Closet London maakt een statement met een maatwerkoplossing voor zijn webwinkel

Ontdek zelf de functies waarmee bedrijven
zoals Closet London groei realiseren met BigCommerce.

Productrondleiding bekijken
Case Study Laptop Storefront Health Beauty Closet 2x
20%

omzetgroei sinds lancering

15%

verhoging van het conversiepercentage

50%

meer verkopen op jaarbasis

Snelgroeiend Closet London kiest voor schaalbaar BigCommerce

Al twee en een half decennia ontwerpt en verkoopt dameskledingmerk Closet London kleding in hartje Londen. De onderneming richt zich op een specifiek publiek dat meer waarde hecht aan pasvorm en kwaliteit dan aan de trend van de dag. Het merk biedt een groot scala aan jurken voor verschillende gelegenheden –stuk voor stuk ingetogen en felgekleurd en met patronen– waar klanten mee weglopen. Closet London behaalde over de jaren een score van 4,5/5 op Trustpilot vanwege de uitstekende klantenservice. Inmiddels vormen internationale klanten 40% van het totale klantenbestand. 

Naarmate de populariteit én omvang van het bedrijf groeiden, namen ook de back-endactiviteiten toe. Het team van Closet London vond het steeds moeilijker om de dagelijkse gang van zaken op de website te beheren. Het was met de bestaande programma's een tijdrovende klus om bijvoorbeeld aanbiedingen te maken en het prijswijzigingen door te voeren in de hele catalogus. 

Iedereen onderkende dat het tijd was voor verandering, wilden we de groei vasthouden waarnaar de klanten snakten.

Closet London schakelde een RFP-consultant in die BigCommerce adviseerde. Het bedrijf keek daarnaast naar Magento en Shopify, maar na alle drie de e-commerceplatforms te hebben bekeken, vond Closet London BigCommerce gebruiksvriendelijker, robuust genoeg om verschillende soorten acties aan te kunnen, flexibeler en beter in staat was om inhoudswijzigingen in te plannen. Daarom verhuisde Closet London zijn webwinkel in het voorjaar van 2019 naar BigCommerce.

In vier maanden van visie naar werkelijkheid

Jigna Patel, Head of Ecommerce bij Closet London, praat ons bij.

Nadat we voor BigCommerce kozen, lanceerden we in slechts vier maanden tijd een prachtige nieuwe webwinkel. BigCommerce hielp ons bij de technische uitdagingen, waaronder een complexe ERP-integratie. We konden zien dat BigCommerce grondig zijn werk deed en veel moeite investeerde om aan al onze must-haves te voldoen, waaronder gemak van afrekenen, nauwkeurige voorraad en sitesnelheid.

Ons partnerbureau RANDEM verbeterde het algehele ontwerp van onze webwinkel. Deze zag er daardoor luxueuzer uit en promootte een zekere 'nieuwheid' die we probeerden uit te stralen naar onze klanten. We wilden ervoor zorgen dat de site compatibel zou zijn met mobiele apparaten en er daar net zo strak uit zou zien. RANDEM kon die visie realiseren.

Onze mobiele aanwezigheid heeft een enorme impact gehad op ons hele bedrijf. Een mobiele gebruiker bezoekt per sessie op BigCommerce nu gemiddeld zeven webpagina's tegenover vier pagina's op Magento. Verder is onze omzet via mobiele apparaten met 65% gestegen en de conversies via mobiel met 25% ten opzichte van vorig jaar. Deze inzichten maken het duidelijk dat het ontwerp van onze site voor de klanten veel beter is geworden nu we mobiel als uitgangspunt nemen.

"Ten opzichte van vorig jaar steeg onze omzet via mobiele apparaten met 65% en de conversies via mobiele apparaten namen met 25% toe ... Door mobiel als uitgangspunt te nemen, is het ontwerp van onze site veel beter geworden voor onze klanten."

JIGNA PATEL HEAD OF ECOMMERCE, CLOSET LONDON

App-integraties van BigCommerce omvatten meerdere mogelijkheden

Jigna Patel, Head of Ecommerce bij Closet London, praat ons bij.

We hebben de verschillende integraties en apps die beschikbaar zijn op de BigCommerce-marktplaats benut om de klantervaring op onze site te verbeteren. Met Shogun, ons visuele CMS dat naadloos integreert met BigCommerce, kunnen we gemakkelijk content creëren. En met de in-app-editor kunnen we al onze pagina's aanpassen zonder te hoeven programmeren. We kunnen verder krachtige inzichten halen uit de analysesuite van Shogun. We kunnen belangrijke statistieken monitoren, zoals het aantal artikelen dat in winkelmandjes is geplaatst en bouncepercentages en sessies. Shogun was zonder meer een game changer voor ons, waarmee Closet London sneller aan de slag kon.

Met Trustpilot kunnen we klantbeoordelingen en feedback omzetten in bruikbare bedrijfsresultaten. Wanneer een klant een bestelling plaatst, wordt er automatisch een e-mail geactiveerd met een uitnodiging om een beoordeling achter te laten. Daardoor kunnen klanten gemakkelijk hun ervaring met Closet London delen.

We gebruiken ook de ingebouwde couponcodes van BigCommerce om sitebezoekers om te zetten in shoppers en onze klanten te belonen. We kunnen deze flexibele op onze behoeften aanpassen wanneer we sales en specials promoten. We zijn heel blij met het ruime aanbod kortingsopties op BigCommerce, omdat we zo geen app van een derde partij hoeven te gebruiken.

"We zijn consequent onder de indruk van het sterke ondersteuningsnetwerk van BigCommerce. Het BigCommerce-team handelt problemen die zich voordoen snel af en houdt een nauwkeurig en gedetailleerd logboek bij van wat er is gebeurd en hoe de problemen zijn opgelost."

JIGNA PATEL HEAD OF ECOMMERCE, CLOSET LONDON
Case Study Tablet Storefront Health Beauty Closet 2x

Ondersteund door een team van deskundigen

Jigna Patel, Head of Ecommerce bij Closet London, praat ons bij. 

De gebruiksvriendelijkheid van BigCommerce had een enorme impact op onze productiviteit. In vergelijking met Magento is BigCommerce veel gebruiksvriendelijker. Ook heeft het platform een eenvoudigere interface dan andere platforms die we hebben bekeken. Daardoor zijn we minder tijd kwijt aan het uitzoeken hoe we iets moeten doen en houden we meer tijd over voor de daadwerkelijke uitvoering. We kunnen sneller prijswijzigingen op onze site doorvoeren en deze gemakkelijk bijwerken als er nieuwe aanbiedingen zijn. Ook terugbetalingen zijn gemakkelijker, omdat klanten of medewerkers opmerkingen kunnen achterlaten bij bestellingen. Daarnaast is SEO-optimalisatie op categorie- en productniveau erg goed.

We zijn consequent onder de indruk van het sterke ondersteuningsnetwerk van BigCommerce. Het BigCommerce-team handelt problemen die zich voordoen snel af en houdt een nauwkeurig en gedetailleerd logboek bij van wat er is gebeurd en hoe de problemen zijn opgelost. Ons BigCommerce-ondersteuningsteam is enorm deskundig. Dankzij hun begeleiding zijn we goed op de hoogte van wat er voor ons mogelijk is op dit platform.

"Naast de technische kant zijn we ook zeer te spreken over de efficiëntie en groei die BigCommerce ons heeft geboden. We kijken ernaar uit om verdere successen te behalen met dit platform."

JIGNA PATEL HEAD OF ECOMMERCE, CLOSET LONDON

BigCommerce helpt Closet London om zakelijke groei te realiseren

Jigna Patel, Head of Ecommerce bij Closet London, praat ons bij.

BigCommerce hielp Closet London om nieuwe hoogten te bereiken. Onze toekomstvisie is om nieuwe marktplaatsen aan te boren, de interne zoekresultaten te verbeteren en de sorteervolgorde van onze website aan te passen. Naast de technische kant zijn we ook zeer te spreken over de efficiëntie en groei die BigCommerce ons heeft geboden. We kijken ernaar uit om verdere successen te behalen met dit platform.

Meer succesverhalen

You'll be redirected in just a moment.