E-commerce website ontwikkeling: de complete gids

Ontdek de 7 belangrijkste stappen naar een succesvolle online verkoopsite

Geef je bedrijf een boost met toonaangevende e-commercetools

Aanbevolen bronnen voor Ontwikkeling van e-commercewebsites

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/5Gy0HRFtGJkW5GapIiCk8N/d6c3b21884c9ef01c9ef52746abca1df/article-thumbnail-person-multi-region-checkout-product-catalog-gradient-sunset-bigcommerce.png
Artikelen

Ontwikkeling van e-commercewebsites

Gids met alles wat u moet weten over websiteontwikkeling. 7 stappen die u moet volgen voor ultiem succes.

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/7H9StEsNRgvgwlxpg9GfuH/007dd59674b4ffed8e8e4047d6aed94f/article-thumbnail-person-device-phone-multi-channel-product-gradient-twilight-generic.png
Artikelen

Frameworks voor e-commerce

Hoe vind je het juiste webframework voor je e-commercesite? Hier zijn de belangrijkste kenmerken en de onmisbare functies voor elke succesvolle webshop.

De mensen en processen achter de ontwikkeling van e-commerce websites (+ wat je moet weten om te beginnen)

Als je een webwinkel wilt beginnen, zijn er allerlei e-commerceplatforms die een kant-en-klare oplossing bieden die in het begin weinig tot geen ontwikkeling vereist. groter bedrijf jouw schaalt zul je echter merken dat je meer invloed nodig heeft om te zorgen voor terugkerende klanten. 

In dit artikel zullen we hebben over wat de ontwikkeling van e-commerce websites is, hoe je een ontwikkelaar van een team met ontwikkelaars kunt vinden om jouw visie te ontdekken en de stappen die je moet ondernemen vóór de lancering. Laten we beginnen.

Een webshop bouwen: wat houdt de ontwikkeling van een goede e-commerce site in?

Het ontwikkelen van een e-commerce website is complex, maar het hoeft niet lastig te zijn. Je zult rekening moeten houden met een verschillende factoren, waaronder websiteprestaties (bv. paginasnelheid, afrekenprocessen) en gebruikerservaring.

Hoewel e-commerce gepaard gaat met bepaalde uitdagingen zal het vinden van het juiste e-commerce ontwikkelingsbedrijf of freelance ontwikkelaar deze moeilijkheden moeilijk maken. Enkele van de uitdagingen van deze duurzame onderneming zouden het volgende kunnen zijn:

 • Het bepalen van de juiste kenmerken en functies die passen bij uw project.

 • Begrijp welk e-commerce raamwerk mogelijk het beste voor jou zal werken.

 • E-commerce in een bestaande e-commercesite of websitesjabloon veroorzaakt.

Wat zijn de verschillen tussen het ontwikkelen van een e-commerce site en andere soorten websites?

Websites bestaan in waarschijnlijk. Sommige bevatten slechts één lange pagina, terwijl andere uitgebreid zijn, met robuuste back-ends en complexe functionaliteit. E-commercesites zijn veel meer dan alleen maar HTML en CSS. Ze zijn complexer omdat online betalingen geaccepteerd moeten kunnen worden en omdat je ervoor moet zorgen dat jouw site gemakkelijk te doorzoeken en navigeren is.

Wat is de rol van de e-commerce ontwikkelaar?

De ontwikkeling van e-commercewebsites is van cruciaal belang voor het succes van uw online bedrijf. Website ontwikkelaars spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat potentiële klanten gemakkelijk jouw e-commerce winkel kunnen navigeren, kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn en vervolgens veilig en gemakkelijk af kunnen rekenen.

Ze werken met een scala aan verschillende vaardigheden, van back-end programmering tot front-end e-commerce webdesign. Hun verantwoordelijkheden variëren, afhankelijk van het type winkel dat je hebt. De juiste ontwikkelaar van team van ontwikkelaars heeft de mogelijkheid om:

 • jouw e-commerce winkel zowel prachtig als functioneel te ontwerpen;

 • het voor klanten gemakkelijk te maken te vinden waar ze naar zoek zijn, of ze nu op zoek zijn naar een bepaald formaat, kleur van prijs;

 • jij te helpen bij het kiezen van functies die het beste samen zullen werken bij de rest van jouw website-inhoud.

… en ga zo maar deur!

Welke ontwikkelaar moet je kiezen voor de creatie van jouw online verkoopsite?

Laten we kijken wat een e-commerce ontwikkelaar doet, waarom het belangrijk is dat hun vaardigheden grondig met jouw behoeften voor jouw e-commerce website ontwerp en hoe je de juiste ontwikkelaar kiest die verleden bij jouw e-commerce project en kan helpen met verhoging van de omzet van jouw bedrijf.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw webontwikkelaar de beste gebruikersinterface biedt, wat zorgt voor een geweldige gebruikerservaring op uw website, is iemand die ervaring heeft met het ontwerpen en/of ontwikkelen voor e-commerce.

Met een beetje geluk (of als jouw platform, net zoals BigCommerce, een sterk partnerprogramma heeft), kun je e-commerce website ontwikkelingsdiensten vinden die bekend zijn met de nieuwste e-commerce best practices en trends om een site te produceren die jouw klanten zullen bevallen, wat naar conversie zal leiden.

1. Begrijp de sterke punten van verschillende e-commerce-ontwikkelaars

Sommige ontwikkelaars kunnen op een geweldige manier jouw merk en shopervaring tot leven brengen door middel van een prachtig ontworpen front-end, terwijl anderen uitblinken in back-end maatwerk en technische uitvoering. 

Wanneer je op zoek bent naar ontwikkelaars voor jouw online winkel, wees dan goed van bewust wat hun sterke punten zijn. Vaak voorkomende ontwikkelaars in staat zijn om zowel back-end ontwikkeling als front-end design uit te voeren, komt het vaker voor dat ze één van deze kiezen als hun primaire focus. Zorg ervoor dat je een ontwikkelaar kiest waarvan de vaardigheden op jouw behoeften zijn afgestemd.

2. Baseer uw keuze op uw e-commerce waarden

Kies geen ontwikkelaar of ontwikkelingsbedrijf voordat je zeker weet wat jouw e-commerce winkel nodig heeft en welke vaardigheden nodig zullen zijn om dit idee te realiseren. 

Als een e-commerce oplossing bijvoorbeeld gebruik maakt van een open source framework, zal een back-end ontwikkelaar misschien nuttig zijn dan iemand die zich focust op het ontwerp (hoewel je meestal beide nodig hebt). Als je het SaaS-platform gebruikt, zul je waarschijnlijk vooral behoefte hebben aan front-end oplossingen − hoewel je misschien ook iemand wil die goed is in het bouwen van API's. Hoewel de meeste SaaS-platforms een relatief robuuste set-app hebben met vooraf gebouwde integraties, kan het bovendien gemakkelijker het beste worden gebouwd door een expert.

Criteria en kenmerken om te overwegen bij het ontwikkelen van jouw e-commerce site

De verschillende kenmerken en functionaliteit waar je over na moet denken tijdens het ontwikkelen van jouw e-commerce website, variërend op basis van jouw bedrijfsmodel en unieke behoeften.

Maak op basis van jouw doelstellingen en statistieken een lijst van functies die jouw e-commerce website nodig zal hebben. Deze moeten nauw aansluiten bij jouw klantlevenscyclus. Een lokaal klein bedrijf hoeft bijvoorbeeld misschien niet meerdere valuta's te ondersteunen, maar dit zal een cruciale functie zijn voor een grensoverschrijdende retailer. Functies hebben soms invloed op de prijs, dus het is goed om te weten wat je echt nodig hebt.

De eenvoudigste manier om te bepalen welke winkelwagenfuncties je nodig hebt, is om van algemene naar specifieke functies te werken:

 1. Begin met de algemene musthaves; ondersteunt het bijvoorbeeld de uiteindelijke betalingsgateway?

 2. Daarna kun je extra's toevoegen die jouw bedrijf nodig heeft, zoals automatische automatische van verkoopbelasting/verzendkosten.

 3. Rangschik alle functies van 1 tot 5, waarbij 1 cruciaal is voor het genereren van inkomsten en 5 een handige add-on is die jouw dagelijkse activiteiten manipulatie kan maken.

1. Responsief websiteontwerp

Vandaag de dag heb je een responsive website nodig, anders mensen meer dan ooit mobiele apparaten gebruiken om op jouw website te winkelen. Jouw e-commerce ontwikkelaar kan een mobiele app maken, maar dat wordt minder noodzakelijk voor de technologie.

Jouw doel is om ervoor te zorgen dat je op elk apparaat, zowel desktop als mobiel, dezelfde winkelervaring biedt. Voorspeld wordt dat mobiele handel alleen al in de VS in 2020 314 miljard dollar opgebracht - 44% van de totale e-commerce verkoop

2. Natuurlijke referentiëring (SEO) voor e-commerce

Zorg ervoor dat uw ontwikkelaar begrijpt hoe uw website SEO-ready kan maken. SEO (zoekmachine optimalisatie) is een geweldige distributiestrategie voor uw inhoud en een essentieel aspect van uw websiteontwerp.

Een hoge positie op de Google zoekmachine resultaten pagina's voor relevante zoekwoorden verzamelen helpt om verkeer van geïnteresseerde gebruikers die online zoeken naar jouw website te sturen. SEO levert potentiële klanten op met een hoge intentie die eerder geneigd zijn tot conversie, en dit SEO-verkeer is kosteneffectief.

3. Snelheid van de verkoperssite

In een onderzoek van Unbounce gaf bijna 70% van de consumenten toe dat de snelheid van de website invloed heeft op hun bereidheid om bij een online verkoper te kopen. 

Snelladende websites zijn bovendien een plus voor SEO afwisselend dit bij Google een van de rankingfactoren is. Daarom is het belangrijk dat je een e-commerce website-ontwikkelaar uitkiest die weet hoe je e-commerce winkel zo kan beheersen dat hij functioneel is, er mooi uitziet én snel laadt.

4. Integraties om beter online te verkopen

Geen enkel e-commerceplatform heeft automatisch alle functies waar je naar op zoek bent. Je moet ervoor zorgen dat het platform je website in staat stelt om te personaliseren door verschillende plug-ins en integraties voor apps en oplossingen die je nodig hebt te bieden. Jouw betalingsgateway is uiterst belangrijk, maar dat is niet alles. Denk aan het volgende?

Hoe werkt de backoffice? Veel bedrijven geven er de voorkeur aan hun e-commerce oplossing te koppelen aan bestaande ERP-, OMS-, PIM- of CRM-systemen. Zorg er dus voor dat de integratie die jij nodig hebt mogelijk is met het platform waar jij voor kiest.

Van wat voor soort digitale marketing ben jij afhankelijk? Als jij een gepersonaliseerde ervaring wilt leveren, zul je misschien willen gebruiken van een klantendataplatform. Ontdek wat je kunt doen met jouw gegevens, zodat je weet wat er mogelijk is met elke e-commerce software. Kun je jouw data met jouw e-mailmarketingsysteem? Denk daarnaast aan een chat op de website van SMS-marketing, of dat je misschien moet kunnen verdwijnen met marktplaatsen zoals Amazon of met sociale mediakanalen.

Hoe ontwikkel je een goedkope en veilige e-commerce site: de 7 belangrijkste stappen

Het is niet nodig - en ook niet aan te raden - om je e-commerce website vanaf nul op te bouwen. Veel platforms kunnen je helpen bij het creëren van een e-commerce winkel, waardoor je weinig hoeft te weten over codering van technische vaardigheden moet hebben.

Maar het bepalen van jouw platform is niet het enige, of het eerste, wat je zult moeten doen voordat je jouw webshop gaat bouwen. Hier zijn enkele dingen waar je aan moet denken voordat je begint met het ontwikkelproces

1. Bepaal de inhoud van je online verkoop

Wil je jouw eigen producten verkopen, of die van andere mensen? En aan wie wil je ze verkopen? Om die vragen te kunnen beantwoorden is het belangrijk om te weten welk type bedrijfsmodel het beste verleden is bij de doelen van jouw winkel.

Probeer te bepalen van je online fysieke goederen, online downloads van beide willen verkopen. Ga je alleen aan klanten verkopen, of zijn bedrijven jouw doelgroep? (Hybride B2B/B2C bedrijven worden ook steeds populairder.)

2. Begrijp je bedrijfsdoelstellingen

Wat zijn jouw bedrijfsdoelstellingen? De beslissing om online te gaan verkopen is enorm, maar je kunt niet beginnen totdat je de essentiële functionele toeters en bellen hebt uitgezocht.

Om dat te doen, begin met 'waarom'. Waarom wil je online verkopen? Om meer klanten te trekken natuurlijk. Maar hoe ben je precies van plan om dit te laten gebeuren:

 • Wil je jouw e-commerce bedrijf gebruiken als een kanaal voor direct-to-consumer verkoop?

 • Wil je online verkeer genereren als aanvulling op jouw fysieke activiteiten?

 • Wil je jouw B2B bedrijf uitbreiden naar B2C, of andersom?

Naast de basisdoelstellingen moet je ook jouw e-commerce statistieken niet vergeten.

 • Wat voor soort groei verwacht je na de lancering en op welke manier ga je dit meten? Wat is bijvoorbeeld je doel in termen van een gelijke online verkoop?

 • Wil je lokaal of internationaal gaan verkopen?

 • Hoe wil je customer lifetime value laten groeien?

 • Hoeveel producten ben je van plan te verkopen?

3. Bepaal de online winkelervaring

Wat voor winkelervaring wil jij jouw klanten bieden? Enkele ervaringsgerichte functies zijn bijvoorbeeld (maar zijn niet beperkt tot):

 • Jouw klanten staan te stellen met één druk op de knop en zoeken te filteren op grote kleur van prijs.

 • De mogelijkheid om producten te kunnen vergelijken.

 • Een uniforme betaalervaring biedt op één pagina.

 • Acties, kortingen en andere aanbiedingen.

Denk na over jouw doelgroep een simpele en snelle shopervaring, zoals dat het geval kan zijn bij sommige CPG producten, of dat ze misschien de tijd zullen nemen om jouw hele website te bekijken en zo nieuwe producten zullen ontdekken. Afhankelijk van antwoord jouw website op een andere manier samen moeten stellen.

4. Analyseer de verschillende opties van e-commerceplatforms

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet je hele e-commerce winkel vanaf nul op te bouwen. Je kunt kiezen uit veel verschillende e-commerceoplossingen en er een kiezen die verleden bij jouw behoeften. Alle e-commerceplatforms hebben zowel voordelen als nadelen; Daarom is het belangrijk dat je precies weet welke functies je nodig hebt om jouw bedrijf zo succesvol mogelijk te maken.

Enkele van de meest populaire e-commerceplatforms zijn bijvoorbeeld BigCommerce, Magento, WooCommerce en Shopify of Shopify Plus. Sommige verkopers met sites die veel inhoud bevatten, gebruiken graag WordPress. Bied daarnaast verschillende e-commerceplatforms, waaronder BigCommerce, integraties aan zodat je jouw inhoud en commercie kunt combineren.

5. Voeg producten toe aan jouw webshop

Zorg ervoor dat je gemakkelijk producten kunt toevoegen en bewerken en dat jouw voorraad kan worden gecombineerd met alle verkoopkanalen. Dit maakt backoffice-activiteiten eenvoudiger en helpt je te voorkomen dat je te veel producten verkoopt.

Wanneer je producten toevoegen, is het belangrijk dat je je richt op de volgende dingen:

 • Productafbeeldingen van hoge kwaliteit: geef jouw klanten het vertrouwen dat ze precies zullen ontvangen wat ze besteld hebben.

 • fundamentele productbeschrijvingen: Vooral voor producten waar veel onderzoek naar wordt gedaan, moet je ervoor zorgen dat je alle relevante informatie opneemt, zoals productspecificaties, informatie over de afmetingen, enz.

6. Integreer betaling en verzendingsvoorwaarden

Een e-commerce ontwikkelaar kan je helpen bij het opzetten van de winkelwagen, het betalingsproces, de betalingsgateways en de verzending. Over het algemeen kun je kiezen uit verschillende betalingsgateways.

Je hoeft ze niet allemaal te volgen, maar e-commerce klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in het betalen via verschillende betaalsystemen. Bovendien, als je overzees verkoopt, zul je betalingsgateways moeten kiezen die jouw doelland(en) ondersteunen.

7. Start uw e-commercesite

Bovendien heeft uw website naar de productiefase opgeleverd, hij moet worden getest om er zeker van te zijn dat u helemaal tevreden bent over het ontwerp, de prestaties en de navigatie van uw e-commerce website.

Hier is een snelle checklist:

 • Controleer alle calls-to-action en formuliertitels op de homepage en landingspagina's.

 • Test de kassa-ervaring.

 • Dubbelcheck de betalingsverwerkingsintegraties (creditcards, PayPal, Stripe, enz.).

 • Zorg ervoor dat alle afbeeldingen in high-definition zijn, maar vrijwel identiek zijn voor laadsnelheid.

 • Controleer of er productbeschrijvingen van categorieën ontbreken.

 • Controleer of alle links en formulieren functioneel zijn.

 • Controleer of uw belastinginstellingen correct zijn.

 • Zorg ervoor dat alle inventaris correct is vermeld.

 • Test alle coupons/promo-codes.

Zorg ervoor dat uw digitale storefront zowel op desktop als mobiele apparaten goed lijkt en dat de gebruikerservaring consistent en op peil is.

Samenvatting

Het starten van een e-commerce bedrijf grotendeels in waarschijnlijk en dat geldt ook voor de platforms die beschikbaar zijn. Of je nu begint met een complex platform of met een kant-en-klare oplossing, het kan zijn dat je op een bepaald punt in de levenscyclus van jouw bedrijf extra hulp nodig hebt bij de ontwikkeling van e-commerce. 

Nu je weet wat de rol van de webontwikkelaar is in jouw e-commerce lancering en onderhoudsproces, wat de functionaliteit is die je moet overwegen als je technische specificaties evalueert en de stappen die je moet nemen voor de lancering, ben je klaar om aan de slag te gaan te gaan. 

Vergeet niet dat BigCommerce een robuust netwerk van oplossingen- en serviceprofessionals voor jou klaar heeft staan als je hulp nodig hebt!

Veel gestelde vragen over het ontwikkelen van een succesvolle e-commerce website

Lees meer bronnen