La Perla maakt een einde aan one-size-fits-all e-commerce met BigCommerce

Bekijk hoe personaliseerbaar, kosteneffectief en betrouwbaar
BigCommerce is en waarom we het zo hebben ontworpen.

Productrondleiding bekijken
Case study device laptop merchant
25%

van de totale omzet in de periode

3.38%

hoger conversiepercentage

30%

hogere AOV

Impact voor gebruikers die doorklikten van XGen Ai en converteerden in de periode van 1 mei tot 13 juni (100% verkeer, PDP in A/B-test) in alle actieve gebieden.

De tijdloze kunst van La Perla.

Het begon allemaal in 1954, in een kleine werkplaats in Bologna, de Italiaanse stad die van oudsher bekendstaat om haar zijde- en textielproductie. Ada Masotti startte het bedrijf dat uiteindelijk een iconisch lingeriemerk werd. Met haar talent als korsetmaker maakte ze kunstwerken die de vrouwelijke vormen benadrukken. 

In de decennia daarna is La Perla uitgegroeid tot een bron van vrouwelijke inspiratie en innovatie, gedragen door beroemdheden, influencers en stijliconen. Het Italiaanse merk, inmiddels wereldwijd leider in de luxe mode- en lingeriemarkt, viert binnenkort zijn 70e verjaardag en blijft zich ontwikkelen om maximaal relevant te blijven.

UITDAGING

Een concurrerende markt op de rand van transformatie.

La Perla zag al snel in welke kansen e-commerce biedt, net als tal van andere spelers. De markt voor luxegoederen blijkt enorm veerkrachtig en groeit dankzij online shopping over kanalen en grenzen heen, en bouwt daarbij een sterke band op met de jongere generaties.

Patrick Lallemand, Global Digital Director bij La Perla, vertelt: "De sector is echt aan het veranderen en het aandeel online wordt steeds groter. Steeds meer merken in het luxesegment nemen het initiatief om hun bedrijf te laten groeien via hun eigen merkwebsite. Het is dus belangrijk om te beschikken over een robuuste oplossing die de groei ondersteunt."


"Steeds meer merken in het luxesegment nemen het initiatief om hun bedrijf te laten groeien via hun eigen merkwebsite. Het is dus belangrijk om te beschikken over een robuuste oplossing die de groei ondersteunt."

Patrick Lallemand Global Digital Director, La Perla

OPLOSSING

Het robuuste, flexibele, API-first platform van BigCommerce.

In de afgelopen vier jaar vertrouwde La Perla op BigCommerce voor hun ambitieuze roadmap, die draaide om bedrijfsgroei en aanpassen aan de veranderingen in de markt. "Ik heb eerder met andere platforms gewerkt", vertelt Lee Longhurst, Head of Commerce Development bij La Perla. "Ze zijn altijd bezig om brandjes te blussen of zitten met storingen in het weekend. Met BigCommerce hebben we die problemen niet. Het platform is altijd beschikbaar. En daardoor kunnen wij ons richten op de klantervaring en op ontwikkeling, op experimenteren met toegevoegde waarde. We hoeven niet onophoudelijk te werken alleen maar om te zorgen dat het licht blijft branden."

Bovendien kan La Perla door de transparantie en toegankelijkheid van de code-stack en API's onafhankelijk werken en de time-to-market verkorten. Hun interne ontwikkelingsteam heeft een semi-headless omgeving gebouwd met een BigCommerce-storefront aan de voorzijde, met één eigen thema voor 14 winkels.

Nieuwe marktkansen vinden over de hele wereld.

Toen La Perla aan de slag ging met BigCommerce, verzond het bedrijf naar zo'n 40 landen over de hele wereld, met name de VS en Europa. Maar het merk zag al snel dat het platform meer potentie had.

"Met BigCommerce konden we op organische wijze ontdekken waar de vraag was", vertelt Kasia Buttery, Head of Global Online Customer Experience bij La Perla. "Voordat we ons gaan bezighouden met grote marketingpitches, kunnen we zien waar onze potentiële klanten zich bevinden. Als we kansen zien, bouwen we daarop verder. Die aanpak volgden we ook voor Australië en Zuid-Korea. We zetten die landen op onze internationale site en toen we zagen welke kansen ze boden, kopieerden we de winkels. Dat is heel makkelijk en snel te doen. Daarna zorgden we dat ze aansloten bij de specifieke vereisten voor die markt, op het gebied van taal en seizoensgebondenheid."

Lokalisatie is cruciaal voor La Perla, en dankzij de flexibiliteit van BigCommerce kunnen ze intern A/B-tests uitvoeren. Zoals het gebruik van een komma in plaats van een punt voor decimalen in bedragen. Op basis van de resultaten kunnen ze snel de voorkeursopties implementeren.

Technologische trends die de ervaring transformeren.

La Perla doet er alles aan om klanten een vernieuwende ervaring te bieden. "Via de klantervaring kunnen we ons merk veranderen van gewoon een mooi product in een emotie - of zelfs een relatie", vertelt Patrick Lallemand. "Het platform van BigCommerce helpt ons daarbij via de integratie en ontwikkeling van functies waaraan onze klanten waarde hechten. We zijn voortdurend bezig die functies te testen en te verbeteren."

Een goed voorbeeld daarvan is de manier waarop het merk XGen Ai gebruikt om productaanbevelingen te optimaliseren. "Wat ik echt geweldig vind, is dat het zo eenvoudig is voor ons om de code op het platform te krijgen", vertelt Kasia Buttery. "Deze tool biedt productaanbevelingen op belangrijke punten zoals onze homepage of productpagina's, afhankelijk van het gebruikersgedrag op de site. Je krijgt niet alleen te zien wat we willen dat je ziet, maar de pagina's worden ook echt aangepast aan wat relevant is voor jou."

En dit innovatieve gebruik van AI-technologie om een naadloze online journey te bieden, levert nu al indrukwekkende resultaten op.

Tech-stack:

 • Shogun Page Builder wordt gebruikt als primaire CMS, aangevuld met HTML en eigen paginasjablonen in Stencil/Handlebars en Javascript/React voor interactieve functies

 • BigCommerce storefront API's/GraphQL worden gebruikt als basis voor een productschakelaar en om de illusie van kleuropties te creëren op een PDP

 • Attraqt/Fredhopper voor PLP-merchandising, inline contentspots en zoekopdrachten

 • DotDigital eCRM voor aanmeldformulieren voor e-mail

 • XGen Ai voor productaanbevelingen

 • Global E-mutatieobservers worden gebruikt om de juiste prijzen weer te geven wanneer dynamische prijzen in meerdere valuta's vereist zijn

 • Global E wordt gebruikt in plaats van BigCommerce voor het afrekenen voor alle nationale en internationale bestellingen — La Perla accepteert meer dan 40 betaalmethoden in 93 landen

 • BigCommerce-winkelbeheer wordt gebruikt als PIM en om een reeks geautomatiseerde tools en eigen applicaties te ontwikkelen op PHP/MySQL om feeds en productsynchronisatie te verzorgen voor de 14 winkels

 • ERP en OMS draaien op bestaande systemen met AS400 en Oracle. La Perla heeft de beheer-API's van BigCommerce gebruikt om eigen connectors te ontwikkelen waarmee prijzen en voorraad worden bijgewerkt, bestellingen worden opgehaald en gegevens worden doorgestuurd naar het pickingsysteem

 • Microsoft Azure DevOps voor CI/CD om BigCommerce-thema-updates te ontwikkelen en uit te brengen voor alle winkels met aanvullend gebruik van Azure voor API-beheer en hosting van tools en apps  "Met BigCommerce konden we op organische wijze ontdekken waar de vraag lag. Voordat we ons gaan bezighouden met grote marketingpitches, kunnen we zien waar onze potentiële klanten zich bevinden. Als we kansen zien, bouwen we daar op verder."

  Kasia Buttery Head of Global Online Customer Experience, La Perla

  "Via de klantervaring kunnen we ons merk veranderen van gewoon een mooi product in een emotie - of zelfs een relatie", vertelt Patrick Lallemand. "Het platform van BigCommerce helpt ons daarbij via de integratie en ontwikkeling van functies waaraan onze klanten waarde hechten. We zijn voortdurend bezig die functies te testen en te verbeteren."

  Patrick Lallemand Global Digital Director, La Perla
  Case study device tablet merchant

  RESULTATEN

  Ervaringen op maat verhogen de betrokkenheid en conversies.

  Sinds 2021 is La Perla actief in meer dan 100 landen en verzendt het bedrijf naar 125 landen. Ze hebben gezien wat de positieve impact is van innovatieve, externe oplossingen die eenvoudig kunnen worden gecombineerd met BigCommerce. Het bedrijf vergeleek gebruikers die van een met XGen Ai gegenereerde PDP doorklikten en converteerden met al het verkeer op alle markten in de periode van 1 mei tot 13 juni 2023, en zag dat deze gebruikers 25% van de totale omzet in deze periode genereerden, met een 30% hogere gemiddelde bestelwaarde (AOV) en een 3,38% hogere conversie dan andere gebruikers.

  We hebben veel succes met 14 afzonderlijke winkels en op dit moment is het voor ons heel eenvoudig om een nieuwe winkel toe te voegen. Zuid-Korea en Australië waren binnen twee weken in de lucht."

  Lee Longhurst Head of Ecommerce, La Perla

  VOORUIT KIJKEN

  Een toekomst die zich laat vormen.

  Lee Longhurst vertelt: "Ik begon BigCommerce te gebruiken toen het nog in handen was van twee gasten uit Australië, Eddie en Mitch. Inmiddels is het platform in alle opzichten gegroeid. Het is niet meer het systeem dat het was in 2009. Het is volwassen geworden en is geschikt voor zakelijk gebruik. Het is een robuust, stabiel, uitbreidbaar, modulair platform."

  BigCommerce is een oplossing geworden die voldoet aan de complexe behoeften van grote merken en die behoeften zelfs overstijgt, met een waardevolle balans tussen robuustheid en flexibiliteit.

  De mogelijkheid van het platform om te evolueren viel ook in de smaak bij La Perla. "Ik ben heel benieuwd hoe BigCommerce zich ontwikkelt op het gebied van multi-storefront en multi-geografie", vertelt Longhurst. "We hebben veel succes met 14 afzonderlijke winkels en op dit moment is het voor ons heel eenvoudig om een nieuwe winkel toe te voegen. Zuid-Korea en Australië waren binnen twee weken in de lucht. Maar we kunnen zoveel meer doen met één catalogus in één winkel, in één storefront, en misschien zelfs sneller groeien in markten waar we SEO willen verbeteren."

  La Perla stapt over op een meer modulaire aanpak — een oplossing waarmee Patrick, Kasia en Lee hoogwaardige ervaringen kunnen ontwikkelen voor hun klanten over de hele wereld. Patrick Lallemand besluit: "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de klantervaring te verbeteren. In de toekomst willen we meer synergie creëren tussen hypermoderne fysieke winkels, online kanalen en gedematerialiseerde producten."

  Gepubliceerd: oktober 2023

  "BigCommerce is volwassen geworden en is geschikt voor enterprise-gebruik.Het is een robuust, stabiel, uitbreidbaar, modulair platform."

  Lee Longhurst Head of Ecommerce Development, La Perla

  Meer succesverhalen

  You'll be redirected in just a moment.