BigCommerce versus PrestaShop

Van kleine bedrijven tot grote ondernemingen: met het flexibele, gebruiksvriendelijke e-commerceplatform van BigCommerce kan je webshop nu en in de toekomst groeien.

Vraag een demo aan.
International netherlands collage person posing analytics inventory generic 1

BigCommerce - Platformvergelijkingstabel

BigCommerce versus PrestaShop: waarom bedrijven de overstap maken

Maak je BigCommerce-webshop snel en gemakkelijk gebruiksklaar. BigCommerce biedt alle ingebouwde functies die je nodig hebt om tijd en geld te besparen.

Illustration icon customize dark waves generic

Flexibiliteit zonder complexiteit

Het opensourceframework van PrestaShop zorgt ervoor dat handelaren in een situatie terechtkomen waarin de oplossing het probleem wordt: door de broncode aan te passen, maken handelaren het systeem ingewikkelder, wat later tot hoge kosten en tijdrovend werk door ontwikkelaars kan leiden. Open SaaS-oplossingen zoals BigCommerce bieden naast de belangrijkste functies die de meeste handelaren nodig hebben ook flexibiliteit, zodat het platform aan de unieke wensen van de handelaar kan worden aangepast.

Illustration icon money dark waves generic

Gebruiksvriendelijker en lagere totale eigendomskosten

Ondanks dat PrestaShop gratis kan worden geïnstalleerd, kunnen handelaren tegen hogere totale eigendomskosten aanlopen als ze de kosten voor hosting, technische ondersteuning, onderhoudskosten, ontwikkelingskosten en uitbreidingskosten in beschouwing nemen. Bij een BigCommerce-abonnement zijn deze kosten al gedekt. Handelaren kunnen zich daardoor richten op de werkzaamheden voor hun bedrijf en hoeven zich niet druk te maken over het onderhoud van hun website.

Illustration icon security v3 dark waves generic

Toonaangevende prestaties en beveiliging

BigCommerce wordt gehost op het Google Cloud Platform en biedt onbeperkte bandbreedte en een ongekende uptime van 99,99%. Daarnaast is BigCommerce ISO/IEC 27001:2013 en PCI DSS 3.2, niveau 1 gecertificeerd. Dit houdt in dat handelaren zich kunnen richten op innovaties die omzet genereren in plaats van de beveiliging.

Illustration icon support communication dark waves generic

24 uur per dag technische ondersteuning

Hoewel PrestaShop-handelaren tijdblokken voor technische ondersteuning kunnen kopen, wordt deze service meestal uitbesteed en niet rechtstreeks door PrestaShop geleverd. BigCommerce biedt 24/7 technische ondersteuning voor handelaren met elk type abonnement. Aanvragen voor ondersteuning worden binnen twee minuten beantwoord en meer dan 85% van de problemen wordt bij het eerste gesprek opgelost.

Veelgestelde vragen over BigCommerce versus PrestaShop

Wat is het verschil tussen BigCommerce en PrestaShop?

PrestaShop is een gratis opensource-e-commerceoplossing en kan op locatie worden gehost. Alhoewel PrestaShop gratis kan worden gedownload, kunnen de totale eigendomskosten hoger uitvallen dan handelaren hadden voorzien vanwege de kosten voor hosting, technische ondersteuning, beveiligingspatches en versie-updates. 

PrestaShop is een sterk aanpasbare oplossing, maar kan op de lange termijn ook ingewikkeld te beheren en te onderhouden zijn.

BigCommerce is een Open SaaS-platform waarin de kosten voor hosting, onderhoud en automatische beveiligingspatches voor e-commerce als onderdeel van de maandelijkse abonnementskosten zijn opgenomen. Met de gecombineerde voordelen van open source en SaaS stelt BigCommerce handelaren in staat integraties te realiseren met hun bestaande systemen en eenvoudig toepassingen van derden te installeren zonder het beheer en onderhoud van hun webshop ingewikkeld te maken.

Is PrestaShop niet goedkoper dan BigCommerce omdat het gratis is?

Hoewel PrestaShop gratis kan worden geïnstalleerd, moet je rekening houden met de kosten voor je webshop, zoals een SSL-certificaat, hostingprovider, technische ondersteuning (via eigen personeel of een extern bureau), beveiliging, invoegtoepassingen en alle extra functionaliteiten die nodig zijn voor je e-commercewebsite.

BigCommerce is een SaaS-platform, wat betekent dat hosting, beveiligingspatches, onderhoud, updates en ondersteuning in de kosten van je abonnement zijn opgenomen. Over het algemeen ben je voor BigCommerce-shops minder totale eigendomskosten kwijt dan voor PrestaShop-shops, afhankelijk van je specifieke bedrijfsbehoeften. Als je meer wilt weten over specifieke prijzen voor je bedrijf, kun je contact opnemen met een BigCommerce-expert.

Kun je de broncode van PrestaShop en BigCommerce bewerken?

Je kunt de broncode van PrestaShop bewerken, maar hierdoor kun je het ingewikkelder maken om in de toekomst updates en patches te beheren. 

Op BigCommerce kun je de broncode niet bewerken. Door de API's op het hele platform kunnen bedrijven hun websites echter wel aanpassen en integreren met de beste applicaties en services van derden. 90% van het BigCommerce-platform is toegankelijk via API's. Hierdoor kun je flexibel je website aanpassen zonder onnodige complexe code toe te passen.

Meer weergeven
Is er een verschil tussen PCI-naleving op BigCommerce en PrestaShop?

Hoeveel werk je moet verrichten om PCI-naleving te handhaven, verschilt per platform. Prestashop wordt zonder wijzigingen of aanpassingen als PCI-compliant beschouwd, maar als je wijzigingen in de broncode doorvoert, bent jij verantwoordelijk voor waarborging van de naleving.

BigCommerce-shops zijn ISO/IEC 27001:2013 en PCI DSS 3.2, niveau 1 gecertificeerd.

Wat voor ondersteuning krijg ik bij BigCommerce en PrestaShop?

Bij PrestaShop is ondersteuning niet inbegrepen, maar verschillende niveaus van technische ondersteuning kunnen tegen extra kosten worden gekocht.

Met BigCommerce bieden we snelle ondersteuning vanuit de VS. Gebruikers krijgen gemiddeld binnen twee minuten een ondersteuningsmedewerker te spreken. Meer dan 85% van de problemen wordt bij het eerste gesprek opgelost.

Hoe migreer ik van PrestaShop naar BigCommerce?

Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming hebt, BigCommerce biedt uitgebreide ondersteuning om je te helpen bij de overstap van open source naar SaaS.

In onze marketplace-app vind je verschillende apps die gewijd zijn aan gegevensoverdracht en migratiediensten. Je kunt ook contact opnemen met ons Data Migration Services-team dat je kan helpen je webshop naadloos te migreren en te lanceren op BigCommerce.

Welk platform is eenvoudiger in gebruik: BigCommerce of PrestaShop?

Tenzij je over uitgebreide technische kennis beschikt, is BigCommerce waarschijnlijk de beste optie. Hoewel opensourceplatforms uitgebreide aanpassingsmogelijkheden bieden, geldt dat hoe meer je de broncode aanpast, hoe complexer je je systeem maakt. Dit kan betekenen dat het duurder en moeilijker is om updates uit te voeren en dat het misschien een tijdje duurt om de software onder de knie te krijgen.

Als het gaat om het bouwen en beheren van een e-commerceshop, hebben handelaren die BigCommerce gebruiken een stuk minder aan hun hoofd. Omdat updates automatisch worden uitgevoerd, gebruik je altijd de nieuwste versie van BigCommerce.

Bovendien zijn er geen beveiligingspatches of updates die door gecertificeerde ontwikkelaars moeten worden geïnstalleerd en beheerd. Handelaren die niet technisch onderlegd zijn, kunnen zich daardoor richten op de werkzaamheden van hun bedrijf en hoeven zich niet druk te maken over het onderhouden van hun website.

Laat je bedrijf groeien met BigCommerce

Ontdek hoe je je bedrijf met BigCommerce kunt laten groeien zonder extra kosten of complexiteit.

Vul dit formulier in om aan de slag te gaan

Ons team neemt binnen 24 uur contact op voor een kennismakingsgesprek om je wensen te bespreken.