Krijg een voorproefje van een authentieke gebruikerservaring met HelloMamma! en BigCommerce

Ontdek hoe flexibel, kosteneffectief en betrouwbaar BigCommerce is en waarom we het zo hebben gemaakt.

3,44%

meer <br />klanten

43%

meer terugkerende klanten

3,24%

meer afgeronde verkopen

Vergelijking van de prestaties in Q2 2022 met Q1 2022.

Moeders hebben altijd gelijk

HelloMamma! ontstond in 2020 toen het team van Mammafiore besefte dat consumenten geïnteresseerd waren in het kopen van de producten van het bedrijf tijdens de pandemie. Mammafiore, meer dan 14 jaar geleden opgericht in Barcelona, is een B2B-voedingsdistributeur gespecialiseerd in de Italiaanse gastronomie en verkoopt meer dan 2.000 referenties in Spanje, Italië en Frankrijk.

“Toen we klein waren, zeiden onze moeders altijd tegen ons: 'Speel niet met je eten.' Dat omarmen we van harte en daarom hebben we Mammafiore opgericht. We nemen de woorden van onze moeders en onze Italiaanse roots heel serieus", aldus Irene Carboneras, hoofd marketing en communicatie bij Mammafiore.

DE UITDAGING

Direct verkopen aan consumenten met de juiste oplossing

Hoewel het merk zichzelf serieus neemt, wilde het klanten een leuke, unieke online winkelervaring bieden. Het team van Mammafiore moest een manier vinden om op te vallen en de sterke persoonlijkheid en creativiteit van het merk tot uitdrukking te brengen. Ze werden echter al snel beperkt door hun platform. "Onze Magento-shop was verouderd", zegt Júlia Roigé Borda, e-commerce en digitaal manager bij Mammafiore. "We wilden een flexibele oplossing die ons de controle gaf die we wilden om unieke ervaringen te creëren die consumenten doet denken aan zelf boodschappen doen."

"We wilden een flexibele oplossing die ons de controle gaf die we wilden om unieke ervaringen te creëren die consumenten doet denken aan zelf boodschappen doen."

Júlia Roigé Borda , e-commerce en digitaal manager bij Mammafiore

DE OPLOSSING

De BigCommerce headless oplossing

Om een perfecte match te vinden, wendde het merk zich tot zijn creatieve bureau Digital YOU voor advies en implementatie. Het bureau raadde BigCommerce aan vanwege de headless-mogelijkheden.

Lluis Folch, oprichter van Digital YOU: “Gebruikerservaring is essentieel voor elk merk om op te vallen, en een headless architectuur is van cruciaal belang wanneer je volledige controle over die ervaring nodig hebt. Hellomamma! had zeer hoge verwachtingen van hun front-end — om praktischer te zijn, maar ook veel leuker en onvergetelijker. Omdat de API's van BigCommerce erg robuust zijn, is het de perfecte oplossing voor dit soort ambitieuze UX-projecten."

Voor het team van Mammafiore, dat geen ontwikkelaars heeft, kan het migreren en het leren gebruiken van een nieuw platform een uitdaging zijn geweest, maar zoals Júlia uitlegt: “BigCommerce is vrij intuïtief en alles is heel duidelijk. Het platform biedt alle functionaliteit om aan onze behoeften te voldoen. Bovendien hielp de documentatie, waardoor het vrij eenvoudig was om te leren hoe je het moest gebruiken.”

En ondanks het bouwen van een technisch geavanceerde winkel, hoefde het merk geen concessies te doen aan menselijke interacties. "Bij e-commerceplatforms heb je vaak het gevoel dat je met robots praat", zegt Irene. “Maar we voelen ons goed ondersteund door echte mensen met BigCommerce. Elke keer dat we hulp nodig hebben, krijgen we snel en efficiënt antwoord van het Spaanse team, dat ook nog eens heel prettig is om mee samen te werken.”

“BigCommerce is vrij intuïtief en alles is heel duidelijk. Het platform biedt alle functionaliteit om aan onze behoeften te voldoen ... Maar we voelen ons goed ondersteund door echte mensen met BigCommerce. Elke keer dat we hulp nodig hebben, krijgen we snel en efficiënt antwoord van het Spaanse team"

JÚLIA ROIGÉ BORDA E-COMMERCE EN DIGITALE MANAGER BIJ MAMMAFIORE

“Gebruikerservaring is de sleutel voor elk merk om op te vallen, en een headless architectuur is van cruciaal belang wanneer je volledige controle over die ervaring nodig hebt. Hellomamma! had zeer hoge verwachtingen van hun front-end — om praktischer te zijn, maar ook veel leuker en onvergetelijker. Omdat de API's van BigCommerce erg robuust zijn, is het de perfecte oplossing voor dit soort ambitieuze UX-projecten."

Lluis FolchOPRICHTER BIJ DIGITAL YOU

Casestudy apparaat tablet hellomamma

RESULTATEN

UX gebruiken om op te vallen en te converteren

Een snelle tour door de onlinewinkel van Hellomamma! laat zien dat dat doel op het gebied van gebruikerservaring bereikt is. Lluis: “Als je rondkijkt in de Hellomamma! onlinewinkel, zul je veel innovaties opmerken die een fysieke winkelervaring nabootsen. Je kunt bijvoorbeeld op elk product klikken zonder de rest van de pagina uit het oog te verliezen, net als in een gangpad in een winkel. Dit is vrij uniek in een e-commercewinkel, omdat het het gebruik van een zeer technische functie vereist die we konden implementeren dankzij het flexibele karakter van de BigCommerce headless-architectuur.

En zoals het team uitlegde, moet headless-technologie vanaf het begin worden gekoppeld aan een zeer sterke CMS, ERP en OMS om optimaal te werken en de conversie- en retentiepercentages te verbeteren. Door de kwaliteit van de klantervaring te verhogen, heeft de site van Hellomamma! ook enorme verbeteringen bereikt op het gebied van klanttevredenheid. Bij het vergelijken van Q1 en Q2 2022 zagen ze een toename van 3,44% in het aantal klanten, een toename van 43% in terugkerende klanten en in het algemeen een toename van 3,24% in het aantal voltooide verkopen.

"Als je rondkijkt in de webshop van Hellomamma!, zul je veel innovaties opmerken die een fysieke winkelervaring nabootsen...**  die we konden implementeren dankzij het flexibele karakter van de BigCommerce headless-architectuur."

LLUIS FOLCH OPRICHTER VAN DIGITAL YOU

VOORUIT KIJKEN

Geen grens meer aan de ambities van het merk

Het team van Mammafiore is niet van plan om op hun lauweren te rusten met het succes van hun experimenten met Hellomamma!. Zoals Irene concludeerde: “In de toekomst lanceren we het merk Hellomamma! in nieuwe markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, en beginnen we met verkopen via nieuwe online kanalen. Ook gaan we ons assortiment verbreden. Bovendien hebben we een enorm project om onze B2B-activiteit te digitaliseren met Mammafiore. Het is fijn om te weten dat we nu een robuuste, flexibele oplossing zoals BigCommerce hebben die deze verschillende doelen kan ondersteunen.”

Publicatiedatum: december 2022

Meer over deze onderwerpen bekijken

Meer Succesverhalen

Read Case StudyMiniatuur casestudy Tygris

TYGRIS

Lees het verhaal
Read Case Study2261 Cd casestudy Yeti Cycles tablet Sj@1X

Yeti Cycles

Lees het verhaal
Read Case StudyCasestudy thumbnail stille zwembaddistilleerders

Silent Pool Distillers

Lees het verhaal