te bespreken. Op dit moment bekijken ze oplossingen als B2B Edition, waarmee ze zich meer op B2B willen gaan richten. Met BigCommerce weten ze dat ze een weg van groei bewandelen.

"De mensen van BigCommerce helpen je echt vooruit", vertelt Anton. "Daarom hebben we zo'n goede band met BigCommerce en zijn we zo dol op het team."

"De flexibiliteit, de mogelijkheid om dingen snel toe te kunnen voegen; dat is wat BigCommerce zo geweldig maakt."

Kirk Anton, Senior Sales Manager en eigenaar, Heat Transfer Warehouse

Gepubliceerd: april 2024

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyMiniatuur casestudy tee2urdoor

Tees2urdoor

Lees het verhaal