Vind dropshippingleveranciers voor e-commerce

Bekijk onze gratis en volledige directory van dropshippers die rechtstreeks naar jouw klanten verzenden

Article header dashboard abstract product generic

Kies het juiste e-commerceplatform

Ik ben klaar om te starten of ik heb al een eigen e-commercewinkel.
Probeer BigCommerce
Ik heb vragen en wil graag advies van een e-commerce-expert.

Wil je zelf een e-commercebedrijf beginnen zonder zelf een voorraad bij te moeten houden?

Of wil je je bestaande e-commercewinkel uitbreiden met nieuwe producten? Een dropshippingservice vinden om producten te verkopen kan dé manier zijn om dit te doen.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een methode om orders af te handelen waarbij je bedrijf samenwerkt met een leverancier om hun producten in je webshop aan te bieden en te verkopen. Met andere woorden, jij verkoopt hun artikelen en jouw bedrijf hoeft het product niet in voorraad te houden.

Wanneer je een artikel verkoopt, stuurt het dropshippingbedrijf (de leverancier) dat gekochte artikel rechtstreeks aan de klant.

Het product zelf gaat nooit door jouw handen.

Dit online businessmodel klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Niet helemaal.

DE WAARHEID OVER DROPSHIPPING
MEER LEZEN

Met de juiste aanpak kan dropshipping een succesvolle methode zijn om orders af te handelen, ook met trending artikelen van wereldwijde merknamen. Dat betekent dat je de tijd moet nemen om marktonderzoek te doen en de juiste leveranciers te vinden.

Uiteraard zijn lage winstmarges, een zeer concurrerende markt en geen controle over de toeleveringsketen mogelijke obstakels op de weg, maar producten dropshippen met verschillende groothandelaars kan zijn voordelen hebben.

De beste dropshippingleveranciers

De beste dropshippingbedrijven vinden voor je e-commerceplatform vormt een belangrijk onderdeel. Van California tot New York in de Verenigde Staten en van Europa tot China in het buitenland, in contact komen met de juiste dropshippers en voorraadbron is een must om succes te boeken. 

Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel dropshippers zijn kleinere bedrijven en zijn mogelijk moeilijker te vinden. Er zijn ook dropshippingscammers die je proberen op te lichten via een groot voorschot of maandelijkse kosten.

Dat is de reden waarom BigCommerce een directory van dropshippingleveranciers opstelde:

De beste dropshippingleveranciers

Ben je op zoek naar producten van topkwaliteit om naar je klanten te verzenden zonder het product in voorraad te houden? Dan vormt dropshipping een oplossing voor verschillende webshops.

Dit is een lijst van dropshippingbedrijven in willekeurige volgorde.

1. Spocket.

Spocket is een marktplaats voor dropshipping waar detailhandelaren hun webshops kunnen opstarten en opschalen. Sprocket brengt detailhandelaren in contact met duizenden leveranciers in de VS en Europa.

2. AliExpress Dropshipping.

AliExpress is een groothandels- en dropshippingplatform dat dropshippers in contact brengt met leveranciers en producten, waaronder consumentenelektronica en kleding.

3. Modalyst.

Modalyst is een officiële partner van AliExpress Dropshipping en een geautomatiseerde dropshippingapp met trending merknamen.

4. SaleHoo.

SaleHoo is een directory van groothandelaars-leveranciers die dropshippers met leveranciers in contact brengt, ook met leveranciers in een waaier aan verschillende niches. Het is een bekende marktplaats voor dropshipping samen met andere zoals Alibaba.

5. Doba.

Doba is een marktplaats die fabrikanten en leveranciers op één plek samenbrengt. Met Doba struin je door groothandelsproducten in je sector en voeg je deze samen in lijsten op maat.

6. Wholesale2B.

Wholesale2B is een integratiesysteem voor leveranciers waarmee je meer dan een miljoen producten kunt kiezen en verkopen op BigCommerce, Amazon en eBay.

7. Worldwide Brands.

Worldwide Brands is een uitgebreide directory van dropshippers en verdelers in bulk. Ze werken hun lijst voortdurend bij met nieuwe leveranciers en bevestigen dat elke leverancier een goede reputatie geniet en betrouwbaar is.

8. Sunrise Wholesale.

Van woninginrichting tot sieraden en meer, Sunrise Wholesale is een algemene groothandel met meer dan 15.000 producten.

9. MegaGoods.

MegaGoods is een verdeler en dropshipper van groothandelsproducten zoals klokken, keukenartikelen, tv’s en meer.

10. Inventory Source.

Inventory Source is een dropshipnetwerk dat toegang biedt tot meer dan 180 leveranciers en waarmee je je voorraad kunt synchroniseren en automatisch productgegevens kunt uploaden. Of je nu op zoek bent naar artikelen voor dieren op Wholesale Central, huidverzorging en schoonheidsproducten of andere productcategorieën op National Dropshippers, er komt geen eind aan de lijst van dropshippingwinkels

BEKIJK ALLE DROPSHIPPINGAPPS OP BIGCOMMERCE
DROPSHIPPINGAPPS

Hoewel de prijzen, verzendkosten en verzendtijden kunnen variëren, bieden velen van hen een link aan naar Amazon, eBay, BigCommerce of Shopify-winkels. Ze kunnen ook linken naar andere e-commerceplatforms zoals Oberlo, Wix en WooCommerce.

Niet alle bedrijven zijn echter legitiem.

Automatisering van dropshipping

Wil je je dropshipping automatiseren? Dat kan zeker.

Neem nu bijvoorbeeld Spark Shipping. Ze zijn gespecialiseerd in het automatiseren van de koppeling tussen je e-commerceplatform (BigCommerce) en dropshippers.

Als de dropshipper dit ondersteunt, automatiseert Shark Shipping de voorraadhoeveelheden, bestellingen en trackinggegevens tussen BigCommerce en de dropshipper.

Veelgestelde vragen over dropshippingleveranciers

Wat is de toeleveringsketen voor dropshipping?

De toeleveringsketen voor dropshipping is vaak lang en vervelend.

Ten eerste wordt het product geproduceerd op fabrieksniveau — op dat punt is het product het goedkoopst.

Daarna wordt het product opgeslagen door een eerste groothandelaar, die de prijs meestal verhoogt voor hij het beschikbaar stelt voor dropshipping.

Op dit punt wordt het product vaak overgedragen aan een bijkomende groothandelaar, die de prijs nog verder kan opdrijven of kan doen alsof hij het direct van de fabrikant heeft ontvangen.

Het product wordt daarna door jou (de groothandelaar) ingekocht en opgeslagen voor het naar zijn eindbestemming gaat: de eindgebruiker.

Weet dat de levertijd kan variëren, afhankelijk van de dropshippingleverancier. Sommige bedrijven bieden een snelle verzending.

Bestaan er gratis dropshippers?

Ja. Er bestaan verschillende gratis dropshippers in zowel algemene als nichecategorieën.

Hoewel sommige grotere dropshippers jaarlijkse of maandelijkse kosten aanrekenen, vragen de meesten alleen dat je de kosten betaalt van de producten die je naar de klant verzendt.

Sommige kunnen extra verzendingskosten of vergoedingen aanrekenen.

Is dropshipping legaal?

Ja, het is legaal. Het is ook belangrijk om jezelf vertrouwd te maken met namaak en regelgeving in de handelsmerken in je regio. Zo ben je zeker dat jij en je dropshippingleverancier geen grenzen overschrijden, ook niet met verschillende merkproducten.

Meer weergeven
Is dropshipping winstgevend?

Ja, dropshipping kan winstgevend zijn voor handelaars. Dropshipping is een businessmodel met weinig risico's waarmee je producten aan je klanten kunt verkopen zonder enorme bedrijfskosten zoals bij een groothandelaar. Door deze lagere kosten kan het eenvoudiger zijn om met dropshipping veel sneller winstgevend te worden dan met andere businessmodellen.

Kan ik dropshippingbedrijven betalen met een creditcard?

Ja. Leveranciers kunnen zelfs eisen dat je in het begin met een creditcard betaalt.

Kan ik dropshippen op Amazon?

Ja, je kunt dropshippen op Amazon. Je bedrijf moet echter het dropshippingbeleid van Amazon volgen. Dit houdt het volgende in: jij moet op papier de verkoper van je producten te zijn, je moet jezelf kenbaar maken als de verkoper van je producten op alle pakbonnen, facturen en externe verpakking. Je bent ook verantwoordelijk voor de aanvaarding en verwerking van retourzendingen van je producten door klanten.

Een alternatief voor het gebruik van een dropshippingleverancier is het Fulfillment by Amazon (FBA) programma.

Kan ik dropshippen op eBay?

Ja, je kunt ook dropshippen op eBay. Het is er echter zeer competitief en het is moeilijk om veel winst te maken.

Lees meer bronnen