Omnichannel Verkoop

De manier waarop consumenten winkelen, is drastisch veranderd. Ontdek hoe je met een sterke omnichannel strategie een consistente merkervaring kunt bieden, waar je ook verkoopt.

The Omnichannel Guide for 2021
Bouw je online winkel. Krijg tijdelijk de eerste maand gratis!
Probeer BigCommerce
Ik heb vragen en wil graag advies van een e-commerce-expert.

Omnichannel verkoopstrategie: hoe je kunt voldoen aan de behoeften van het winkelend publiek anno nu met een aanpak voor meerdere kanalen

COVID-19 is niet de eerste pandemie die de e-commerce-innovatie een zetje heeft gegeven. Ten tijde van de SARS-uitbraak in China was Alibaba een beginnend bedrijf.

Zij reageerden met de ontwikkeling van een filosofie die ze 'New Retail' noemden, verwijzend naar de 'naadloze integratie van de online en offline wereld' waardoor consumenten een frictievrije winkelervaring hebben.

"Leren digitaliseren, aanpassen en online en offline gedrag integreren om de beperkingen van de fysieke wereld te overbruggen, zijn allemaal lessen die terugkomen in New Retail", schreef Andrew Lipsman voor Insider Intelligence.

We hebben het afgelopen jaar wereldwijd vergelijkbare dingen zien gebeuren. Omdat sommige fysieke winkels dichtgingen of met verminderde capaciteit werden geconfronteerd, moesten verkopers snelle bedrijfsbesluiten nemen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

Maar het gaat verder dan de producten uit een fysieke winkel in een webwinkel aanbieden. Het gaat ook nieuwe online kanalen neerzetten waar je consumenten kunt ontmoeten van wie het dagelijkse leven en de routine op ongekende wijze zijn verstoord.

Vandaag de dag ontdekken consumenten merken op nieuwe manieren en zoeken ze nieuwe, gemakkelijke manieren om hun winkelkeuzes te maken. Dit artikel gaat over de integratie van online en offline verkoopkanalen, en al je bijbehorende activiteiten, om een samenhangende en efficiënte ervaring te bieden via meerdere wegen.

Wat is omnichannel verkoop?

Omnichannel verkoop gaat over transacties via meerdere kanalen, waaronder marktplaatsen, sociale kanalen, fysieke winkels en meer. Omnichannel is een populair buzzword aan het worden, maar het is niet slechts een andere manier om te zeggen dat je via meerdere kanalen verkoopt. Laten we kijken naar de, soms subtiele, verschillen tussen omnichannel, multi-channel en single-channel verkoop.

1. Omnichannel

Een ware omnichannel aanpak moet een consistente merkervaring bieden, overal waar je verkoopt, en gaat erom dat je klanten ontmoet waar zij zijn en werkt aan kanaaloverstijgende relaties. Er moet ook nadruk liggen op het optimaliseren van je bedrijf door middel van diverse kanalen en op een uitgebreide integratie van je gegevens en systemen.

2. Multi-channel

Net als omnichannel verwijst multi-channel naar verkoop via verschillende kanalen. Maar multi-channel ervaringen zijn vaak niet samenhangend omdat marketing wordt aangevlogen vanuit verschillende invalshoeken en er geen eenduidige strategie voor de verschillende kanalen is. Multi-channel filosofieën focussen meer op de individuele contactmomenten dan op het totale traject. 

In een artikel van McKinsey schrijven analisten: "Hoewel het voor bedrijven verleidelijk kan zijn om te focussen op het optimaliseren van individuele contactmomenten, vanuit het idee dat de algehele ervaring dan automatisch wordt verbeterd, kan zo'n gerichte aanpak de variatie in het serviceniveau en inconsistenties in andere contacten uitvergroten."

3. Single-channel

Er zijn ook verkopers die ervoor kiezen om maar via één kanaal te verkopen en die dus geen omnichannel of multi-channel strategie hebben. Sommige verkopers beperken het tot hun eigen webwinkel terwijl anderen samenwerken met bijvoorbeeld Amazon.

Koopgedrag is verschoven naar een ervaring via meerdere kanalen

In oktober 2020 verhoogde eMarketer de vooruitzichten van de e-commerceverkoopcijfers voor het jaar 2020 van 20% groei naar 30%.

Die versnelling vanwege COVID-19 "heeft iedereen gedwongen om op een veel hoger niveau van digitale volwassenheid te opereren", aldus Sharon Gee, General Manager Omnichannel bij BigCommerce. "Om in de huidige markt te slagen, moeten verkopers een stip aan de horizon zetten en een uniforme kanaalstrategie opstellen vanuit digitaal én fysiek perspectief."

Maar de overgang van offline naar online kanalen was niet de enige gedragsverandering. 

Consumenten kozen voor andere producten en diensten dan anders, probeerden nieuwe merken of verkopers en ondervonden bij het winkelen nieuwe beperkingen, bijvoorbeeld om winkels te vinden die bezorgden of een afhaalloket hadden.

"Marketeers zagen een nieuw gedrag bij consumenten en als ze hun huiswerk goed deden, zouden ze gezien hebben dat er iets veranderd was", volgens Andrew Kandel, hoofd Sales voor Noord-Amerika bij Waze. "Het zal weer normaal worden, maar de consument is geëvolueerd en ziet de wereld anders."

Waarom is omnichannel van belang voor retailers?

Kortom, door de versnelling van de gedragsveranderingen in 2020 is de omnichannel strategie belangrijker dan ooit. In een onderzoek door BigCommerce en Retail Dive in 2020 gaf 46% van de verkoopmanagers aan van plan te zijn meer te investeren in omnichannel verkoop, ten opzichte van hun plannen voorafgaand aan de coronacrisis.

Waarom? Zoals Andrew Lipsman in een rapport over frictieloze detailhandel schreef in mei 2020: "De eeuwige waarheden van detailhandel zijn dat consumenten altijd betere prijzen willen, meer keus en meer gemak. Internet heeft al voor veel vooruitgang gezorgd wat betreft die eerste twee consumentbehoeften, en nu is er aandacht voor gemak."

Uiteindelijk kan een omnichannel strategie helpen om de omzet en winst te verhogen. Uit een rapport van eMarketer blijkt dat gestroomlijnde digitale ervaringen, een afhaalloket en contactloos afrekenen leidden tot meer koopmomenten en extra verkopen. Dit zijn enkele factoren die omnichannel zo waardevol maken.

1. Klanten ontmoeten waar ze zijn

Klanten doen al duizenden jaren aan transactie-activiteiten. De coronacrisis heeft die transacties niet stilgelegd, ze zijn alleen verschoven en verspreid over verschillende kanalen.

E-commerce werd een minimumvereiste, sociale kanalen implementeerden nieuwe verkoopfuncties voor hun bestaande doelgroepen en het verkeer naar marktplaatsen steeg.

Voorheen waren klanttrajecten vrij lineair, maar vandaag de dag is dat absoluut niet meer het geval. Mensen ontdekken nieuwe merken en producten op allerlei manieren: via advertenties op Facebook en Instagram, Google Shopping, Amazon en andere marktplaatsen, productrecensies, in de winkel zelf, via mond-tot-mondreclame en nog veel meer. Ze kunnen je merk tegenkomen op hun computer, tv of mobiele apparaat.

Als je aanwezig bent waar je klanten zich al bevinden, wordt het winkelen voor hen makkelijker. Dat gemak is belangrijker dan ooit in een wereld die is veranderd door COVID-19, maar aan de andere kant is het altijd van belang geweest. Uit een enquête van NRF voorafgaand aan de pandemie blijkt dat 83% van het winkelend publiek gemak tijdens het winkelen belangrijker vindt dan vijf jaar eerder.

"Klanten willen de logistiek in hun leven zo eenvoudig mogelijk houden. Een sterke omnichannel strategie houdt rekening met veranderend consumentengedrag en zorgt voor de technologie en andere faciliteiten waarmee we consumenten kunnen aanspreken waar ze zijn, en waar ze willen dat je bent", aldus Sharon Gee, General Manager Omnichannel bij BigCommerce.

2. Val op in een overvol speelveld

Nu meer verkopers strijden om online aandacht, heb je een ijzersterk merk, een betere winkelervaring en uitmuntende service nodig om op te vallen.

Hiervoor moet je meebewegen met de behoeften en het gedrag van consumenten en je inzicht in de doelgroep telkens opnieuw afstemmen. Wat je altijd dacht te weten over je klanten, kan zomaar veranderd zijn. Benut gegevens om erachter te komen of je een van de volgende dingen moet heroverwegen:

 • Productassortiment
 • Verkoopkanalen
 • Advertentiekanalen
 • Berichten

Als je dit goed en consistent doet, heb je meer kans om onvoorziene veranderingen het hoofd te bieden.

3. Optimaliseer je bedrijf op basis van gegevens en analytics

Vanwege de plotselinge en drastische veranderingen in het consumentengedrag moeten sommige verkopers mogelijk hun sales en marketingkanaalmix bijsturen om deze te optimaliseren voor de nieuwe realiteit. Met inzicht in je gegevens kun je bepalen waar je je energie in moet steken en hoe je dat het best kunt doen.

Een allesomvattende, geïntegreerde omnichannel strategie stelt je in staat om gegevens uit alle bronnen en van alle kanalen samen te brengen. Zo kun je de beste manier vinden om je voorraad te beheren, klanten te ontmoeten waar ze zijn en de beste service te bieden, ongeacht waar ze kopen.

De vier pijlers van een omnichannel benadering

De vier pijlers van een succesvolle omnichannel strategie omvatten verkoopkanalen, marketing en reclame, bedrijfsactiviteiten en orderverwerking. Al deze onderdelen moeten naadloos samenwerken om de best mogelijke klantervaring over meerdere kanalen te bieden.

1. Verkoopkanalen

Nu je kunt kiezen uit meer verkoopkanalen dan ooit tevoren, moet je je doelgroep nauwgezet evalueren: waar brengen klanten de meeste tijd door en waar worden producten in je categorieën veelal verkocht?

Voorbeelden van kanalen zijn (maar zijn niet beperkt tot): 

 • Online winkelpuien/DTC 
 • E-commercemarktplaatsen
 • Sociale mediaplatforms
 • Mobiele kanalen
 • Fysieke winkels - of locaties waar je gebruik maakt van een POS 
 • B2B-/groothandelsverkoop

"Als je te veel bent gericht op één kanaal om je producten of goederen te verkopen, en dat kanaal verdwijnt om welke reden dan ook, bevind je je in een lastig parket. Dat is precies wat veel verkopers nu meemaken met de COVID-19-pandemie", aldus Sharon Gee, General Manager Omnichannel bij BigCommerce.

"Maar de geruststellende kracht van een omnichannel aanpak is dat het uiteindelijk een risicobeperkende strategie is. Het stelt verkopers in staat om te vragen: 'Waar bevinden mijn klanten zich en hoe kan ik daar ook komen?', en op basis daarvan veranderingen door te voeren."

2. Marketing en reclame

Welke verkoopkanalen je ook kiest, consumenten zullen je producten niet vanzelf vinden. Zelfs de beste producten en beste websites hebben een omnichannel marketingstrategie nodig om verkeer en verkopen te genereren. 

Door de juiste boodschap te sturen op het juiste moment en op de juiste plaats, met als basis een consistente merkervaring, kun je een enorm verschil maken voor je resultaat.

Dit zijn enkele van de meest aangeraden digitale marketing- en reclamekanalen voor verkopers:

3. Bedrijfsactiviteiten

Bedrijfsactiviteiten omvatten alles in je backoffice, van product-, bestel- en voorraadbeheer tot aan logistiek en verzending. Vanuit operationeel perspectief is de sleutel tot een effectieve omnichannel aanpak de connectiviteit. Uit welke technologieën je backoffice moet bestaan, hangt af van de schaalgrootte en aanpak van je bedrijf.

Inzichtelijkheid in je voorraad is mogelijk het grootste obstakel voor goed omnichannel voorraadbeheer. Zonder inzichtelijkheid kun je geen gegevens opvragen voor nauwkeurige rapportage en kun je klanten niet beloven dat producten op alle platforms binnenkort weer op voorraad zullen zijn. En als je uitbreidt naar nieuwe kanalen, moet je centraal inzicht in de voorraad hebben, zodat je de toeleveringsketen kunt optimaliseren en nooit een verkoopkans hoeft te missen.

4. Orderverwerking en verzending

Als het gaat om verwerking en verzending hebben verkopers de optie om verzendsoftware te gebruiken of gebruik te maken van een externe logistieke partner. 

Met verzendsoftware profiteer je van speciaal afgesproken tarieven bij verschillende verzenders, een inzichtelijke verzendstatus, rapportages en de mogelijkheid om bestellingen naar verwerkingsleveranciers te sturen. Externe logistieke parnters nemen ook andere logistieke processen uit handen zoals voorraadbeheer, magazijnbeheer en orderverwerking.

"De meeste mensen zien logistiek en orderverwerking als de technische kant van e-commerce, maar het is in feite een onderdeel van de klantervaring", zegt Matt Crawford, General Manager of Shipping bij BigCommerce.

Stappen richting een omnichannel strategie

Het ontwikkelen van een gepersonaliseerde klantervaring via alle relevante marketing- en verkoopkanalen als onderdeel van een omnichannel strategie, wordt ook wel orkestratie genoemd. 

Je specifieke proces voor het orkestreren van je omnichannel strategie is uniek voor je bedrijf, omdat je zelf de verkoop- en marketingkanalen kiest die het best aansluiten bij je doelen. Je bedrijfsactiviteiten zijn bovendien afhankelijk van je unieke behoeften. Maar de algemene aanpak is samen te vatten in deze zeven stappen.

1. Segmenteer je klanten

Je kunt je klantenbestand op meerdere manieren segmenteren: het is aan jou om te bepalen welke segmentatie het best aansluit bij je bedrijf. Het doel van deze marktsegmentatie is om verschillende groepen binnen je doelmarkt te identificeren, zodat je je aanbod aan hen verder kunt personaliseren.

Enkele factoren die verkopers gebruiken om hun klanten te segmenteren, zijn: 

 • Inkomen
 • Geografische locatie
 • Generatie (bijv. millennial, generatie X)
 • Internetgedrag
 • Waarden
 • Interactie met marketingcampagnes

Zodra je een duidelijke segmentatie hebt gemaakt van klanten, kun je je aanbod gaan afstemmen op elke groep.

2. Bepaal welke kanalen elk klantsegment gebruikt

Stel, je wilt een gouden horloge kopen. Je kunt op vele plekken terecht, afhankelijk van het type horloge dat je zoekt.

 • Wil je een antiek of uniek horloge, mogelijk tweedehands? Dan ga je misschien naar eBay of Marktplaats. 
 • Als je smaak moderner en modieuzer is, ga je misschien ideeën opdoen op Instagram. 
 • Zoek je iets heel exclusiefs? Dan ga je misschien naar een fysieke juwelier om de horloges zelf te zien en te passen. 

Zo is het met ieder product en iedere doelgroep. Als je consumenten op de juiste plek en op het juiste moment wilt aanspreken, moet je hun gedrag kennen, weten waar ze zoeken, waar ze kopen en wat ze aanspoort om te kopen.

Een mix van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je belangrijkste kanalen. Gesprekken met klanten kunnen veel kwalitatieve inzichten opleveren en je een beter beeld geven van wat ze nu precies zoeken. Maar het plaatje dat zich in je hoofd vormt, wordt pas compleet als je KPI's (kritieke prestatie-indicatoren) gaat bijhouden. 

Maak gebruik van analytics om erachter te komen welke van je kanalen het meest winstgevend zijn, het meest efficiënt zijn en/of waar de meeste nieuwe klanten je vinden. Focus je dan vooral op het bieden van de best mogelijke winkelervaring op elk van deze kanalen, en in de combinatie van kanalen.

3. Breng het klanttraject in kaart

Laten we nog eens kijken naar dat gouden horloge en ervan uitgaan dat je op zoek bent naar de modieuze optie. Dit is een mogelijk traject van onderzoek tot aankoop:

 1. U zoekt naar 'gouden horloges' op Pinterest. 
 2. U bekijkt een paar Instagram-profielen van toonaangevende merken. 
 3. U begint gerichte advertenties voor een aantal sieradenmerken te zien. Als ze je aandacht trekken, klik je erop.
 4. U schrijft zich in voor mailnieuwsbrieven op de website van enkele merken.
 5. U zoekt naar '[merknaam] reviews' voor enkele van de beste kanshebbers.
 6. Uiteindelijk breng je je opties terug en koop je een horloge via de webwinkel van het merk.

Dit traject had op allerlei manieren kunnen verlopen en ieder moment een andere afslag of volgorde kunnen nemen, maar de klant verwacht altijd een naadloze ervaring. Dat is een van de grootste uitdagingen van omnichannel verkoop.

Zoals dit artikel van McKinsey benadrukt: "Aangezien klanttrajecten niet simpel en lineair zijn maar bestaan uit een reeks overgangen van traditionele naar digitale kanalen die per klantsoort sterk kunnen verschillen, vereist een effectieve strategie diepgaand begrip van wat klanten echt willen."

4. Bied klantenondersteuning voor verschillende kanalen

Vandaag de dag willen consumenten kopen waar en hoe dat het best uitkomt, en hetzelfde geldt voor klantenservice. Als je op meerdere kanalen aanwezig wilt zijn, moet je zorgen dat je ook op meerdere kanalen klantenondersteuning biedt, of klanten nu op hun smartphone zitten of je een bericht sturen via Facebook Messenger. 

Door ondersteuning te bieden waar je klanten op kunnen bouwen, vergroot je hun loyaliteit en zorg je ervoor dat je in de toekomst meer aan ze kunt verdienen.

5. Integreer je technologie

Een van de basisredenen voor een nauwe integratie tussen je verschillende technologieën is je voorraad. Zodra je via verschillende kanalen verkoopt, wil je één enkel overzicht van ieder artikel dat je op voorraad hebt. Tegelijkertijd wil je één enkele bron van productinformatie, zoals een PIM of een vergelijkbare oplossing, zodat u die gegevens niet op ieder kanaal opnieuw hoeft in te voeren.

Maar er zijn nog meer voordelen. Als je marketing- en e-commerce-inspanningen sterk met elkaar samenhangen, kun je je belangrijkste gegevens samenvoegen om de prestaties beter te analyseren en kansen te ontdekken. Naadloze overgangen tussen kanalen zijn ook een enorme zege voor de klantenservice. Als je telefonist al weet van de e-mailcorrespondentie met een bepaalde klant, kan deze gelijk verdergaan waar de e-mail was gebleven.

Een recent artikel van McKinsey benoemt klantenservice als een gebied met veel potentie om de klanttevredenheid te vergroten, als het goed wordt gedaan: "Met geavanceerde analytics en nieuwe technologieën, zoals problemen voorspellen voordat de klant uitlegt waarom deze belt, kun je indruk maken."

6. Maak gebruik van automatisering

Khe Hy onderwijst over een productiviteitsconcept rondom $ 10.000 per uur-werk. Het idee is om vast te stellen welk werk dat je doet, het meest oplevert: wat heeft echt impact op de bedrijfsresultaten? Welke omzet wordt mettertijd hoger? Hoe meer je je kunt richten op deze lucratieve activiteiten, hoe meer je in staat zult zijn om je bedrijf te laten groeien. 

Herhaalbare processen die weinig tot geen toezicht vereisen, zijn geen $ 10.000 per uur waard, en daarom is automatisering nodig. 

Maar dat is niet het enige waarvoor je automatisering kunt inzetten. Dit zijn nog meer voorbeelden van hoe automatisering je meer controle over je bedrijf geeft:

 • Gebruik een chatbot om veelvoorkomende klantvragen en problemen af te handelen, zodat klantenservicemedewerkers meer tijd kunnen besteden aan complexere problemen. 
 • Geef prioriteit aan technologie die zorgt voor naadloze integraties, zodat je altijd een realtime overzicht hebt van je bedrijf en beslissingen kunt nemen op basis van verzamelde gegevens.
 • Stel gedragstriggers in om meer gepersonaliseerde marketing te bieden gedurende het hele klanttraject, zodat potentiële kopers op het juiste moment de juiste boodschap zien.

7. Maak van testen een gewoonte

Testen is geen eenmalige activiteit die je in de laatste dagen voorafgaand aan de lancering kunt afvinken. Testen moet een doorlopend, systematisch proces zijn in je bedrijf, vooral als je de complexe uitdaging aangaat van een omnichannel strategie.

Verzamel gedurende het hele proces gegevens om de beslissingen te nemen die je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Zorg dat je een platform kiest en oplossingen inkoopt waarmee je alle gegevensbronnen makkelijk kunt verzamelen en inzichten kunt opdoen.

Samenvatting

Klanten verwachten naadloze omnichannel winkelervaringen. Daarom passen verkopers zich aan aan de behoeften en het gedrag van consumenten en stemmen ze hun inzichten in de doelgroep opnieuw af.

Een omnichannel strategie moet allesomvattend en samenhangend zijn. Het komt neer op een sterke basis, ondersteund door de vier pijlers verkoopkanalen, marketing en reclame, bedrijfsactiviteiten en orderverwerking en verzending.

"Een omnichannel transformatie is de enige manier waarop een bedrijf de toenemende complexiteit het hoofd kan bieden, een uitstekende klantervaring kan geven en de bedrijfskosten kan beheersen", schrijven analisten van McKinsey.

Veelgestelde vragen over omnichannel verkoop

Waarom is omnichannel belangrijk?

46% van de verkoopmanagers is van plan de investeringen in omnichannel te verhogen, in vergelijking met hun plannen vóór COVID-19. Ze weten dat de verschuiving van consumentengedrag naar online kopen in 2020 een omnichannel strategie belangrijker heeft gemaakt dan ooit tevoren. Zoals Andrew Lipsman in een rapport over frictieloze detailhandel schreef in mei 2020: "De eeuwige waarheden van detailhandel zijn dat consumenten altijd betere prijzen willen, meer keus en meer gemak. Internet heeft al voor veel vooruitgang gezorgd wat betreft die eerste twee consumentbehoeften, en nu is er aandacht voor gemak."

Heb ik een omnichannel oplossing nodig?

Je specifieke proces voor het orkestreren van je omnichannel strategie is uniek voor je bedrijf, omdat je zelf de verkoop- en marketingkanalen kiest die het best aansluiten bij je doelen. Je bedrijfsactiviteiten zijn bovendien afhankelijk van je unieke behoeften. U wilt zo veel mogelijk van je technologie integreren. Zodra je via verschillende kanalen verkoopt, wil je één enkel overzicht van ieder artikel dat je op voorraad hebt. Tegelijkertijd wil je één enkele bron van productinformatie, zoals een PIM of een vergelijkbare oplossing, zodat u die gegevens niet op ieder kanaal opnieuw hoeft in te voeren.

Wat zijn de vier pijlers van omnichannel verkoop?

De vier pijlers van een allesomvattende omnichannel strategie zijn verkoopkanalen, marketing en reclame, bedrijfsactiviteiten en orderverwerking en verzending. Al deze onderdelen moeten naadloos samenwerken om de best mogelijke klantervaring over meerdere kanalen te bieden.

Meer weergeven
Hoe kan omnichannel bijdragen aan de loyaliteit van klanten?

Als je op meerdere kanalen aanwezig wilt zijn, moet je zorgen dat je ook op meerdere kanalen klantenondersteuning biedt, of klanten nu op hun smartphone zitten of je een bericht sturen via Facebook Messenger. Door ondersteuning te bieden waar je klanten op kunnen bouwen, vergroot je hun loyaliteit en zorg je ervoor dat je in de toekomst meer aan ze kunt verdienen.

Hoe kan een omnichannel strategie mijn bedrijfsvoering verbeteren?

Een van de grootste obstakels voor een sterke omnichannel strategie is de toegevoegde complexiteit van het omgaan met voorraad verspreid over meerdere kanalen. Inzichtelijkheid in je voorraad is mogelijk het grootste obstakel voor goed omnichannel voorraadbeheer. Zonder inzichtelijkheid kun je geen gegevens opvragen voor nauwkeurige rapportage en kun je klanten niet beloven dat producten op alle platforms binnenkort weer op voorraad zullen zijn. En als je uitbreidt naar nieuwe kanalen, moet je centraal inzicht in de voorraad hebben. Zo kun je de toeleveringsketen optimaliseren en hoef je nooit een verkoopkans te missen.

Wat zijn enkel van de valkuilen die verkopers ervaren als ze werken aan een omnichannel strategie?

Sommige verkopers proberen te snel te veel te doen en slaan de belangrijke onderzoeksstap over om te bepalen welke kanalen prioriteit verdienen. Een andere veelvoorkomende valkuil is optimaliseren voor een multi-channel strategie in plaats van een omnichannel ervaring. Omnichannel ervaringen zijn geoptimaliseerd voor het hele traject, terwijl een multi-channel aanpak alleen per kanaal geoptimaliseerd is.

Wat zijn enkele belangrijke statistieken met betrekking tot omnichannel verkoop?

Gebruik verkoopcijfers om te bepalen of je de beste keuzes voor je productaanbod en verkoopkanalen maakt. Kijk ook naar al je marketing- en reclamegegevens om te zien welke boodschappen en welke kanalen het meest aanslaan bij je doelgroep.

Lees meer bronnen