Closet London maakt een statement met een aangepaste online winkeloplossing

Bekijk uit de eerste hand de functies waarmee bedrijven zoals Closet London kunnen groeien met BigCommerce.

Case Study Laptop Storefront Health Beauty Closet 2x

20%

omzetstijging sinds de lancering

15%

verhoging van het conversiepercentage

50%

stijging van de omzet op jaarbasis

Snelgroeiend Closet London kiest voor schaalbare BigCommerce

De afgelopen tweeënhalf decennia heeft dameskledingmerk Closet London zijn kleding ontworpen en verkocht in het hart van Londen, gericht op een specifiek publiek dat meer waarde hecht aan pasvorm en kwaliteit dan aan de huidige trend du jour. Het merk biedt een verscheidenheid aan jurken voor verschillende gelegenheden, allemaal bescheiden en felgekleurd en met patronen – en de klanten zijn er helemaal weg van. Door de jaren heen heeft Closet London een beoordeling van 4,5/5 gekregen op Trustpilot vanwege zijn uitstekende klantenservice, en zijn internationale klanten zijn gegroeid tot 40% van het totale consumentenbestand. 

Naarmate het bedrijf zowel in populariteit als in omvang groeide, groeiden ook de back-endactiviteiten. Het team van Closet London vond het steeds moeilijker om de dagelijkse werkzaamheden van de website te beheren, wat vervelende handmatige processen met zich meebracht, waaronder het maken van promoties en prijswijzigingen in de hele catalogus, met behulp van de huidige tools. 

Iedereen besefte dat het tijd was voor verandering om de groei te behouden waar de klanten naar verlangden.

Closet London huurde een RFP-consulent in die BigCommerce aanbeveelde. Het bedrijf overwoog ook Magento en Shopify, maar na alle drie de e-commerceplatforms te hebben beoordeeld, vond Closet London dat BigCommerce gemakkelijker te gebruiken was, robuust genoeg om verschillende soorten promoties aan te kunnen, flexibeler was en een groter vermogen had om inhoudswijzigingen te plannen. Daarmee verhuisde Closet London in het voorjaar van 2019 zijn winkel naar BigCommerce.

Visie wordt werkelijkheid in slechts vier maanden

Zoals verteld aan BigCommerce door Jigna Patel, hoofd E-commerce, Closet London.

Nadat we ons hadden aangemeld bij BigCommerce, hebben we in slechts vier maanden een prachtige nieuwe online winkel gelanceerd. BigCommerce heeft ons geholpen bij het overwinnen van technische uitdagingen, waaronder een complexe ERP-integratie. We konden zien dat BigCommerce grondig was in zijn werk en veel moeite deed om aan al onze must-haves te voldoen, waaronder het gemak van afrekenen, nauwkeurige inventaris en sitesnelheid.

Onze agentuurpartner RANDEM heeft het algehele ontwerp van onze winkel verbeterd, waardoor deze er premiumer uitziet en een bepaalde “nieuwheid” werd gepromoot die we aan onze klanten probeerden over te brengen. We wilden ervoor zorgen dat de site compatibel zou zijn en er net zo strak uit zou zien op mobiel, en RANDEM was in staat onze visie tot leven te brengen.

Onze hele mobiele aanwezigheid heeft een enorme impact gehad op ons bedrijf. In feite bezoekt een mobiele gebruiker nu gemiddeld zeven pagina's per sessie op BigCommerce versus vier pagina's op Magento. Bovendien zijn onze verkopen via mobiele apparaten met 65% gestegen en is de mobiele conversie met 25% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Deze inzichten zijn een goede indicatie dat het hanteren van een mobile-first benadering van design de algehele klantervaring op onze site heeft verbeterd.

"Ten opzichte van vorig jaar steeg onze omzet via mobiele apparaten met 65% en de conversies via mobiele apparaten namen met 25% toe ... Door mobiel als uitgangspunt te nemen, is het ontwerp van onze site veel beter geworden voor onze klanten."

JIGNA PATEL HOOFD E-COMMERCE, CLOSET LONDEN

BigCommerce-app-integraties omvatten meerdere mogelijkheden

Zoals verteld aan BigCommerce door Jigna Patel, hoofd E-commerce, Closet London.

We hebben gebruik gemaakt van de verschillende integraties en apps die beschikbaar zijn op de BigCommerce-marktplaats om de klantervaring op onze site te verbeteren. Contentcreatie is voor ons eenvoudig met Shogun, ons visuele CMS dat naadloos integreert met BigCommerce. Met de in-app-editor kunnen we al onze pagina's aanpassen zonder dat codering nodig is. We kunnen ook krachtige inzichten verkrijgen uit de analysesuite van Shogun. We kunnen belangrijke statistieken monitoren, zoals verkopen, toevoegingen aan het winkelwagentje, bouncepercentage en sessies. Shogun is voor ons zeker een game changer geweest en heeft ervoor gezorgd dat Closet London sneller aan de slag kon.

Met Trustpilot kunnen we consumentenrecensies en feedback omzetten in bruikbare bedrijfsresultaten. Wanneer een klant een bestelling plaatst, wordt er automatisch een e-mail geactiveerd waarin hij wordt uitgenodigd een recensie achter te laten, waardoor klanten eenvoudig hun ervaringen met Closet London kunnen delen.

We gebruiken ook de ingebouwde couponcodes van BigCommerce om sitebezoekers om te zetten in shoppers en om onze klanten te belonen. Het is een flexibele tool die we kunnen configureren naar onze behoeften wanneer we uitverkoop en speciale aanbiedingen promoten . We vinden het geweldig dat er direct op BigCommerce een verscheidenheid aan kortingsopties beschikbaar zijn, zodat we geen app van derden hoeven te gebruiken.

"Eén ding waar we voortdurend van onder de indruk zijn, is het sterke ondersteuningsnetwerk van BigCommerce. Wanneer zich problemen voordoen, handelt het BigCommerce-team deze snel af en houdt een nauwkeurig en gedetailleerd logboek bij van wat er is gebeurd en hoe de problemen zijn opgelost."

JIGNA PATEL HOOFD E-COMMERCE, CLOSET LONDEN

Casestudy Tablet Storefront Gezondheid Schoonheidskast 2x

Ondersteund door een team van experts

Zoals verteld aan BigCommerce door Jigna Patel, hoofd E-commerce, Closet London. 

De gebruiksvriendelijkheid van BigCommerce heeft een enorme impact gehad op onze productiviteit. Vergeleken met waar we eerder waren op Magento, is BigCommerce veel gemakkelijker te gebruiken en heeft het een eenvoudiger interface dan andere platforms die we hebben beoordeeld, waardoor we minder tijd besteden aan het uitzoeken hoe we iets moeten doen en meer tijd aan de daadwerkelijke uitvoering ervan. We kunnen prijswijzigingen op onze site sneller doorvoeren en deze gemakkelijker bijwerken met nieuwe promoties. Terugbetalingen zijn ook eenvoudiger, omdat klanten of personeel notities bij bestellingen kunnen achterlaten. Bovendien is SEO-optimalisatie op categorie- en productniveau erg goed.

Eén ding waar we consequent van onder de indruk zijn, is het sterke ondersteuningsnetwerk van BigCommerce. Wanneer zich problemen voordoen, handelt het BigCommerce-team deze snel af en houdt een nauwkeurig en gedetailleerd logboek bij van wat er is gebeurd en hoe de problemen zijn opgelost. Ons BigCommerce-ondersteuningsteam is uiterst deskundig en met hun begeleiding zijn we goed geïnformeerd over wat er voor ons mogelijk is op dit platform.

"Naast de technische kant zijn we ook zeer te spreken over de efficiëntie en groei die BigCommerce ons heeft geboden. We kijken ernaar uit om verdere successen te behalen met dit platform."

JIGNA PATEL HOOFD E-COMMERCE, CLOSET LONDEN

BigCommerce helpt Closet London bedrijfsgroei mogelijk te maken

Zoals verteld aan BigCommerce door Jigna Patel, hoofd E-commerce, Closet London.

BigCommerce heeft Closet London geholpen nieuwe hoogten te bereiken. Aan de horizon willen we nieuwe marktplaatsen lanceren, de interne zoekresultaten verbeteren en de sorteervolgorde van onze websites manipuleren. Afgezien van de technische kant van de zaak, hebben we de efficiëntie en groei die BigCommerce ons heeft geboden enorm gewaardeerd, en we zijn verheugd om verder uit te blinken met dit platform.

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyCasestudy miniatuur nokia 2x

HMD (Nokia)

Lees het verhaal
Read Case StudyCase study thumbnail natori

Natori

Lees het verhaal
Read Case StudyCasestudy miniatuur zwarte diamant

Black Diamond

Lees het verhaal