Toolsaver faciliteert zijn B2B- en B2C-ervaringen met BigCommerce

Ontdek hoe flexibel, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het zo hebben gemaakt.

965 Cd 2020 Maart Casestudy Afbeeldingen Toolsaver Laptop Mt@2X

19,9%

toename van bestellingen

23,5%

toename van inkomsten

3%

hogere gem. bestelwaarde

Prestatiestatistieken vergelijken 1 januari 2021 – 31 december 2021 met 1 januari 2022 – 31 december 2022.

Van kleine ijzerwarenwinkel naar eBay naar e-commerce

Toolstop heeft een lange weg afgelegd sinds 1965. In de beginperiode begon Toolstop als een kleine bouwmarkt in Groot-Brittannië, maar na de lancering van zijn eerste e-commercesite in 2007 groeide het bedrijf snel in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Hoewel Toolstop begon op de B2C-markt, had het bedrijf ook veel klanten die zijn producten doorverkochten, om nog maar te zwijgen van de sterke relaties met veel van de belangrijkste leveranciers van elektrisch gereedschap, waaronder Makita, DeWalt en Bosch. Met de groeiende vraag naar groothandel lanceerde Toolstop al snel een nieuw merk, Toolsaver, om zijn B2B-activiteiten te ondersteunen.

Hoewel B2B-bestellingen destijds handmatig via de telefoon of per e-mail werden verwerkt, had Neil Bruce, de e-commercemanager van Toolsaver, een visie voor een unieke B2B-site gebouwd op een geavanceerd platform – en dat is waar BigCommerce tussenkomt.

Sinds de lancering van Toolsaver op BigCommerce – en Toolstop kort daarna – is het familiebedrijf steeds sterker geworden en biedt het de hoogste kwaliteit service aan gereedschapsdealers in het Verenigd Koninkrijk.

UITDAGING


Functionaliteitstekorten met Magento.

Na de lancering van hun B2C-site, Toolstop, eerst op Joomla met de hulp van een ontwikkelaarsbureau, besloten Bruce en zijn team om over te stappen op Magento. Het bouwen was echter niet alleen een extreem lang proces, maar het bedrijf ontdekte ook dat Magento een aantal onnodige complexiteiten en beperkingen in functionaliteit kende. Als gevolg van deze hiaten nam Toolstop een duik in het organische verkeer, het directe verkeer en de omzet nadat ze in 2017 live gingen.

Het is onnodig om te zeggen dat de overstap naar Magento te veel compromissen met zich meebracht, en binnen een paar maanden besloot Toolstop dat het tijd was om op zoek te gaan naar een platform dat beter bij zijn bedrijf paste.

"We wilden meer controle over onze site hebben en onze eigen ontwikkelaars inschakelen, zodat we niet alleen afhankelijk waren van externe bureaus", aldus Bruce.

“Zodra we begonnen met het bouwen van de site, realiseerden we ons dat BigCommerce zo’n eenvoudig platform was om te gebruiken.”

NEIL BRUCE, ECOMMERCE MANAGER, TOOLSAVER

OPLOSSING

Toolsaver vindt openheid met BigCommerce.

Gelukkig waren Bruce en zijn team destijds betrokken bij de e-commercegemeenschap in Schotland en hadden ze met verschillende verkopers gesproken die BigCommerce voor de groothandel gebruikten. Hoewel Toolstop ook Shopify had overwogen, ontdekte het team dat BigCommerce het gebruiksgemak en de B2B-functionaliteit bood die het nodig had om digitaal te gaan met de B2B-kant van zijn bedrijf, Toolsaver. Dus toen hij tijdens Kerstmis 2018 wat tijd over had, bouwde Bruce de Toolsaver-website op BigCommerce, exporteerde Toolstop-producten ernaar en had binnen een paar dagen een website die gemakkelijk transacties kon uitvoeren.

“Zodra we begonnen met het bouwen van de site, realiseerden we ons dat het zo’n eenvoudig platform was om te gebruiken”, aldus Bruce.

Kort nadat het bedrijf de wateren met Toolsaver had getest, besloot het bedrijf uiteindelijk om Toolstop ook op BigCommerce te lanceren.

“Een van de grote factoren was dat BigCommerce zo’n open API-architectuur had. Hierdoor konden we mensen in huis halen die systemen konden ontwikkelen die naadloos zouden integreren met het BigCommerce-platform”, aldus Bruce.

Dankzij de openheid en connectiviteit van het platform kon Toolsaver SKUPAL bouwen, een intern product dat als PIM fungeert, maar ook deals en promoties beheert. Daarnaast lanceerde het bedrijf zijn magazijnbeheersysteem, dat rechtstreeks integreert met het ERP-systeem van BigCommerce en Toolsaver, Sage 200. Wanneer klanten dus bestellingen plaatsen via de Toolstop- of Toolsaver-website, worden die bestellingen ingevoerd in het ERP en naar handscanners op de magazijnvloer gestuurd. Op deze manier kunnen magazijnmedewerkers ervoor zorgen dat elke bestelling nauwkeurig wordt gescand en verzonden, waardoor foutieve picks en retourzendingen worden voorkomen.

Bereik meer klanten met omnichannel-verkoop.

Naast de open API-architectuur van het platform wendde Toolsaver zich ook tot de app-marktplaats van BigCommerce om de juiste tools te vinden om de mogelijkheden van zijn website te versterken. Een van de apps die het meest winstgevend is geweest voor Toolsaver en Toolstop is Feedonomics, een full-service datafeedbeheerplatform.

“Feedonomics is voor ons een geweldig hulpmiddel geweest als het gaat om het doorgeven van productinformatie aan bijvoorbeeld Google Shopping en Facebook”, legt Bruce uit. “Het is veel meer verbonden en verbonden, dus het is een stuk eenvoudiger om de gegevens uit uw handelssite te halen en die gegevens vervolgens te transformeren voor de behoeften die u heeft.”

Bovendien maakt Toolstop, omdat ongeveer een derde van zijn bestellingen via marktplaatsen zoals Amazon of eBay binnenkomt, ook gebruik van Codisto voor omnichannelbeheer. Met de app kan Toolstop niet alleen producten op Amazon en eBay plaatsen en andere prijzen vaststellen dan die op de eigen site, maar Toolstop kan ook elke bestelling op dezelfde manier afhandelen, waar deze ook vandaan komt.

“Zodra een bestelling op een marktplaats is geplaatst, komt die bestelling rechtstreeks terug in de BigCommerce-beheerder. En, zoals ik al eerder zei, alles wat in de BigCommerce-beheerder binnenkomt, wordt automatisch ingevoerd in Sage 200 en het magazijnbeheersysteem”, aldus Bruce. “Het betekent dus dat elke bestelling op precies dezelfde manier wordt beheerd en afgehandeld.”

Uitgelichte toepassingen:

“Feedonomics is voor ons een geweldig hulpmiddel geweest als het gaat om het doorgeven van productinformatie aan bijvoorbeeld Google Shopping en Facebook.”

NEIL BRUCE, ECOMMERCE MANAGER, TOOLSAVER

“Een van de grote factoren was dat BigCommerce zo’n open API-architectuur had. Hierdoor konden we mensen in huis halen die systemen konden ontwikkelen die naadloos zouden integreren met het BigCommerce-platform.”

Neil Bruce E-commercemanager, Toolsaver

965 Cd 2020 Maart Casestudy Afbeeldingen Toolsaver Tablet Mt@2X

Resultaten


Een flexibel platform dat B2C en B2B mogelijk maakt.

Sinds de overstap naar BigCommerce in 2019 hebben Toolsaver en Toolstop alleen maar succes gekend. Nu BigCommerce zowel zijn B2C- als B2B-merken aandrijft, heeft het gereedschapsbedrijf de flexibiliteit gevonden om al zijn bedrijfsactiviteiten onder één dak te beheren.

"De Toolsaver-website genereert nu een omzet van ongeveer £700.000 per maand, en dat is slechts een klein deel van onze B2B-activiteiten", aldus Bruce. “Drie jaar later is er sprake van een behoorlijk gestage groei.”

Als we de prestatiegegevens van 2022 vergelijken met die van 2021, heeft het bedrijf een stijging van 19,9% in bestellingen, een stijging van 23,5% in omzet en een stijging van 3% in AOV ervaren.

VOORUIT KIJKEN

Het opbouwen van een nationale aanwezigheid.

Dus wat is de toekomst voor Toolstop en Toolsaver?

Volgens Bruce en zijn team is het hun belangrijkste doel om de groothandelskant van hun bedrijf te laten groeien.

"Retail maakt nog steeds een groot deel uit van ons bedrijf, maar het is competitiever, moordender, het levert veel minder geld op en het is nu duurder om reclame te maken voor je producten", legt Bruce uit. "We hebben de lokale bouwmarkten bezocht, maar we leveren ook aan grote online retailers, zodat ze de moeite van het verkopen van de producten over kunnen nemen, en we verkopen ze gewoon in de groothandel."

Bij het uitbreiden van hun groothandel wil Toolsaver zich richten op meer nationale handelaars, vooral die met meer dan 50 vestigingen.

"Door in deze nationale bedrijven te stappen, is het een snelle en gemakkelijke manier om het bedrijf te laten groeien, in plaats van te werken met onafhankelijke bedrijven die van mond tot mond kopen", aldus Bruce. "Deze jongens kopen om hun schappen aan te vullen en ze kunnen meer geld uitgeven."

Dus terwijl Toolsaver zich verder ontwikkelt, zal BigCommerce de openheid, connectiviteit en flexibiliteit blijven bieden om het bedrijf te ondersteunen bij zijn nationale inspanningen.

Gepubliceerd: februari 2023

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyMiniatuur casestudy is 1 5x

Industrial Tool Supplies

Lees het verhaal
Read Case StudyCase study thumbnail united aqua group 211025 141129

United Aqua Group

Lees het verhaal