Het juiste web framework voor je e-commerce site kiezen

De belangrijkste kenmerken en de onmisbare functies voor elke succesvolle webshop

Collage person device phone multi channel product gradient twilight generic

Kies het juiste e-commerceplatform

Ik ben klaar om te starten of ik heb al een eigen e-commercewinkel.
Probeer BigCommerce
Ik heb vragen en wil graag advies van een e-commerce-expert.

Tot 2023 loopt de hoeveelheid e-commerce verkopen wereldwijd naar verwachting op tot 6,5 biljoen dollar.

Ecommerce frameworks Statista graph

De kans is groot dat je volledig gewend bent aan online shoppen. Maar als je je voor het eerst begeeft in de e-commerce wereld, dan kan het behoorlijk intimiderend lijken. 

Hoe bepaal je welk framework jij nodig hebt voor jouw e-commerce site? Wat is het verschil tussen open source frameworks en SaaS frameworks? En hoe zit het met headless commerce? 

Er is geen enkele oplossing die voor elk bedrijf werkt. Daarom is het belangrijk dat je eerst identificeert wat jouw bedrijf nodig heeft. Pas daarna kan je bepalen welk framework ervoor zorgt dat jouw bedrijf online betalingen goed kan verwerken, dat klantervaringen geoptimaliseerd kunnen worden en dat de privacy van je klanten wordt gewaarborgd.  Laten we eens kijken welke e-commerce framework er eigenlijk zijn en welk framework voor jou het beste werkt.

Wat is een web framework voor e-commerce?

Een e-commerce framework is een type software dat je gebruikt om jouw e-commerce winkel op te bouwen. Zo gebruikt e-commerce software Magento bijvoorbeeld een open source framework, terwijl BigCommerce werkt met SaaS. Beiden ondersteunen ze ook een headless framework.

De verschillende soorten web frameworks voor online verkoopsites

Wanneer je wil werken met een e-commerce framework, heb je de keuze uit drie soorten web frameworks. Ze werken alle drie net een beetje anders en hebben alle drie hun eigen voor- en nadelen. We hebben het hier over de volgende frameworks: 

 • SaaS
 • Open source. 
 • Headless commerce

1. SaaS e-commerce framework.

SaaS staat voor “software as a service”. Gebruikers van SaaS kopen geen software, maar abonneren zich erop. De leverancier zorgt er vervolgens voor dat de software gehost, beheerd en verbeterd wordt. SaaS platforms zijn over het algemeen voorzien van out-of-the-box functionaliteiten. Hoewel je het platform niet enorm kunt personaliseren, zijn de SaaS-platforms van tegenwoordig steeds flexibeler dankzij API’s en kant-en-klare integraties.

Voordelen: 

 • De leverancier kan constant nieuwe upgrades doorvoeren, omdat leveranciers hun software altijd blijven verbeteren. 
 • De totale kosten zijn vaak veel lager dan bij open source of headless commerce frameworks. 
 • SaaS zorgt ervoor dat je de markt snel kunt betreden. 
 • Veiligheid en onderhoud zijn inbegrepen in je kosten. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over hosting.

Nadelen: 

 • Je kunt het platform minder personaliseren dan bij open source of headless frameworks.

2. Open source e-commerce framework.

Open source software is software waarbij gebruikers in hun eigen software-omgeving toegang hebben tot de source code en deze ook kunnen veranderen. Meestal – maar niet altijd – is de code geschreven in PHP, een programmeertaal. Open source e-commerce platforms bieden je de mogelijkheid om vrijwel alles te personaliseren en aan te passen, maar hier betaal je ook voor. 

Om te werken met open source heb je developers nodig die niet alleen de aanpassingen die jij in gedachten hebben kunnen doorvoeren, maar die de code ook kunnen beheren. Hoe meer je aanpast, hoe groter het risico op onbedoelde gevolgen. Je moet bovendien zorgen voor goede cyberbeveiliging om je bedrijf en je klanten te beschermen.

Voordelen: 

 • Op het gebied van personalisatie is vrijwel alles mogelijk. 
 • Samenwerken met betrokken developers.

Nadelen: 

 • Je bent verantwoordelijk voor het installeren van software-updates en beveiligingspatches. 
 • Je kunt veel naar eigen hand zetten, maar dat betekent ook dat de software complexer is. Je bent afhankelijker van developers; niet alleen wat betreft de implementatie, maar wat betreft het volledige succes van je bedrijf. 
 • De totale gebruikskosten zijn hoog als je alle externe kosten meerekent. (Geen enkele vorm van software is daadwerkelijk “gratis”.)

3. Headless e-commerce framework.

Headline commerce ontkoppelt de back- en frontends, waardoor verkopers hun eigen frontend kunnen creëren. Dit houdt in dat ze een andere klantervaring kunnen bieden doordat ze kunnen kiezen voor een configureerbare architectuuraanpak. Dit geeft jou de mogelijkheid om te werken vanuit een multi-vendor aanpak, waarbij je de ene partij inschakelt voor je backendoplossingen terwijl een andere partij je helpt met de frontend.

Door front- en backend van elkaar te ontkoppelen, kan je blijven concurreren met grote bedrijven. Met deze aanpak heb jij namelijk veel meer vrijheid en controle. Je kunt ook elementen ontwikkelen waardoor front- en backend onafhankelijk van elkaar kunt aangepast kunnen worden.

Voordelen: 

 • Je hebt de flexibiliteit om te kiezen voor een frontend van jouw voorkeur, variërend van digitale platforms voor klantervaringen tot PWA’s en nog veel meer. 
 • Je kunt je backend gebruiken voor het aandrijven van diverse frontends voor een multi-site ervaring. 
 • Als je front- en backend ontkoppeld zijn, kan je bij één van de twee developmentwerkzaamheden uitvoeren zonder dat de ander daar last van ondervindt.

Nadelen: 

 • De kosten kunnen hoog zijn, omdat je betaalt voor zowel je backend, je frontend en je development. 
 • Architecturen kunnen complex zijn en vereisen developmentexpertise.

Belangrijkste kenmerken die je e-commerce framework zou moeten hebben:

Verschillende soorten online bedrijven hebben andere soorten frameworks nodig, want de frameworks moeten zich aanpassen aan de klanten of industrie van dat specifieke bedrijf. Maar er zijn altijd een aantal zaken waar je goed op moet letten.

1. Flexibel productbeheer.

Je producten zijn – uiteraard – het belangrijkste in jouw bedrijf. En dus wil je zeker weten dat je voorraadbeheer, van het toevoegen van producten tot het aanpassen van productinformatie en het bijhouden van je voorraad, heel makkelijk is. 

Van SKU’s en variaties (maat, kleur, hoeveelheid) tot productnamen en afbeeldingen… sommige e-commerce frameworks geven je de mogelijkheid om een algemeen overzicht te krijgen én in de details te duiken zonder dat je heel veel technische kennis nodig hebt.  

Je wil er natuurlijk ook voor zorgen dat jouw platform het aantal SKU’s dat jij hebt aankan en dat het aantal varianten per product goed tot zijn recht komt in jouw online shop. 

Als je werkt met een omnichannel strategie, is het goed om te controleren of het linken van jouw voorraad aan online marktplaatsen zoals Amazon en advertentiekanalen zoals Google, social media en point of sale (POS) goed ondersteund wordt door het framework, zodat je kunt werken met een gecentraliseerde management hub.

2. Compatibiliteit met mobiele apparaten.

Online shoppers maken gebruik van mobiele apparaten om online shops te bekijken en zelfs aankopen te doen. Daarom moet jouw e-commerce framework een goede shopervaring bieden op verschillende apparaten. De verwachting was dat mobiele verkopen in 2020 goed zouden zijn voor 314 miljard dollar – 44% van alle e-commerce verkopen. Als jij geen prettige shopervaring biedt op een mobiel apparaat, kan dat je groei enorm belemmeren. 

Kies voor een framework waarbij je een eenvoudige en gebruiksvriendelijke checkout kunt creëren op mobiele apparaten. Denk aan minder velden, grotere knoppen en de integratie van populaire mobiele betaalmethoden, zoals Apple Pay, Google Pay, PayPal, Amazon Pay en nog meer.

3. Beveiliging voor online verkopen.

In het eerste half jaar van 2019 werden er op het dark web minstens 23 miljoen gestolen CreditCards aangeboden. Online winkels waren een aantrekkelijk doelwit voor hackers en sinds de pandemie ervoor heeft gezorgd dat meer mensen online gingen shoppen, is dat alleen doelwit alleen maar groter geworden. 

Jij bent verantwoordelijk voor het beheren van klantinformatie. Voor de levensvatbaarheid van je bedrijf en voor je merkreputatie is het van belang dat je een datalek voorkomt. Onderzoek van het KPMG toont aan dat 30% van de klanten na een datalek tijdelijk zou stoppen met kopen bij dat bedrijf. 

Sommige frameworks, zoals SaaS en headless commerce met SaaS backend, bieden een bepaalde mate van beveiliging, terwijl je bij open source oplossingen, zoals Magento, zelf voor je beveiliging moet zorgen. Dat kan betekenen dat je je eigen service moet beveiligen door middel van beheerde beveiliging of door tijdig beveiligingspatches van de aanbieders te installeren. 

 • PCI-DSS compliance. Dit is een wereldwijd erkende standaard om veilig betalen te verwerken. Bedrijven moeten strenge testen doorstaan om deze status te krijgen. 
 • SSL/HTTPS support. Een SSL-certificaat is een ‘must’ om gevoelige data die een koper tijdens het betalingsproces achterlaat te versleutelen. 
 • Anti-fraude- en databeveiligingstools. Zorg ervoor dat jij verdachte gebruikersactiviteiten opmerkt en dat je mogelijk frauduleuze transacties en hackpogingen kunt voorkomen door deze pogingen met een systeemeigen of een geïntegreerd systeem van derden te herkennen.

4. Functies voor SEO.

Er zijn diverse functionaliteiten binnen je e-commerce framework die SEO-mogelijkheden moeten ondersteunen, inclusief het kunnen aanpassen van je URL’s, title tags, header tags en metadata. Search engine optimization (SEO) is een krachtige tool om je bedrijf te laten groeien – maar het ene platform is hier geschikter voor dan het andere. Bij SaaS platforms die je minder naar je eigen hand kunt zetten is de mogelijkheid om SEO te optimaliseren minder. (BigCommerce biedt zeer krachtige SEO-functionaliteiten).

5. Uitbreidingsmogelijkheden van plug-ins en integraties.

Elk e-commerce platform bied je out-of-the-box functionaliteiten, thema’s en/of templates, maar je hebt ook andere functionaliteiten nodig – zeker wanneer je ontdekt wat jouw klanten nu eigenlijk écht willen. Ontdek welke functies of functionaliteiten jij nodig hebt die niet bij het platform inbegrepen zitten. 

De toekomst van e-commerce is overal en daarom zullen de meest succesvolle winkeleigenaren ook vooral online verkopen. Wanneer je je gaat verdiepen in een e-commerce platform, is het belangrijk om te weten hoe moeilijk of makkelijk het is om social commerce te integreren en om te verkopen op bijvoorbeeld Amazon of eBay.

Heb je ook een fysieke winkel? Dan kan je de data van je kassasysteem en je online winkel integreren in één systeem om zo in real time een holistisch beeld van het gedrag van je klanten en je voorraad te krijgen.

Top 10 beste e-commerce frameworks

Er zijn tegenwoordig een heleboel e-commerce frameworks beschikbaar, maar welk framework geschikt is voor jou, hangt af van je bedrijfsmodel, het product dat je verkoopt, de mate waarin je wil groeien en de mogelijkheden binnen je team. Laten we kijken naar de 10 meest populaire frameworks en hun voor- en nadelen.

1. BigCommerce e-commerce framework.

BigCommerce is een SaaS platform met zeer flexibele API’s en een sterk headless commerce aanbod. Het platform biedt de mogelijkheid tot uitbreiding en kan verbonden worden met andere omgevingen. 

BigCommerce bevindt zich in het meer flexibele spectrum van de SaaS-producten, maar het vereist wel een hogere leercurve dan een aantal alternatieven. Aan de andere kant biedt het platform wel 24/7 wereldwijde ondersteuning en zijn er duizenden partners die je kunnen helpen om je platform op te zetten en je shop te beheren indien gewenst.

2. Shopify e-commerce framework.

Shopify is gehoste e-commerce software en is wat betreft techniek een laagdrempelig framework om een online winkel met basisfunctionaliteiten te bouwen. Het opzetten en beheren van je winkel zijn hierdoor erg makkelijk. Er zijn enkele niet-systeemeigen tools waarvoor je een los abonnement voor moet afsluiten. Integraties met meer dan 4100 apps die je functionaliteiten verbeteren – zoals Google Analytics en Smile.io – kunnen met één klik geactiveerd worden.

3. Magento e-commerce framework.

Magento is open source software dat lokaal geïmplementeerd kan worden op je eigen service of in de cloud (PaaS). Magento is geschreven in programmeertaal, is zeer flexibel en kan makkelijk uitgebreid worden – mits je de weg weet in de wereld van open source PHP-development. Magento is nu ook onderdeel van de Adobe Experience Cloud, waardoor het zeer goed samenwerkt met Adobe producten zoals Analytics, een klantgegevensplatform, en meer. 

Magento beschikt over een grote community developers. Toch zijn veel bedrijven afgestapt van Magento, omdat je erg afhankelijk bent van de developers om je winkel te starten, te beheren en te updaten. Een basiswinkel in Magento Open Source met een template zonder uitbreidingen kost 20.000 tot 45.000 dollar, afhankelijk van de complexiteit. Omdat je bovendien beschikt over je eigen instance van de software moet je zelf je updates en beveiligingspatches beheren en uitvoeren.

4. Volusion e-commerce framework.

Volusion was ooit één van de eerste goede kandidaten binnen de SaaS e-commerce. Het bestaat al sinds begin 20ste eeuw en hun winkelwagenoplossingen bieden een mix van pure commerce en SEO-/marketingtools om je bedrijf op te zetten en te laten groeien. In juli 2020 vroeg Volusion faillissement aan, maar volgens een blogpost op de website van Volusion is het bedrijf nog steeds operationeel.

5. Shift4Shop e-commerce framework.

3dcart – zoals Shift4Shop voorheen heette – werd overgenomen door Shift4 payments. Dit was één van de eerste betalingsverwerkers. Dit werd uiteindelijk Shift4Shop. 

Shift4Shop biedt je meer out-of-the-box functionaliteiten dan veel andere SaaS platforms, maar dat maakt het gebruik wel wat ingewikkelder.

6. Woocommerce e-commerce framework.

WooCommerce is een populair self-hosted open source framework voor WordPress websites. WooCommerce wordt ontwikkeld en beheerd door Automattic en biedt een degelijk starterspakket van essentiële e-commerce functionaliteiten voor je checkout. 

Omdat WooCommerce een open source framework is heb je volledige controle over je personalisatie en je winkelbeheer. Ook is er een grote community met WooCommerce Meetup groups waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt bij het beheer van je winkel.

Het nadeel van WooCommerce is dat veel winkelwagenfunctionaliteiten, zoals een checkout op slechts één pagina, herstel van je winkelwagentje en kortingen niet systeemeigen zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld BigCommerce). Daarnaast is het toevoegen van extra betalingen, catalogusbeheer en marketingopties duur en tijdrovend.

7. Kibo e-commerce framework.

Kibo Commerce is een geïntegreerd commerce product waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw teams gepersonaliseerde ervaringen kunnen creëren op verschillende contactpunten. Dit is een API-first platform dat is gebouwd op basis van het microservicesmodel. Kibo werd in januari 2016 opgericht dankzij de samenvoeging van Fiverun, MarketLive en Shopatron. In 2016 heeft Kibo Baynote en Mozu overgenomen en in 2019 volgden Certona en Monetate. 

Dit voor developers ontwikkelde platform kan complex zijn, heeft een hoge leercurve en de kosten kunnen snel oplopen. Er zijn slechts 18 Solution Partners die kunnen helpen om je winkel beter te laten functioneren. Kibo is online niet erg aanwezig, waardoor het lastig kan zijn om online de informatie te vinden die je zoekt.

8. Salesforce Commerce Cloud (Demandware) e-commerce framework.

Salesforce Commerce Cloud (voorheen Demandware, voordat het overgenomen werd door Salesforce) is een SaaS platform voor bedrijven die hun omnichannel verkopen willen stroomlijnen. Met Salesforce Commerce Cloud kan je je verkopen in digitale en fysieke kanalen met één oplossing beheren. Het bevat systeemeigen AI-tools om alles te personaliseren. 

Een nadeel van Salesforce Commerce Cloud is dat er weinig partners zijn die bekend zijn met het ontwerp en development binnen dit platform.

9. Squarespace e-commerce framework.

Met Squarespace kan je snel en eenvoudig updates op je website doorvoeren en je media beheren, zonder dat je daar een developer voor hoeft in te schakelen. Dit SaaS framework biedt standaard designs en ingebouwde tools voor je voorraadbeheer. 

Als je de functionaliteiten van Squarespace niet begrijpt, kan het echter zijn dat je essentiële elementen mist waarmee je je website juist naar een hoger niveau had kunnen tillen. Een ander nadeel van Squarespace is dat slechts 4 betalingsverwerkers geïntegreerd kunnen worden. Als je je abonneert op het goedkoopste pakket betaal je 3% transactiekosten op elke verkoop.

10. Wix e-commerce framework.

Wix is een SaaS platform dat zich richt op kleinere bedrijven. Je kunt snel en makkelijk starten en je kunt items verslepen om zo je eigen website te bouwen. Een website ontwerpen is met Wix heel makkelijk, omdat je toegang hebt tot meer dan 500 templates.

Hoe je het beste web framework voor je e-commerce bedrijf selecteert

Sommige platforms bieden heel veel out-of-the-box functionaliteiten, waardoor je snel en makkelijk aan de slag kunt, maar je weinig kunt personaliseren. Andere platforms bieden je juist de mogelijkheid om je website volledig te personaliseren, maar nemen wel meer tijd in beslag en vereisen e-commerce development waar een kostenplaatje aan vasthangt. Als je platforms met elkaar vergelijkt, is het belangrijk om goed op een rijtje te hebben wat jij nodig hebt voor jouw specifieke bedrijf.

1. Identificeer je e-commerce behoeften.

Elk e-commerce bedrijf heeft iets anders nodig. Dit hangt af van je bedrijfsmodel, je producten, je verkoopkanaal, je advertentiekanalen en nog veel meer. 

Bedrijfsmodel: is jouw bedrijfsmodel B2B of B2C? B2B bedrijven hebben specifieke e-commerce eisen waar de meeste platforms niet out-of-the-box aan kunnen voldoen. Heb je zowel een online als een fysieke winkel? Dan wil je wel dat je voorraad en je verkopen altijd geïntegreerd zijn, zodat je een volledig beeld van je bedrijf hebt. Als je nadenkt over een hybride B2C/B2B aanpak, dan is het belangrijk om een platform te vinden die dat kan ondersteunen zonder dat de kosten te hoog oplopen. 

Producten: Hoeveel producten ga je verkopen? Hoeveel varianten zijn er van die producten? Zorg ervoor dat het platform waar jij voor kiest de hoeveelheid varianten van jouw product aankan. 

Verkoop- en advertentiekanalen: Worden marktplaatsen zoals Amazon of Wish onderdeel van jouw verkoopstrategie? Wil je ook gaan verkopen en/of adverteren via Facebook, Instagram en andere social media kanalen? Zorg ervoor dat er een goede verbinding is tussen jouw winkel en die kanalen, zodat je altijd een goed totaalbeeld hebt van je bedrijf en je voorraad.

2. Houd rekening met je e-commerce budget.

Afhankelijk van de functionaliteiten en mogelijkheden kunnen de totale kosten tussen frameworks enorm variëren. Daarnaast kan de manier waarop de kosten verdeeld zijn invloed hebben op je bedrijfsfinanciën. 

 • Bij SaaS betaal je op regelmatige basis hetzelfde bedrag. Hierdoor is je financiële toekomst makkelijker te voorspellen. 
 • Open source frameworks werken in eerste instantie vaak met flinke licentievergoedingen. Bovendien moet je rekening houden met variabele implementatiekosten en de kosten van development en beheer op de lange termijn. 
 • Headless frameworks kunnen erg prijzig zijn, afhankelijk van het aantal systemen dat je integreert en je keuze voor front- en backend. Ben je toch op zoek naar een manier om zo veel mogelijk te personaliseren? Dan kan dit het wel waard zijn.

3. Denk na over schaalbaarheid en groei van je online verkopen.

Als het je ultieme doel is om te groeien, dan is het goed om niet alleen te kijken naar wat je nu nodig hebt, maar ook naar wat je in de toekomst nodig hebt. Uiteindelijk zal je een platform nodig hebben dat goed omgaat met meer verkeer, meer SKU’s, meer varianten en meer API’s. Wil je ook internationaal gaan verkopen? Dan heb je ook support nodig voor internationale wet- en regelgeving, multi-valuta functionaliteiten zodat mensen in hun eigen valuta kunnen betalen, en misschien zelfs een multi-store functionaliteit om de ervaring volledig te personaliseren.

4. Zorg ervoor dat je klantenservice responsief en efficiënt is.

Het maakt niet uit hoe veel ervaring je hebt met techniek of met e-commerce - werken met een nieuw softwareplatform betekent altijd dat je nieuwe dingen leert. Het is belangrijk dat je weet welke ondersteuning jouw e-commerce platform biedt tijdens het onboardingproces en daarna.

Onze conclusie over het kiezen van het juiste web framework voor je e-commerce site

Om jou te helpen bij het maken van de keuze voor het juiste e-commerce platform voor jouw bedrijf, hebben we de drie meest populaire frameworks besproken en hebben we uitgelegd wat deze frameworks precies zijn. We hebben de belangrijkste kenmerken besproken die je moet weten als toekomstig eigenaar van een online winkel. Het juiste e-commerce framework kan je helpen om een flexibele website te creëren die uitgebreid kan worden en waar klanten een geweldige shopervaring hebben. 

Nu je de basis weet, is het tijd om te bepalen welk type het beste past bij jouw bedrijf. Er is geen “one size fits all” e-commerce framework. Welk framework voor jou het beste werkt, hangt volledig af van hoe jij wil werken en wat jouw e-commerce site nodig heeft aan ondersteuning.

Veelgestelde vragen over web frameworks voor e-commerce

Wat is het voordeel van een SaaS e-commerce ten opzichte van open source?

SaaS staat voor “software as a service”. Gebruikers van SaaS kopen geen software, maar abonneren zich erop. De leverancier zorgt er vervolgens op dat de software gehost, beheerd en verbeterd wordt. SaaS platforms zijn over het algemeen voorzien van out-of-the-box functionaliteiten. Hoewel je het platform niet enorm kunt personaliseren, zijn de SaaS-platforms van tegenwoordig steeds flexibeler dankzij API’s en kant-en-klare integraties. Open source e-commerce platforms bieden je de mogelijkheid om vrijwel alles te personaliseren en aan te passen, maar hier betaal je ook voor.

Word ik vrijgesteld van het beheren van beveiligingsupdates als ik ervoor kies om een Magento framework in de cloud op te zetten?

Nee. Het kiezen voor hosting van Magento betekent alleen dat Magento de servers van jouw website beheert. Je moet de software wel zelf beheren – inclusief het beheren van beveiligingsupdates.

Wat zijn de use cases voor headless commerce?

Hier zijn enkele use cases voor headless commerce die we vaak tegenkomen: 

 • Zeer gepersonaliseerde ervaringen: je kunt totaal andere frontend ervaringen aan verschillende shoppers bieden (bijvoorbeeld een gepersonaliseerde ervaring voor mensen die in Engeland wonen dan voor mensen die in Amerika wonen).  
 • Content led commerce: als jij mensen net zo veel of meer leert en entertaint dan je ze verkoopt (in termen van pagina’s of producten), dan is headless een goede manier om betere content te maken. 
 • Hoge mobiele snelheid: dankzij het gebruik van een PWA in de frontend van je headless architectuur kunnen pagina’s snel geladen worden op verschillende apparaten.
Meer weergeven
Wat is een SKU en waarom zijn Stock Keeping Units belangrijk voor mijn online verkoopsite?

SKU’s of “stock keeping units” zijn unieke identificatiegegevens van elk van je producten. SKU’s zorgen ervoor dat je je voorraad kunt bijhouden, dat je bestellingen kunt stroomlijnen, dat je integraties kunt vereenvoudigen en dat al je systemen up-to-date blijven. Onze partner Brightpearl kan je meer vertellen over SKU’s en het belang ervan.

Hoeveel mensen kopen online via mobiele apparaten?

De verwachting was dat mobiele verkopen in 2020 goed zouden zijn voor 314 miljard dollar – 44% van alle e-commerce verkopen.

Waarom zijn sommige e-commerce platforms beter dan andere voor SEO?

Sommige e-commerce platforms bieden je de mogelijkheid om tijdens het bouwen van je website precies die zaken te personaliseren die belangrijk zijn voor SEO. Andere platforms bieden die mogelijkheid juist niet.

Waarom heb ik zoveel plug-ins nodig voor mijn handelssite? Is het mogelijk om een platform te kiezen dat al de nodige elementen integreert?

Sommige platforms bieden zeker meer out-of-the-box mogelijkheden dan andere platforms,  maar de reden dat we niet adviseren om alle functionaliteiten in alle platforms te integreren, is omdat het de software ongelooflijk log zou maken. (Er zijn enkele grote bedrijven die met dit probleem kampen.) Door gebruik te maken van plug-ins, kan je je bedrijf precies zo inrichten als je wil en blijf je flexibel, zodat je de ervaring creëert die je wil, zonder dat je betaalt voor functionaliteiten die je niet gebruikt.

Lees meer bronnen