Flash Tattoos vertrouwt op BigCommerce voor grote lancering

Ontdek hoe flexibel, kosteneffectief en betrouwbaar
BigCommerce is en waarom we het zo hebben gemaakt.

Productrondleiding bekijken
Flash tattoo hero
90%
omzetgroei op jaarbasis
165%
toename van het verkeer YoY
1100%
verkeerspiek bij lancering collectie
100%
Uptime tijdens lancering

Bedrijfsdoel: profiteren van een unieke celebrity-collectie

Ondanks het ongelooflijke succes blijft de oprichter van Flash Tattoos, Miranda Burnet, verbaasd over hoe haar idee voor prachtige metalen tatoeages is uitgegroeid tot een gevestigd merk voor speciale accessoires dat klanten over de hele wereld kan bekoren.

De snelle opkomst van Flash Tattoos vanaf de oprichting in 2013 werd aanvankelijk gestimuleerd doordat Burnet slim gebruik maakte van social media en organisch gegenereerde marketing door influencers. Ze bouwde een fancommunity op, die bestaat uit beroemdheden en mode-iconen, maar ook stylisten, redacteuren en bloggers van over de hele wereld. Naarmate het merk groeide, groeide ook de interesse van merken die op maat gemaakte tatoeages en collecties wilden produceren, wat de groei nog verder omhoog duwde. De eerste verkopen overtroffen alle verwachtingen van Burnet, maar het beste moest nog komen.
In 2015 kreeg het Flash Tattoos-team de mogelijkheid te gaan samenwerken met Beyoncé. Nadat het bedrijf had vernomen dat Beyoncé een fan was van het merk en de producten, onderhandelde het met succes over een samenwerking voor het lanceren van een gepersonaliseerde productlijn. "We waren enthousiast over de samenwerking met Beyoncé, niet alleen omdat we grote fans van haar zijn, maar ook omdat de samenwerking natuurlijk tot stand is gekomen", zegt Kirsten Stoddard, Marketing Manager bij Flash Tattoos. Nu het Flash Tattoos bij miljoenen Beyoncé-fans en potentiële nieuwe klanten kon introduceren, wist het team van Stoddard dat de online winkel van het merk van cruciaal belang ging zijn voor succes.

Flash tattoo model 1

"We zijn dolblij met hoe goed de collectie werd ontvangen door onze klanten, bloggers, redacteuren en producenten - en met de goede prestaties van het BigCommerce-team en onze website onder zulke hoge inzetten!"

Kirsten Stoddard Marketing Manager

BigCommerce-voordeel: superieure prestaties en 24/7 ondersteuning

In de jaren voorafgaand aan de samenwerking met Beyoncé had Burnet niet kunnen voorzien dat haar producten uiteindelijk zo gewild zouden zijn. Toch wilde ze haar bedrijf voorbereiden op dat soort groei. Daarom investeerde ze vroegtijdig in het vinden van een schaalbare oplossing voor de online winkel van het bedrijf. Het platform moest zo stevig zijn dat Flash Tattoos geen nieuw platform zou hoeven bouwen naarmate het groter werd. Dit had ze al eerder meegemaakt met de eerste online winkel.

"We kwamen er al snel achter dat ons oorspronkelijke platform niet aan onze behoeften voldeed, omdat het niet op e-commerce was gericht", aldus Burnet. "Het doornemen van bestellingen werd moeilijk en tijdrovend, en het was duidelijk dat het geen langetermijnoplossing was die met ons bedrijf mee kon groeien."

Nadat verschillende andere platforms waren getest, zoals Shopify en Magento, besloot Flash Tattoos begin 2014 te migreren naar BigCommerce. Sindsdien is de groei YoY meer dan 100%.Voor de lancering van de Beyoncé-collectie, een project dat negen maanden in de maak was, moest het bedrijf met elk mogelijk scenario rekening houden: van het bestellen van de juiste voorraden tot het zorgen dat de website voorbereid was op de verwachte piek in het verkeer. De uitputtende voorbereiding was niet tevergeefs: na de lancering van de collectie kreeg de site 10x het normale verkeer.

Door nauw samen te werken met BigCommerce, kon Flash Tattoos alle verwachte technische problemen ruim voor de lancering verhelpen. Daardoor kon het team zich concentreren op het uitvoeren van andere aspecten, zoals de succesvolle socialmediacampagne #BeyoncexFlashTattoos.

Geweldige resultaten: een gepersonaliseerde collectie die converteert

De lancering van de Beyoncé-collectie was een enorme hit en kreeg veel aandacht in de pers. Er werd veel over gesproken en veel verkocht. De lancering zorgde in de eerste 24 uur voor 1100% meer verkeer en een enorme stijging van de verkoop met 1000% - allemaal met 100% uptime van de website tijdens de piek. Voor Burnet en Stoddard versterkten deze resultaten de mogelijkheid van het merk om te groeien met BigCommerce.

"De samenwerking met Beyoncé heeft ons zeker geïntroduceerd bij veel nieuwe klanten en heeft ervoor gezorgd dat er veel over het merk wordt gesproken", aldus Stoddard. "We zijn superblij met hoe goed de collectie werd ontvangen door onze klanten, bloggers, redacteuren en producenten - en met de goede prestaties van het BigCommerce-team en onze website onder zulke hoge druk!"

Burnet onderstreept dit: "In onze groei als bedrijf hebben we kunnen groeien met BigCommerce." Met een gepassioneerde groep fans en een onlangs gelanceerde lijn van gepersonaliseerde producten, zal die groei waarschijnlijk nog jaren aanhouden.

Meer succesverhalen

Caron's Beach House

Caron's Beach House

Lees hun verhaal
Incy Interiors

Incy Interiors

Lees hun verhaal
Kigurumi Shop

Kigurumi Shop

Lees hun verhaal
You'll be redirected in just a moment.