Het e-commerce CMS (eindelijk goed) uitgelegd

https://images.ctfassets.net/wowgx05xsdrr/ftYkU6Obf9OunblCcjEps/070fe591adeff10427835ddcc7e43382/collage-people-laptop-storefront-theme-add-product-generic.jpg

7 retailstrategieën om de stagnatie van groei te voorkomen

Ik ben klaar om te starten of ik heb al een eigen e-commercewinkel.
BigCommerce proberen
Ik heb vragen en wil graag advies van een e-commerce-expert.

Ondanks de uiteindelijke economische zekerheid blijven de verkoopcijfers van webshops ongemoeid stijgen. Ze maken nu zelfs 14,3% uit van de wereldwijde verkoopcijfers in de detailhandel. Misschien nog wel interessanter is de voorspelling van eMarketer dat het aandeel van e-commerce in de totale detailhandelsverkoop in 2023 23% zal bereiken. Volop kansen dus voor winkels die online willen gaan of hun online aanwezigheid willen uitbreiden!

Natuurlijk trekt een bloeiende branche ook de noodzakelijke portie durfallen aan, en de concurrentie wordt dan ook elke dag heftig. En toch, als je ook een online ondernemer wilt worden, is een duik in de wereld van e-commerce cms de beste manier om te beginnen.

Laten we kennismaken met de wereld van contentmanagementsystemen voor e-commerce. We kijken naar wat ze zoal doen, of je er überhaupt een nodig hebt voor je webwinkel en wat het beste cms is voor e-commerce.

Wat is een e-commerce cms?

Een contentmanagementsysteem (cms) is software waarmee eigenaren van een onlinewinkel digitale websitecontent kunnen maken, bewerken en publiceren zonder dat ze code hoeven te schrijven. Gebruikers kunnen ook de look-and-feel van de webwinkel mee aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de lay-out van de productpagina's veranderen, promotionele banners toevoegen of snel nieuwe websiteonderdelen maken om producten beter te vertrouwen. 

Een e-commerceplatform is een online winkeloplossing waarmee je producten beheert en rechtstreeks via je website verkoopt. Sommige e-commerceplatforms werken ook als cms. Kortom, het is een gebruiksvriendelijke infrastructuur waarmee je alles achter de schermen van je webshop kunt regelen.

Contentmanagementsystemen voor e-commerce zijn grofweg verdeeld in twee categorieën: SaaS en open source.

1. SaaS-cms voor e-commerce.

Een gehost SaaS-cms is cloudgebaseerde software voor onlinewinkels waarvoor geen aparte server nodig is. Je financiële voor een abonnement en in ruil voor hoef je niets te downloaden, geen updates te beheren of gegevensopslag te regelen; de softwareleverancier levert dit alles. De softwareprovider biedt meestal ook een klantenservice. Voorbeelden van gehoste cms-systemen zijn BigCommerce, Shopify en Squarespace. De systemen uit deze voorbeelden zijn zowel e-commerce platforms als contentmanagementsystemen.

2. Open source cms voor online winkelsites.

Met open source e-commerceplatforms hebben gebruikers de volledige controle over de functionaliteit van hun website. Opensourcesoftware is gratis te downloaden en wordt dan vaak zelf gehost. Dit betekent dat de beheerders van de webshop verantwoordelijk zijn voor de hosten van hun e-commerce website, het onderhouden van de server en, wanneer nodig, het installeren van software-updates. Sommige opensourceplatforms hebben een mogelijkheid om in de cloud te hosten, maar het verschil met SaaS is dat het onderhoud nog steeds door de webshopeigenaar moet worden gedaan. Bekende voorbeelden van open source e-commerce oplossingen zijn WooCommerce en Magento.

Heb je een apart contentmanagementsysteem nodig?

Tot nu toe is het misschien nog niet eens in je opgekomen om geen aparte cms te nemen. Toch is het belangrijk om te melden dat niet elke webwinkel een contentmanagementsysteem nodig zal hebben. De beste manier om te bepalen of je onlinewinkel een apart cms nodig heeft, is kijken naar je contentstrategie.

E-commerce sites maken regelmatig nieuwe content, voor een blog met updates van de home- en productpagina's, meest van de flexibiliteit van een cms. Hoef je je webwinkel niet regelmatig en in realtime updatet, dan kun je je website ook zonder cms bouwen. 

Bovendien, als je al een e-commerce platform dat ook als cms hebt, heb je mogelijk geen apart cms nodig. 

Twijfel je nog? Bekijk dan een vaak geprezen voordelen van een zorgvuldig uitgekozen e-commerce cms.

1. Maak en wijzig eenvoudig je inhoud.

Krijg je alleen al bij de gedachte aan het moeten herstellen van je inhoud van de kriebels? Een van de grootste voordelen van moderne contentmanagementsystemen is dat ze enorm gebruiksvriendelijk zijn. Je hebt dus geen uitgebreide technische vaardigheden voor nodig. Jij en je team kunnen dus gemakkelijk zelf alle content- en productupdates uitvoeren, marketingcampagnes bijhouden en promoties creëren.

2. Je bent niet langer afhankelijk van je ontwikkelaars.

Succesvolle online ondernemers weten dat je, om je omzet te laten groeien, de verwachtingen van klanten moeten blijven bijhouden. Maar de snelheid en flexibiliteit die je nodig hebt om de inhoud van je website te vernieuwen is niet duurzaam als je door een tussenpersoon moet.

Met een makkelijk te gebruiken cms kun je de ontwikkelingstijd verkorten en je website zelf bijwerken. Uiteindelijk bevorderd je dat niet alleen tijd, maar kun je beperkt ook je ontwikkelingsbudget in andere marketinginitiatieven steken die je bedrijf vooruit helpen. Win-win!

3. Voeg een extra kanaal toe om je potentiële klanten te bereiken.

Content is een van de meest effectieve manieren om op een natuurlijke manier verkeer naar je webshop te genereren, dus zet het hoog op je lastige lijst.

In het tijdperk van TikTok, Facebook en Instagram kunnen maar weinig merken het zich bewust zijn om niet op sociale media te zitten. Door boeiende, bruikbare content te creëren, geef je de zichtbaarheid van je webwinkel een boost op Google (en andere zoekmachines), haal je meer mensen naar je site en krik je je verkoopcijfers omhoog. Wordt je content gebinged, dan bouw je in no-time een memorabel merk op en geloofwaardig je loyaliteit onder je klanten. Dat is hoe mensen tegenwoordig kopen!

Een goed contentmanagementsysteem helpt je je content netjes te organiseren, te delen en gemakkelijk te vinden. En dat alles zonder veel gedoe in de backend.

4. Laat je redacteuren samenwerken.

Teams doen geweldig werk. Van proeflezen tot formatteren tot het vinden van de juiste visuele assets, het kost veel moeite om van topkwaliteit inhoud te maken. Wil je team op een gestroomlijnde manier inhoud kunnen maken, dan is het cruciaal dat ze kunnen samenwerken. Een zorgvuldige cms kan alle neuzen dezelfde kant op zetten. Redacteurs kunnen rechtstreeks in het systeem schrijven en slimme functies gebruiken om hun inhoud te verbeteren. Op die manier ontstaat er meer gerichte inhoud, een soepeler controleproces en een meer vaste ervaring voor de klant.

De essentiële functionaliteiten die een contentmanagementsysteem voor e-commerce moeten bieden

Welke functionaliteiten moet je overwegen bij het kiezen van een cms? Als je alle functionaliteiten met elkaar probeert te vergelijken, zie je waarschijnlijk al snel door de bomen het bos niet meer. Je kunt je beter begrijpen op de kernfuncties waarmee je je webwinkel kunt laten groeien. Vervolgens zet je de voor- en nadelen van het contentmanagementsysteem dat je onderzoekt op een rij om zo de juiste te vinden.

1. Opties voor natuurlijke verwijzing (SEO).

Pagina-SEO voor e-commerce sites draait allemaal om te leren waar je je trefwoorden neerzet. Het is een manier om te communiceren met webcrawlers en hoog in de zoekresultaten te komen. De internetversie van verleiden, zeg maar. Maar maak je geen zorgen als je geen SEO-expert bent. Een goed contentmanagementsysteem voor e-commerce helpt je de beste SEO-werkwijzen te implementeren en je productpagina's te installeren. Ga op zoek naar de volgende functies:

Samenstelling van de URL-adressen van de pagina's van je e-commerce site

Hoe korter, hoe beter. Google is elke dag bezig met het crawlen van miljoenen nieuwe en bijgewerkte pagina's. Niet verrassend dus dat een korte URL wordt aanbevolen. Als je onnodige submappen uit je URL's kunt halen, zullen de gegarandeerde prestaties van je website een boost geven. Maar het kort houden is niet de enige vereiste. Het kan je positie in de zoekresultaten ook enorm helpen als je de primaire zoekterm in je URL zet en de URL gecodeerd maakt.

Optimalisatie van paginatitels en metabeschrijvingen

De paginatitel, ook wel de H1-tag genoemd, moet je primaire trefwoord bevatten. Bonuspunten als je het aan het begin van de titel kunt zetten. Omdat de hoofdregel van de tekst in de zoekresultaten te zien is, is deze sterk afhankelijk van de optimalisatie van trefwoorden. Dus het klinkt allemaal misschien saai, het is de moeite waard!

De metabeschrijving is de grijze tekst die onder de paginatitel voorkomt in de zoekresultaten. Hoewel deze geen directe impact op de positie van de pagina heeft, kunnen de doorklikcijfers zeker verbeteren. En hoe hoger je doorklikcijfers, hoe prominenter de plek van je pagina!

Het is absoluut essentieel dat je tijd kruist in het begrijpen van de paginatitels en metabeschrijvingen, op alle pagina's van je webshop. Om SEO-blunders in de toekomst te voorkomen, kies je een cms waarmee je de URL's van je pagina's kunt aanpassen en die een gebruiksvriendelijke UI heeft om metabeschrijvingen toe te voegen en te controleren. Of nog beter, het cms moet een functie hebben voor het automatisch genereren van paginatitels en metabeschrijvingen, wat je zeeën van waardevolle tijd aanbevolen.

2. Gemakkelijker de gebruikerservaring (UX) oplosbaar.

Moderne winkelaars hebben hoge verwachtingen van e-commercesites. Als je geen soepele UX biedt, zul je je bezoekers bij bosjes zien weglopen, nog voor ze iets gekocht hebben. En erger nog, ze komen niet meer terug. 

Weet je op welke UX-functies je moet letten bij een contentmanagementsysteem voor e-commerce? Meer dan al het andere zijn dit de belangrijkste vereisten om op je wensenlijstje te zetten.

Flexibele ontwerpmogelijkheden

Binnen het klanttraject op je website telt elke interactie. Je wilt de lay-out op elke pagina van je winkel kunnen ontwerpen, bewerken en beheren om een vertrouwde ervaring op maat te creëren.

Voor winkeleigenaren met beperkte (of geen) kennis van code, is een gebruiksvriendelijk cms absoluut cruciaal. Daarmee kun je snel het ontwerp van je winkel en de lay-out van je pagina's aanpassen om te reageren op trends, speciale gelegenheden en promotionele evenementen. Sommige cms-platforms bieden ook een scala aan integraties en plug-ins om beheerders, winkelbrede promoties en andere marketinginitiatieven te laten lopen.

Voor mobiele informele inhoud

Het wordt steeds duidelijker dat mobiel winkelen binnenkort de wereld van e-commerce zal domineren. De verwachting is dat in 2021 54% van de totale e-commerce verkoop voor zijn rekening zal nemen, wat online winkeliers voor nieuwe uitdagingen zet. Wil je deze kans niet mislopen, dan moet je het kunnen bestaan van je webwinkel en -inhoud voor mobiele apparaten bovenin je lijst van UX-wensen zetten.

In de praktijk betekent dit dat je goed moet letten op de laadtijden, mobiele navigatie, het mobiele betaalproces, en visuele en andere UX-elementen die de gebruikerservaring op mobiele apparaten verminderen. En het webshop-cms dat je kiest moet de optimalisatiestappenlijnen, zodat je hogere conversiepercentages beslecht zonder speciale code te hoeven schrijven.

3. Eenvoudig te gebruiken e-commerce cms.

Een winkeleigenaar moet toch al de balletjes tegelijkertijd in de lucht houden. Een cms moet je dus geen extra stress bezorgen. Afhankelijk van de ontwikkelaars en middelen die je tot je beschikking hebt, wil je misschien op zoek naar een platform dat meteen gemakkelijk in gebruik te nemen is en waar je niet lang op hoeft te studeren om het te begrijpen. Van contentupdates tot de integratie van plug-ins tot het veranderen van de paginalay-out en optimalisatie voor zoekmachines, een cms moet e-commerce ondernemers in staat stellen snel te handelen, nieuwe dingen te proberen en de UX van hun site te verbeteren, werken hun technische kennis.

4. Veel integraties voor online verkoopsites.

Geen enkel contentmanagementsysteem is perfect en dat is de harde realiteit. Maar ben je op zoek naar een specifieke functie die het kernplatform van het cms niet biedt of wil je gewoon je opties voor de toekomst openhouden, kijk dan hoe gemakkelijk het systeem integreert met andere tools en plug-ins. Idealiter wil je dat waterdichte integraties met je bestaande technologieëntack mogelijk zijn (denk aan een e-mailplatform van analysetools) en de flexibiliteit hebben om plug-ins te installeren en te activeren wanneer je ze nodig hebt. Het aanbodintegraties zal ook bepaald zijn voor de populaire en de API-mogelijkheden van het cms. Goed om hiërarchisch te letten dus.

De 12 beste cms-platforms voor e-commerce

Nou, zet je maar schrap. De overvloed aan cms-platforms voor e-commerce maakt het kiezen heel moeilijk. Deze lijst is slechts het topje van de ijsberg, maar kan een goed begin van je zoektocht zijn en je helpen ontdekken wat de populairste opties zijn.

1. BigCommerce-cms.

Een van de prominentste e-commerceplatforms op de markt. BigCommerce ondersteunt meer dan 60.000 winkeliers, van groot tot klein. Met een overvloed aan functionele functies en cms-mogelijkheden is het platform van BigCommerce krachtig genoeg voor snelgroeiende webshops en intuïtief genoeg voor complete beginners in e-commerce. Het bedient het complete spectrum van de e-commerce branche. 

Het platform staat bekend om de uitgebreide SEO-integratie en flexibele API's, waarmee winkeliers verbinding kunnen maken met geleide software en andere cms-oplossingen, terwijl ze in de backend profiteren van de BigCommerce-kassafunctionaliteiten. BigCommerce is volledig gehost, Level 1 PCI-conform en verkrijgbaar als maandabonnement.

2. WordPress-cms.

WordPress is de meest dominante cms-speler in de branche, maar is nog geen e-commerceplatform. Om een WordPress-website in een onlinewinkel te veranderen, heb je de WooCommerce-plug-in nodig.

Het opensourceplatform WooCommerce is ontzettend populair, met naam door de enorme keuze in extensies en thema's, waarvan de meeste gratis zijn. Het geweldige aan deze plug-ins is dat ze heel gemakkelijk ontbrekende functies en kenmerken aan het kernproduct van WooCommerce kunnen toevoegen. Een klik en je bent klaar. Het nadeel is dat het toevoegen van een groot aantal plug-ins je site onnodig complex maakt en de prestaties beïnvloedt. 

BigCommerce biedt ook een WordPress-plug-in die gemakkelijk en voor extra gemak zorgt. E-commerce winkeliers kunnen de frontendflexibiliteit van WordPress combineren met de voordelen in de backend. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van een verlaten winkelmandje, kortingsbonnen en kortingen, en een kassa-ervaring op één pagina. Dit alles is direct klaar voor gebruik met het BigCommerce SaaS-platform.

3. Drupal-cms.

Hoewel Drupal niet specifiek is ontworpen voor e-commerce, kan het worden gecombineerd met verschillende plug-ins en frameworks om e-commerce mogelijk te maken. Sterker nog, het is een van de meest gebruikte opensourcecontentmanagementsystemen, bijna net zo populair als WordPress of Joomla. Jammer genoeg is Drupal niet gebruiksvriendelijk vastgesteld als je geen behoorlijke kennis van websiteontwikkeling hebt (hoewel dat langzaamaan verbetering).

Als contentmanagementsysteem biedt het Drupal-platform ontzettend veel flexibiliteit. Als je de BigCommerce-plug-in groter hebt, profiteer dan van het beste van beide werelden: een volledig aanpasbare frontend en volledig gehoste backend.

4. Joomla cms.

Joomla is ook een opensourcecontentmanagementplatform waarmee gebruikers websites kunnen bouwen en content online kunnen publiceren. Hoewel e-commerce niet tot de kernfunctionaliteiten behoort, is er een aantal gratis extensies beschikbaar waarmee je een Joomla-site in een onlinewinkel kunt veranderen.

5. Sitecore-cms.

Sitecore is een toonaangevend platform op het gebied van digitale ervaringen op het gebied van content, e-commerce, interactieve marketing en personalisatie met tools voor ontwerpen en bewerken. Het platform stelt winkeliers in staat om digitale winkelervaringen te ontwerpen en te bouwen, en gepersonaliseerde klanttrajecten te creëren. Met de BigCommerce-plug-in voor Sitefront kun je de mogelijkheden van headless handelsplatforms combineren met de krachtige, geïntegreerde contentervaringen van Sitecore.

6. Magento-cms.

Magento is een populaire opensource-cms voor e-commerce oplossingen. Het is eigendom van Adobe, heeft een goede reputatie en ondersteunt wereldwijd meer dan 260.000 onlinewinkels. Magento biedt rijke functionaliteiten en een uitgebreide marktplaats voor extensies, inclusief integraties met CRM, ERP, chatbots en andere software op enterprise-niveau. En hoewel het allerlei winkeliers bedient, zijn het vaak de snel aantrekkelijke en grotere bedrijven die dit platform kiezen. Er zijn namelijk uitgebreide installatie- en prijsopties, maar ook verschillende ontwikkelingsvereisten.

7. Shopify-cms.

Shopify is een van de meest bekende SaaS e-commerceplatforms ter wereld. Dankzij de eenvoudige interface en betaalbare prijzen is het een populaire keuze als e-commerceplatform voor start-ups en kleine bedrijven. Dat betekent echter niet dat het cms niet ook door grotere bedrijven gebruikt kan worden. Het aantal functies hangt af van het type abonnement dat je kiest, dus je kunt de beste lijst met functies goed doornemen voordat je je aanmeldt. Shopify biedt 24/7 gratis ondersteuning, een aanbod van gratis winkelsjablonen en een apart POS-systeem. Het nadeel is dat Shopify transactiekosten in rekening brengt voor betalingen buiten Shopify om.

8. Prestashop-cms.

Ook Prestashop is een opensourceplatform met MySQL-gegevensbeheer en uitgebreide mogelijkheden om de code in de backend aan te passen. Het biedt een enorme variëteit aan add-ons en thema's waarmee winkeliers met beperkte technische kennis een webshop van de grond af kunnen opbouwen. Hou wel de totale kosten in de gaten, want sommige extensies zijn vrij prijzig.

Het goede nieuws is dat je geen ontwikkelaar hoeft te zijn om een website op Prestashop te bouwen. Het is dus een goede optie voor start-ups en grootste winkels. Sommige bedrijven zien Prestashop mogelijk over het hoofd, omdat het geen gratis ondersteuning biedt.

9. OpenCart-cms.

Nog een opensourcecontentmanagementsysteem voor e-commerce is OpenCart, een gratis en multifunctionele oplossing. Het biedt een aantal sjablonen om snel mee aan de slag te gaan en heeft ook een bloeiende marktplaats voor plug-ins. OpenCart is het gevolg met meer dan 20 betalingsgateways en acht verzendmethoden. Als contentmanagementsysteem voor e-commerce zonder variabele kosten is het een populaire optie onder nieuwkomers met een klein budget.

10. Wix.

Wix is een toonaangevend drag-and-drop-platform voor het bouwen van websites voor online bedrijven. Hoewel het technisch gezien geen e-commerce cms is, hebben website-eigenaren de mogelijkheid om een winkelmodule toe te voegen als ze die nodig hebben. Omdat het verschillende sjablonen en functionele functies biedt en je er niet voor hoeft te coderen, is Wix een aantrekkelijke optie voor totale beginners en degenen die geen code kunnen schrijven. Heb je een beperkt aantal producten en wil je je bedrijf snel van de grond krijgen, dan kan het werken. Hou er echter wel rekening mee dat je, zodra je een sjabloon voor je winkel hebt gekozen, deze daarna niet meer kan veranderen.

11. HubSpot-cms.

HubSpot is een pionier in cms en marketingautomatisering. Het biedt geen e-commercefunctionaliteit, maar is eenvoudigweg te danken aan de speciale hiervoor gebouwde e-commerceplatforms als BigCommerce en Shopify. Als je HubSpot aan je webshop koppelt, krijg je meer inzicht in het gedrag van je klanten, automatiseer je je marketingcampagnes en volg je alle omzetstromen met speciale rapporten.

12. Volusion cms.

Volusion is een cloudgebaseerd e-commerceplatform dat gespecialiseerd is in het bouwen van websites zonder coderen. Het biedt een aantal nuttige en praktische functies voor voorraadbeheer, het innen van betalingen en marketing. Volusion is daarmee een goede optie voor grote en grotere bedrijven. Overweeg je Volusion voor je bedrijf, let er dan op dat het bedrijf in juli 2020 faillissement vroeg. Hoewel het platform nog steeds open is en zoals normaal opereert, is het mogelijk niet de beste optie voor op de lange termijn.

Twee manieren om een contentmanagementsysteem voor je online winkel te gebruiken

Bij het doornemen van de bovenstaande lijst heb je waarschijnlijk wel genoteerd dat e-commerce contentmanagementsystemen grofweg in twee categorieën in te delen zijn. Je kiest feitelijk tussen pure contentmanagementsystemen en alles-in-een e-commerceplatforms die de belangrijkste cms-functies ondersteunen.

Wat voor jou en je bedrijf het beste e-commerce cms is, hangt af van verschillende factoren, zoals de volgroeidheid van je bedrijf, het aantal producten dat je verkoopt, je verkoopvolumes en je contentstrategie. Verkoop je vooral op Amazon en werk je je site niet vaak bij, dan is de keuze voor jou anders dan voor iemand die actief investeert in het aangetrokken van verkeer naar een onlinewinkel.

1. Prioriteit voor e-commerce.

Laten we bij het begin beginnen. Als je een platform kiest met prioriteit voor e-commerce, betekent dit dat je site niet kan profiteren van contentmarketing.

Het succes van content en e-commerce is steeds nauwer met elkaar verbonden, en e-commerce platforms proberen hun contentgerichte aanbod een boost te geven met functies waarmee winkeleigenaren hun originele content kunnen creëren, ontwerpen en publiceren, om verkeer aan te trekken.

Van SEO-beheer per pagina tot visuele drag-and-drop-bouwers en strakke blogontwerpen; oplossingen met prioriteit voor e-commerce hebben veel te bieden. En als winkeleigenaren willen hun content vooropstellen, kunnen ze naadloos verborgen met e-commerceplatforms voor de meest toeristische, complete omgeving. Een duidelijk voordeel van deze aanpak is de mogelijkheid om het te verkopen en te vertellen te centraliseren in één backend. 

Solo Stove, een innovatief lifestylemerk dat outdoor kookgerei ontwerpt, is snel geëvolueerd van een bedrijf met één product naar een stevig outdoormerk met een uitgebreide webwinkel. Toen de groei groeide, besloot ze dat hun website van één pagina werd vervangen door een volledig e-commerceplatform. Hun keuze viel op BigCommerce, voor een gestroomlijnde ervaring.

John Merris, CEO bij Solo Stove, beschrijft waarom ze kozen voor een cms met prioriteit voor e-commerce:

“We zijn voortdurend bezig met het uitvoeren van nieuwe promoties, aangekondigd van nieuwe producten en het veranderen van de afbeeldingen op de website. Ik had weinig kennis van webdesign, maar voor de recente lancering van ons nieuwe product heb ik zelf elke productpagina en onze categorieënpagina gebouwd in onze BigCommerce-winkel.”

https://www-cdn.bigcommerce.com/assets/Solo_stove_ecommerce_cms.png

2. Prioriteit voor e-commerce-inhoud.

Voor e-commercesites met prioriteit voor de inhoud, speelt het cms een kernrol in het creëren van groei. Webshopmerken met prioriteit voor inhoud gericht op het algemeen vaak op de educatie en betrokkenheid van hun klanten via content, om interesse, vertrouwen en loyaliteit op te bouwen. De e-commerce functionaliteit wordt geboden via een add-on in de backend.

Het is een uitvoerbare optie voor merken met sterke marketing- en designteams die contentrijke digitale ervaringen kunnen maken, die hun producten in een relevante context plaatsen en vraag genereren. 

Dit is een goed voorbeeld van een aanpak met prioriteit voor e-commerce content. De Italiaanse restaurantketen Carluccio’s wilde e-commerce combineert met een contentrijk webdesign en een herlanceerde website op WordPress, waarbij de winkelfunctionaliteit wordt toegevoegd via de BigCommerce-plug-in.

https://www-cdn.bigcommerce.com/assets/carluccios_ecommerce_cms.png

Het doel van de nieuwe website was om de gebruikerservaring te verbeteren en een beslissende overgang te creëren tussen het betaalbare in het restaurant, de beleving van het merk en het doen van een aankoop in hun onlinewinkel.

6 voordelen van het combineren van e-commerce met een contentmanagementsysteem

Voor veel merken kan een aanpak met prioriteit voor de inhoud de logische stap zijn. En dat is niets om te combineren! Hier zijn een aantal voorbeeldscenario's waarbij het koppelen van een e-commerce platform aan een aparte cms de prestaties van een webwinkel een boost kan geven.

1. Transformeer een bestaande site in een webshop.

Grote kans dat je al een succesvolle blog en een bloeiende community hebt. Misschien is je community op zoek naar meerwaarde en overweeg je met je sitegeld om te gaan verdienen. Dit is het perfecte scenario om e-commerce te combineren met een cms-platform! Je hebt al een cms, dus waarom zou je moeilijk doen? Op de plaats van alles naar een e-commerce product om te migreren, kun je afgesloten met een platform als BigCommerce om een winkelfunctie toe te voegen en via je bestaande site te gaan verkopen.

2. Laat je e-commercesite soepel werken.

Creativiteit en snelheid zijn heel erg belangrijk in e-commerce. Je wilt een moderne, strakke site die geweldige klantervaringen biedt en supermakkelijk is om te beheren en te onderhouden. Of je nu wilt reageren op nieuwe trends, evenementen of verschillend, je wilt dat alle betrokkenen hun ideeën kunnen realiseren om het bedrijf vooruit te helpen. Als je een contentmanagementsysteem verspreidt met een e-commerce platform, beschik je over de tools en flexibiliteit om de content en producten in je winkel eenvoudig te beheren.

3. Krijg meer bezoekers met een e-commerce contentstrategie.

Een groot voordeel van e-commerce sites met prioriteit voor de inhoud is dat ze veel meer natuurlijk verkeer genereren. Dit is een unieke op zijn beurt weer de acquisitiekosten en helpt webwinkels een trouwgemeenschap rond hun merk op te bouwen. Met uitgebreide SEO-mogelijkheden voor pagina's en andere intuïtieve contentfuncties kunnen winkeleigenaren meer potentiële klanten aangetrokken, hun voorkeuren beter begrijpen en zich identificeren op het maken en verkopen van wat klanten echt willen.

4. Woord een thought leader in je branche.

Bewustzijn voor je merk koppelen is niet eenvoudig. Maar als je expertise en kennis in een bepaalde niche hebt en anderen willen delen, kun je snel een thought leader of influencer in je branche worden. Dit kan veel interesse hebben in je merk genereren, wat de vraag naar je producten vergroot. Als je consistente met waardevolle content komt, zal dat zich vroeg of laat vertalen naar winst!

5. Beheer eenvoudig je e-commerce bestellingen en voorraden.

Voor je bedrijf is het goed om contentmarketing en vraaggeneratie slim aan te pakken. Maar je wilt ook zeker weten dat de e-commerce kant van het verhaal soepel loopt en dat het opschalen kan. Met de enorme mogelijkheden van e-commerceplatforms hoef je je geen zorgen te maken over gecentraliseerd inventarisbeheer via verschillende kanalen, verzendingen- of betalingsmethoden. Op die manier kun je je bedrijf met vertrouwen laten groeien!

6. Integratie met je elektronische betalingsproviders.

Een veilige betaalomgeving is cruciaal voor het succes van je bedrijf. En dat is nog geen groot voordeel van e-commerce in de backend van je cms: je kunt veroorzaakt met veroorzaakte betalingsgateways om het vertrouwen in en de geloofwaardigheid van je merk te vergroten. En nog beter, de integraties zijn zo eenvoudig dat ze in een paar klikken worden gepiept!

Samenvatting

Tegenwoordig gaan we winkelen door Siri te vragen welke merk ze ons zouden aanbevelen of door op Pinterest en Instagram te kijken naar wat influencers dragen. De wereld van e-commerce transformeert regelmatig. Daarom is het kiezen van een geweldig cms zo moeilijk. We moeten over al het nadenken, van marketing tot ontwerp tot technische mogelijkheden én potentiële aandelen in de toekomst!

Of je nu voor een platform met prioriteit voor e-commerce van content kiest, onthoud dat winkelaars een geweldige digitale ervaring, creatieve productshowcases en een sterk merk verwachten, van grote en van kleine bedrijven. Een combinatie van verkopen en storytelling is de sleutel tot succes!

Veelgestelde vragen over contentmanagementsystemen voor e-commerce

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Vind snel antwoord op de meest gestelde vragen over cms voor e-commerce.

Lees meer bronnen