MACH-architectuur voor e-commerce: meer flexibiliteit en schaalbaarheid

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/2ML6qeLYHe6g6QCKOnqQg9/0d74068ec97ac288a1c15d9d98466e9d/seo-article-header-illustration-enterprise-01-1.png

Abonnementen voor elke groeifase. Ontdek BigCommerce-abonnementen en prijzen.

De verwachtingen van de klant blijven evolueren. Voor e-commercebedrijven betekent dit een uniforme ervaring bieden via alle kanalen. Productpagina's moeten goed werken, sites moeten snel laden en navigatie moet intuïtief zijn.

Dit vereist een flexibele en kneedbare front-end en back-end die snel kan reageren op veranderende behoeften.

Decennia lang verliep de gemeenschappelijke benadering van e-commerce via een monolietbenadering. Met die digitale transformatie verandert er echter een verschuiving naar een MACH-architectuur (acroniem voor Microservices, API-first, Cloud-native SaaS, Headless) die het mogelijk maakt e-commercesites modulair, flexibeler, schaalbaarder en toekomstbestendiger te maken.

In een onderzoek toonde 79 procent van de IT-leiders interesse in het toepassen van meer MACH-principes op hun stack. De kans is groot dat dit aantal de komende jaren zal toenemen.

Waarom monolithische technologie niet even flexibel is als MACH

Monolithische technologie was de standaard voor de begindagen van e-commerce en is een blijvende benadering geweest.

In een monolithische opstelling zijn de front-endervaringen — of digitale storefront — die klanten zien en waarmee ze communiceren, evenals de back-end — of serverzijde — die bepaalt hoe de site functioneert, samen verpakt als een alles-in-één-oplossing.

Zo'n monolithische opstelling is ideaal voor eenvoudige, ongecompliceerde benaderingen met beperkte functionaliteit of klantbetrokkenheid. Het werkt echter niet voor complexere e-commerceplatforms.

Met meerdere websites, grensoverschrijdend verkopen of benaderingen die gebruikmaken van sociale contactpunten werkt een monolithische opstelling niet altijd.

Overzicht van de MACH-architectuur-functies

MACH is ontworpen om de best-of-breed-benadering van bedrijfs-IT te zijn. Het rekent af met de oude, eenduidige kijk op IT en omarmt het idee van een superieure gebruikerservaring en het toekomstbestendig maken van technologie.

Microservices.

Microservices zijn, nou ja, kleine services, maar dan specifiek kleine services die samenkomen om een applicatie te bouwen. Ze worden vervolgens samen ingezet om de applicatie te starten.

Voordelen.

Microservices bieden meer flexibiliteit en zijn eenvoudiger op te schalen. Code kan worden hergebruikt en de ontwikkelingscyclus wordt verkort.

Nadelen.

Ze zijn complex en vereisen een volwassen IT-ecosysteem om effectief te kunnen worden gebruikt.

API-first.

Zoals de naam al zegt, geeft een API-first benadering prioriteit aan interfaces voor applicatieprogrammering boven andere componenten. Hierdoor kunnen platforms met elkaar communiceren.

Voordelen.

Prioriteit geven aan API's betekent dat applicaties vrij met elkaar werken en data en functionaliteit worden gedeeld. Het creëert ook een gemeenschappelijke gebruikersinterface voor klanten, waardoor de complexiteit van het platform wordt verminderd.

Nadelen.

API-integraties vereisen een aanzienlijke planning vooraf en passen niet altijd gemakkelijk in een bestaande technologiestack. Ze vereisen ook regelmatige controle en onderhoud om ervoor te zorgen dat alle systemen naar behoren werken.

Cloud-native SaaS.

Cloud-native systemen zijn speciaal ontworpen om in de cloud te bestaan. Ze zijn doorgaans gebouwd met behulp van microservices en zijn doorgaans zeer veerkrachtig en gemakkelijker te schalen. SaaS-platforms helpen organisaties flexibeler te zijn en snel te schakelen om aan veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen.

Voordelen.

Ze zijn ideaal voor het snel inzetten van de tools en middelen om onvoorziene uitdagingen het hoofd te bieden. Innovatie vindt plaats in de cloud en SaaS-platforms zijn doorgaans de drijvende kracht erachter.

Nadelen.

De kosten kunnen aanzienlijk zijn en integraties kunnen tijdrovend zijn.

Headless.

Headless-architectuur ontkoppelt de front-end gebruikersinterface van een handelsplatform van de back-end, waardoor een technologiestructuur zonder één enkel framework mogelijk wordt. Hier biedt de back-end een API die inhoud levert aan de front-end.

Voordelen.

Headless commerce is ideaal voor omnichannel-benaderingen en is indien nodig gemakkelijker op te schalen. De flexibiliteit en snelle implementatie maakt het ideaal voor e-commercesites die regelmatig nieuwe functies willen implementeren.

Nadelen.

Een headless-benadering kan zeer complex en arbeidsintensief zijn. Extra ontwikkeltijd betekent ook extra kosten.

Headless commerce

BigCommerce is gemaakt voor snelheid en flexibiliteit en beschikt over de meeste headless-integraties.

Meer info

MACH-architectuur gebruiken om onlinewinkels te verbeteren

E-commercetechnologie evolueert sneller dan ooit tevoren omdat nieuwe benaderingen en platforms betere klantervaringen bieden. Het is aan jou om de markt bij te houden, wat betekent dat je een IT-architectuur moet hebben die alles kan.

Composable.

Composable verwijst naar een ontwikkelingsbenadering waarbij de beste e-commercecomponenten worden geselecteerd en deze in één enkele applicatie worden "samengesteld".

Dit is gebaseerd op microservices en combineert het beste van alle systemen tot één systeem dat is ontworpen om aan een specifieke zakelijke behoefte te voldoen. Van pagina-UI tot betalingen, krijgt dit het beste van het beste op alle niveaus.

Klantgerichte benadering.

Het headless-aspect van MACH betekent dat e-commercewinkels via verschillende kanalen kunnen worden opgezet om klanten te ontmoeten waar ze zijn, in plaats van klanten naar hen toe te laten komen. Deze omnichannel-benadering is een verwachting van moderne e-commerceklanten.

Snelle prestaties met minder risico.

Niet-verbonden systemen kunnen worden verbonden via API's, waardoor er minder tijd nodig is om integraties uit te voeren en op de markt te komen. Upgrades kunnen in silo's worden ontwikkeld en vrijgegeven, zodat ze minder risico voor andere componenten hebben.

Snellere time-to-market.

MACH is gebaseerd op agile ontwikkeling, wat betekent dat het minder tijd kost om minimaal levensvatbare producten te maken en systemen op de markt te brengen. Monolithische architectuur is gebonden aan verouderde systemen die omslachtig en moeilijk te innoveren zijn.

Best-of-breed toolset.

Legacy-systemen zijn onlosmakelijk verbonden aan hun eigen ecosystemen. De MACH-benadering vermijdt dit door de beste functionaliteit in zijn soort te ondersteunen, waardoor ontwikkelaars de vrijheid hebben om de beste tools te selecteren voor hun specifieke behoeften.

Automatische upgrades.

Microservices en API's kunnen automatisch worden gepatcht zonder dat dit gevolgen heeft voor niet-gerelateerde systemen, waardoor platforms veilig en up-to-date blijven.

Naadloze aanpassingen en innovatie.

De flexibiliteit die MACH biedt, betekent een grotere capaciteit om systemen te maken die aan specifieke behoeften voldoen. Een omnichannel e-commerceplatform nodig dat grensoverschrijdend verkoopt en vanuit meerdere locaties verzendt? Een MACH-aanpak is ideaal om complexe problemen aan te pakken.

Monoliet versus MACH

Er zijn zeker use-cases waarbij monolithisch een voorkeursbenadering kan zijn. De meeste kleinere e-commerceplatforms met minder systemen en minder complexiteit en behoefte aan schaalbaarheid kunnen hiervan profiteren. MACH wordt echter de betere optie naarmate er meer functies worden toegevoegd.

Tight versus loose coupling.

Coupling verwijst naar hoe verbonden softwareservices zijn. Bij "tight coupling" worden middelen gebouwd om een specifiek doel te vervullen. Ze zijn gebonden aan een specifiek doel en aan niets anders. Bij "loose coupling" worden componenten losgemaakt en kunnen ze opnieuw worden gebruikt voor andere behoeften.

Dit vermindert de afhankelijkheid die systemen van elkaar hebben en vermindert de impact van iets wat op een specifiek platform gebeurt.

Niet-gedistribueerde systemen versus microservices.

Gedistribueerde systemen, zoals systemen die microservices gebruiken, zijn betrouwbaarder en hebben extra ingebouwde redundanties. Terwijl niet-gedistribueerde systemen zich op één plek bevinden, zijn gedistribueerde systemen verspreid en hebben ze minder kans om te worden beïnvloed door een systeemstoring.

Gecentraliseerde oplossingen vs. API-netwerken.

Bij een gecentraliseerde benadering van API's worden gegevens op een centrale locatie opgeslagen, die vervolgens rechtstreeks naar API's worden gedistribueerd. API-netwerken zijn gedecentraliseerd en gebruiken een gateway om verzoeken van andere API's af te handelen.

Migreren naar een MACH-architectuur

Er zijn twee benaderingen om van monolithisch naar MACH te gaan: migratie en replatforming. Hoewel het eindresultaat hetzelfde is, is het proces heel anders.

Migratie betreft een gefaseerde aanpak waarbij het e-commerceplatform systematisch wordt geüpgraded. Doorgaans zijn de front-end en back-end ontkoppeld om elk autonomie te geven, waarbij de front-end is geconfigureerd voor composable commerce. Andere systemen worden dan stapsgewijs geüpgraded in plaats van allemaal tegelijk.

Replatforming doet dit allemaal tegelijk. Er wordt naast de bestaande een geheel nieuwe tech-stack ontwikkeld voordat de gegevens naar de nieuwe storefront worden overgebracht. Vandaaruit wordt het bestaande platform in één keer volledig vervangen.

E-commerceverkopen verhogen

Ontdek onze verzameling gratis bronnen die zijn ontworpen om te helpen slimmer te schalen en online groei te versnellen van $ 1 miljoen naar $ 100 miljoen.

Download nu

Het laatste woord

Er zijn goede redenen waarom MACH-architectuur snel de voorkeur aan het worden is van moderne e-commerceplatforms. De mogelijkheid om functionaliteit toe te voegen, te schalen en een winkel toekomstbestendig te maken, maakt MACH de betere optie voor e-commerceplatforms die voorop willen blijven lopen in de technologierace.

Veelgestelde vragen over MACH-architectuur

Lees meer bronnen